Sport Klub

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
SportKlub
Sport Klub
Vrsta odašiljanja Televizija
Zemlja Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosna i Hercegovina
Flag of Montenegro.svg Crna Gora
Flag of Croatia.svg Hrvatska
Flag of Macedonia.svg Sjeverna Makedonija
Flag of Slovenia.svg Slovenija
Flag of Serbia.svg Srbija
Vlasnik United Group
Početak prikazivanja siječanj 2006.
Službena stranica sportklub.hr
Stari logotip, korišten do 23. rujna 2013.

SportKlub je skup sportskih kanala koji se emitiraju putem IPTV i satelita na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Emitira različite vrste sportova kao što su: nogomet, košarka, tenis, moto sport, hokej, rukomet, američki nogomet. Vlasnik televizijskog kanala je United Group koja je vlasnik i televizijskih kanala Nova TV, Doma TV, N1 i Fight Channel.

Na kanalima Sport kluba emitiraju se utakmice popularnih nogometnih liga poput engleske Premier lige, turske Süper Lig, ukrajinske Premier lige,, J. League itd. Emitiraju se i kvalifikacije za FIFA-ina i UEFA-ina reprezentativna natjecanja, AFC Liga prvaka, a 2020. godine bili su vlasnici su prava za Europsko prvenstvo u nogometu. Od košarkaških liga se emitiraju NBA i Euroleague. Još se prikazuju teniski turniri Masters 1000 i iz serije ATP 500 kao i Wimbledon, utrke Moto GP kao i utakmice NFL lige.

Prvo ime programa bilo je Sport Klub, a od 22. rujna 2013. godine u sklopu promjene naziva i vizualnog identiteta program je dobio ime SK 1 (Sport Klub 1)[1], dok se ostatak programa dijeli na SK 2, SK 3, SK 4, SK 5, SK 6, SK 7, SK 8, SK Golf te SK HD.[2] Kanal je u potpunosti lokaliziran na hrvatski jezik za područje Hrvatske.

Od veljače 2020. godine, kanali Sport Klub-a bili su samo kod četiri operatera: kod Hrvatskog telekoma na platformi MAXtv, A1 telekoma u sklopu B.net i A1 TV , Optima Telekom, te u ponudi Total TV-a.

EVOtv i Iskon.TV kanale Sport Klub-a izbacili su iz svoje ponude, kako navode, zbog nepovoljne cijene koju je za njih tražio vlasnik, United Media.[3]

Početkom ožujka 2021. godine, vlasnik kanala Sport klub, United Media završava pregovore s kabelskim distributerom A1 Hrvatska s kojim ne dolazi do poslovne suradnje. Zbog toga, kanali Sport klub i N1, od 29. ožujka 2021. više nisu u ponudi tog telekoma. [4]

Sport klub kanali 1-10 te SKHD se nalaze u ponudi Optima Telekoma.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Novi nazivi Sport Klub kanala Objavljeno 23. rujna 2013., pristupljeno 22. listopada 2013.
  2. United Group: Browse by operation. united.group (engleski). United Group. Pristupljeno 27. kolovoza 2018.
  3. Arenasport će zamijeniti SportKlub na Iskon.TV-u, donosimo detalje. bug.hr. Bug.hr. 23. siječnja 2020. Pristupljeno 25. siječnja 2020.
  4. A1 isključuje N1 i Sport Klub. n1info.com. N1 info. 15. ožujka 2021. Pristupljeno 21. ožujka 2021.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]