Sanda Rašković Ivić

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Sandra Rašković Ivić)
Skoči na: orijentacija, traži
Sanda Rašković Ivić
Sanda Rašković Ivić
Rođenje 8. siječnja 1956.
Politička stranka Demokratska stranka Srbije
Zanimanje psihijatar i psihoterapeut

Sanda Rašković Ivić (Zagreb, 8. siječnja 1956.) srbijanska je političarka, psihijatrica i psihoterapeut. Predsjednica je Demokratske stranke Srbije.

Životopis[uredi VE | uredi]

Mladost i obrazovanje[uredi VE | uredi]

Rođena je u Zagrebu kao jedino dijete u obitelji Jovana Raškovića i Tanje rođ. Stipišić. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Šibeniku, a na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je 1980. godine. Specijalistički ispit iz psihijatrije položila 1986. godine, poslijediplomske studije iz psihoterapije godine 1989., a 1993. godine doktorirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Psihijatrijski rad[uredi VE | uredi]

Radila je kao liječnica u zagrebačkoj bolnici Rebro. Godine 1990. odlazi u Srbiju. Autor je mnogih stručnih radova iz područja psihijatrije i psihoterapije. Sudjelovala je na mnogim kongresima i simpozijima u Srbiji i inozemstvu. Član je Svjetskog udruženja psihoterapeuta, Srpskog ljekarskog društva i humanitarne organizacije "Žene pomažu ženama".

Politički rad[uredi VE | uredi]

Od veljače 2001. do veljače 2003. bila je republički predstavnik za izbjeglice Republike Srbije. Član je Demokratske stranke Srbije od 2003. godine. Član je Odbora za europske integracije, i član Parlamentarnog sabora Centralno-Europske inicijative. Od 2005. godine predsjednica je Koordinacijskog središta za Kosovo i Metohiju, Komisije za primjenu Vojnotehničkog sporazuma i Koordinacijskog tijela za Jug Srbije. Bila je i veleposlanica Srbije u Italiji.

Obitelj[uredi VE | uredi]

Bila je udana za liječnika Ivana Bujasa s kojim je imala dvoje djece. Rastala se 1990. godine i otišla u Srbiju. Kasnije se dala za srpskog akademika Aleksandra Ivića s kojim ima jedno dijete. Govori engleski, francuski i talijanski.

Izvori[uredi VE | uredi]

BIlješke i literatura

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke na temu: Sanda Rašković Ivić.
Mrežna mjesta