Steven M. Greer

Izvor: Wikipedija
Dr. Steven M. Greer

Steven M. Greer (r. Charlotte, Sjeverna Karolina, 28. lipnja 1955.), umirovljeni američki traumatolog i ufolog, koji je stekao popularnost kao osnivač Projekta Razotkrivanje i Središnjice za istraživanje izvanzemaljske inteligencije (CSETI).

Greer je izazvao medijsku senzaciju kada je 9. svibnja 2001. otvorio konferenciju "Razotkrivanje" (eng. Disclosure) u washingtonskom National Press Clubu, gdje je dvadesetak svjedoka iz vojnih, obavještajnih, vladinih i znanstvenih krugova te krugova velikih korporacija, javno svjedočilo o osnovanosti viđenja i postojanja izvanzemaljskih letjelica, izvanzemaljskih oblika života i napreden tehnologije koja pokreće takve letjelice.[1] Svjedočenja su pokazala da američke vlasti aktivno sudjeluju u zataškivanju prijavljenih slučajeva NLO-a i zastrašivanju svjedoka, što je dodatno potaknulo širenje teorija urota povezanih s fenomenom NLO-a.

Steven Greer se rodio 1955. godine u Sjevernoj Karolini. Diplomirao je medicinu 1987. godine na medicinskom koledžu James H. Quillen na državnom sveučilištu East Tennessee, a stažiranje je završio 1988. godine na sveučilištu MAHEC u Sjevernoj Karolini, da bi sljedeće godine dobio medicinsku licencu.[2]

Godine 1990. osnovao je Središnjicu za istraživanje izvanzemaljske inteligencije (CSETI), s ciljem istraživanja fenomena NLO-a i stvaranja uvjeta za kontakt izvanzemaljskih civilizacija. Godine 1993. utemeljio je Projekt Razotkrivanje, neprofitni istraživački projekt, koji je stvoren s ciljem da prezentira javnosti pretpostavljene vladine tajne o postojanju NLO-a.[3] Četiri godine kasnije sudjelovao je, zajedno s Edgarom Mitchellom, na sastanku na marginama sastanka članova Kongresa. U svibnju 2001. godine održao je poznatu konferenciju u National Press Clubu u Washingtonu te je, u međuvremenu, prikupio 120 sati svjedočenja raznih civila, kao i vladinih, vojnih i obavještajnih dužnosnika.

Bibliografija[uredi | uredi kôd]

  • Extraterrestrial Contact: The Evidence and Implications (1999.)
  • Hidden Truth ‑ Forbidden Knowledge (2006.)
  • Contact: Countdown to Transformation : the CSETI Experience, 1992-2009 (2009.)
  • Unacknowledged: An Expose of the World's Greatest Secret (2017.)

Bilješke[uredi | uredi kôd]

  1. Mišak, Krešimir, Svjetla na nebu, Kronologija istraživanja NLO-a, str. 153.-154.
  2. Tko je dr. Steven Greer - unacknowledged.info
  3. Steven M. Greer - peoplepill.com

Literatura[uredi | uredi kôd]

  • Mišak, Krešimir, Svjetla na nebu, Kronologija istraživanja NLO-a, SysPrint, Zagreb, 2010. ISBN 978-953-232-313-9

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Nedovršeni članak Steven M. Greer koji govori o ufologiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.