Serena Rossi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Serena Rossi
Serena Rossi, 2014.jpg
Rođen/a31. kolovoz 1985.
Žanr/oviPop
ZanimanjeGlumica, pjevačica, model, plesačica, tv voditeljica, glasovna glumica
Djelatno razdoblje2003. - danas

Serena Rossi (rođena 31. kolovoza 1985.) je Talijanka glumica, pjevačica, TV voditeljica i sinhronizerka. Rođena u Napulju glumila je u filmovima i na sceni, ali najpoznatija je po nastupu u dugotrajnoj sapunici Rai 3 Un Posto al Sole.

Biografija[uredi | uredi kôd]

Serena potječe iz umjetničke obitelji porijeklom iz Montefalcone nel Sannio (u provinciji Campobasso, Molise, Italija). Probila se ulogom u filmu Un Posto al Sole, što je dovelo do glavnih uloga u nekoliko mjuzikla, kao i glazbenom albumu Amore che s narodnim pjesmama al Solea. Nakon više rada u televizijskim programima i filmovima, 2008. Serena se pojavila i u međunarodno popularnoj detektivskoj seriji Inspector Montalbano.

2009. godine Serena se pojavila u Augustinu kršćanskog Duguaya: Propad rimskog carstva i dalje se pojavila u Ho sposato uno sbirro, R.I.S. Roma - Delitti imperfetti i Rugantino. 2011. igrala je ulogu Giulie Sabatini u TV seriji Che Dio ci Aiuti (2011-)

2013. Serena je izrazila Annu u talijanskoj verziji Frozen. 2015. Serena je izrazila Pepeljugu koju je glumila Anna Kendrick u talijanskoj verziji Into the Woods.

2014. sudjelovala je u natjecanju Tale e Quale Show, talijanskoj verziji Tu cara me suena i osvojila ga, uz bok Il Tornea. Između ostalih umjetnika, Serena je oponašala: Michaela Jacksona, Beyoncé, Pharrella Williamsa i Mariah Carey. 2014. glumila je u filmu Al posto tuo kao Anna.

2017. Serena je glumila u filmu Ammore e Malavita redatelja Manetti Bros. igrajući ulogu Fatime, uloga koja je ponovljena tijekom epizode programa Stasera Casa Mika. Mika je vidio film i silno je želio napraviti skeč sa Serenom.