Sentimental Education

Izvor: Wikipedija
"Sentimental Education"
Epizoda serije Obitelj Soprano
Epizoda br. Sezona 5
Epizoda 58
Scenarij Matthew Weiner
Režija Peter Bogdanovich
Produkcijski br. 506
Originalno emitirana 12. travnja 2004.
Gostujući glumci

vidi dolje

Kronologija epizoda
← Prethodna Sljedeća →
"Irregular Around the Margins" "In Camelot"
Popis epizoda Obitelji Soprano

"Sentimental Education" je 58. epizoda HBO-ove televizijske serije Obitelj Soprano i šesta u petoj sezoni serije. Napisao ju je Matthew Weiner, režirao Peter Bogdanovich, a originalno je emitirana 12. travnja 2004.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Nakon što Tony shvati kako postaje sve teže brinuti se za A.J.-a, pošalje ga natrag Carmeli, koja mu daje do znanja kako sada kad se vratio očekuje puno od njega. Kako bi se pobrinula da su joj sinovljevi prioriteti pravilno raspoređeni, dogovara sastanak s Robertom Weglerom, njegovim školskim savjetnikom. Međutim, njihov razgovor o A.J.-u ubrzo skreće na zajedničku večeru. Sljedeće se večeri sastaju u otmjenom talijanskom restoranu, a ona ga kasnije strastveno poljubi u njegovu autu. Carmela zatim počinje osjećati krivnju nakon što kaže ocu Philu Intintoli za požudu koju osjeća za Weglerom. Otac Phil joj savjetuje da se ne povodi osjećajima, jer je ona u očima Crkve, još uvijek udana za Tonyja; osim toga, implicira se da on osuđuje njezinu novu vezu iz ljubomore, jer su on i Carmela ranije dijelili intimnost i bili na rubu afere. Carmela se ipak upušta u intimni odnos s Weglerom te prespava kod njega. Kasnije sve priznaje ocu Intintoli, ali nastavlja vezu. Nakon njihova sljedećeg spoja, Carmela ponovno završi u Weglerovoj kući, ali izrazi zabrinutost za A.J.-a i kaže kako ne može spavati s Weglerom jer je previše zabrinuta za njega. Odlazi iznenada, ostavivši frustriranog Weglera. Wegler sljedećeg dana pritišće jednog A.J.-eva profesora da mu povisi ocjenu za slabo napisani esej. Nakon što Carmela vidi Weglera, puno je opuštenija i ponovno se upuštaju u intimni odnos. Carmela nakon toga ponovno počne pričati o sinu. Wegler zaključuje kako ga Carmela samo koristi kako A.J.-u poboljšala ocjene, te joj kaže da želi okončati vezu. Carmela se uvrijedi, i nakon svađe, zaprijeti Wegleru "da se pazi" te izleti van.

Tony Blundetto i dalje se pokušava prilagoditi civilnom životu, ali ga živcira poslodavac Kim, koji je strog i zahtjevan. Uz pomoć Gwen, djevojke koju je upoznao preko interneta dok je bio u zatvoru, Blundetto polaže državni ispit za masažera te se nada da će otvoriti studio za masažu. Nakon što Kim čuje za Tonyjeve planove za budućnost, želi mu pomoći budući ima prazan prostor u West Caldwellu. Nakon što Tony B. zatim na ulici naiđe na 12.000 dolara, čini se kako mu sve ide u prilog. Počinje uređivati poslovni prostor, ali ga zatim obuzima autodestruktivni nagon te počne kockati po cijele noći i izgubi sav novac na kocki i skupoj odjeći. Nakon svađe s Gwen preko telefona, iskaljuje svoje frustracije pretukavši Kima, navodno jer je on radio sav njegov posao. Blundetto se zatim u Vesuviu sastaje sa svojim rođakom, Tonyjem Sopranom. Nakon što je natuknuo kako je sve zabrljao, Blundetto upita treba li Tonyju netko tko će obaviti njegov posao sa zračnim jastucima.

Glavni glumci[uredi | uredi kôd]

* samo potpis

Gostujući glumci[uredi | uredi kôd]

Naslovna referenca[uredi | uredi kôd]

Glazba[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]