Slavko Pintarić

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Slavko Pintarić-Pišta)
Slavko Pintarić
Rođen/a1956.
Žanr/ovirock, pop
Zanimanjebubnjar
Instrumentbubnjevi, gitara
Djelatno razdoblje1978.-
Producentska kućaJugoton, Croatia Records
AngažmanSrebrna krila, Biseri, Soul Sound Band, 4 asa, Aerodrom, Telephone Blues Band[1]

Slavko Pintarić (1956.) je hrvatski pop i rock glazbenik, bubnjar.[2] Pored glazbene karijere, ostvario je i televizijske uloge u više epizoda zabavne emisije Nad lipom 35, 2007. godine. Gostovao je u emisiji Studio 45.[3] Izvodi Pjesmu crnog štakora u crtanom filmu Čudnovate zgode šegrta Hlapića iz 1997. godine.[4]

Sa Srebrnim krilima svirao je od 1981. godine sve do prve velike stanke 2000. godine.

Godine 2002. Jurica Pađen zajedno s Rajkom Dujmićem (Novi Fosili), Vladom Kalemberom (Srebrna krila), Alenom Islamovićem (Divlje Jagode, Bijelo Dugme) i Slavkom Pintarićem (Srebrna krila) osnovao je supergrupu 4 asa, s kojom je svirao nekoliko godina.

Pintarić je svirao s Aerodromom na albumu Rock @ Roll. Producenti albuma su Pađen, Šojat i Dragutin Smokrović, a snimili su ga 2007. Pađen, Šojat i Slavko Pintarić na bubnjevima, dok se kao gosti na albumu pojavljuju Zlatan Došlić i Zdravko Tabain (Cubismo) na bubnjevima u skladbi "Sretna vremena".

Sastav Srebrnih krila se ponovno okupio 1. srpnja 2012. godine na zagrebačkom Bundeku (pjevač Vlado Kalember, gitarist Davor Jelavić Dado i bubnjar Slavko Pintarić Pišta) i najavili povratak na scenu. Nakon Bundeka, na povratničkoj turneji ugovorili su još desetak koncerata u Sloveniji, pa po Hrvatskoj i široj regiji.[2] Za kraj kolovoza 2012. najavili su novi povratnički studijski album pod nazivom Srebrna krila 2012.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Discogs
  2. a b Srebrna krila ponovno praše glazbenom scenom Gloria Autor: Gloria: Srebrna krila ponovno praše glazbenom scenom, 24. svibnja 2012. (pristupljeno 21. kolovoza 2015.)
  3. IMDB - Slavko Pintarić
  4. IMDB - Cudnovate zgode segrta Hlapica (1997) - Soundtracks

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]