Središnja knjižnica Slovenaca u Hrvatskoj

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Središnja knjižnica Slovenaca u Hrvatskoj

Osrednja knjižnica Slovencev na Hrvaškem

Lokacija Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić", Karlovac, Hrvatska
Tip Središnja knjižnica nacionalne manjine
Osnovana 20. listopada 1993.[1]
Dio Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić"
Količina građe 6.500[1]
Internet stranica Središnja knjižnica Slovenaca u Hrvatskoj

Središnja knjižnica Slovenaca u Hrvatskoj (slovenski: Osrednja knjižnica Slovencev na Hrvaškem) osnovana je 1993. godine od kada djeluje u okviru Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu. Od svoga osnivanja središnja je knjižnica slovenske zajednice u Hrvatskoj. Knjižnica omogućuje međuknjižničnu posudbu dijela slovenskog fonda u drugim gradovima u Hrvatskoj.[1] Središnja knjižnica blisko surađuje s Knjižnicom Mirana Jarca iz Novog Mesta.[2] Na osnovu te suradnje prikupljen je veliki dio knjižne građe koja je danas dostupna u knjižnici.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. 1,0 1,1 1,2 Središnja knjižnica Slovenaca u Hrvatskoj. Pristupljeno 13. prosinac 2020. Provjerite vrijednost datuma u parametru: |access-date= (pomoć)
  2. 2,0 2,1 Marina Basić. 2011. Osnivanje središnjih knjižnica nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj kao doprinos razvoju multikulturalnog društva. Završni rad. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Filozofski fakultet. Pristupljeno 13. prosinac 2020. line feed character u |izdavač= na mjestu 12 (pomoć); Provjerite vrijednost datuma u parametru: |access-date= (pomoć)

Vidi još[uredi | uredi kôd]