Stanton T. Friedman

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Stanton T. Friedman (29. srpnja 1934.) poznati je ufolog u Americi koji je diplomirao nuklearnu fiziku i koji je dugo radio za američku vojsku na raznim poljima proučavajući fiziju i radeći na nuklearnom avionu.

Ufologiji se posvetio nakon incidenta u Roswellu 1947. godine. Njemu je najveći dokaz o tome da su se tamo srušio vanzemaljski brod su dokumenti koje je vojska izdala o tome.

Vlada je prvo izdala 156 NLO dokumenata i to zbog pritisaka udruga poput CAUS (eng. Citizens Against UFO Secrecy). Sadržaj tih dokumenata je bio 75% prekrižen crnim markerom na što je javnost uistinu burno i podsmješljivo reagirala kada bi on te dokumente prezentirao na svojim predavanjima ili na televiziji jer neke stranice bi bile potpuno zacrnjene. On je to nosio po sudovima i tako tražio da se obznani sve.

Onda je opet NSA 1997. izdala ponovno te dokumente (zbog zastare) i tada je bilo zacrnjeno puno manje, odnosno 20%.

Nažalost, tada su koristili bijeli marker što je imalo puno manji efekt na ljude u odnosu kada vide zacrnjene dokumente. Tada je Friedman morao slušati od mnogih ufologa kako NSA zapravo neskriva ništa važno, već da su cenzurirane samo metode i izvore koje po zakonu ne smiju staviti u javnost. Što on nije htio ni da čuje govoreći kao prvo zašto bi NSA čija je zadaća da prati strane vojne komunikacije uopće radila tolike dokumente o običnom meteorološkom balonu?! Friedman je također razgovarao sa mnogim članovima NSA-e koji su rekli kako su i kod presretanja razgovora stranih pilota također uhvatili izvješća o NLO-ima.

Također, Stanton Friedman je providio kroz laži nekoliko generala koji su kroz godine davali i dopunjavali "prava" izvješća o onome što se dogodilo na ranču u Roswellu 1947. Jasno navodi njihova objašnjenja i ukazuje u njihove netočnosti i nepodudarnosti.

Stanton Friedman je također jedinstven po tome što vjeruje kako su NLO koji posjećuju Zemlju dizajnirani sa znanjem fizike koja je i danas potpuno poznata čovjeku na Zemlji.