Suradnica:AmyMirka/Stranica za vježbanje/TČ

Izvor: Wikipedija

(Ako želite, ovu shemu iskopirajte na stranicu za album o kojem želite pisati, te unesite odgovarajuće podatke. Tražite ih na provjerenim stranicama na Internetu i na omotu albuma, ako ga imate.

Ime albuma
Pjevač (studijski album)
Žanrpop, dance, rock, elektropop alternativni rock...
Objavljen23. travnja 2000. (vidi povijest objavljivanja)
Snimanje1999.
Trajanjesati:minuta
IzdavačIme diskografske kuće
Producent(i)ime producenta
ime drugog producenta
Recenzije
Kronologija albuma – Pjevač
ime albuma
(1997.)
Ime albuma
(2000.)
ime albuma
(2003. [A])

Ime albuma album je državnog (kažete koje države, ne državnog) pjevača / pjevačice [[Ime i prezime]] objavljen dana mjeseca godine.

O albumu[uredi | uredi kôd]

Ime albuma snimljen je tad i tad. Na njemu su radili dotični producenti. Neki opis snimanja, tko je radio na albumu isl., ako je dotični opis predugačak stavite ga u podnaslov ===Pozadina===. Na njemu su pjesme uglavnom ...(mogu biti vesele plesne, ili uglavnom pop, ili slične onim koje je dotični izvođač ranije snimao ili kako god, samo objasnite kakve, ali ostanite neutralni.) Ako imate previše toga za reći kakve su pjesme, stavite to u podnaslov ===Glazba===. Album je promoviran velikom turnejom, turneja, te izvođačevim nastupima u raznim emisijama, kao što je ta i ta.. Ako imate ouno za reći o tome kako je album promoviran stavite u podnaslov ===Promocija===. Album je postigao nekakav uspjeh na top ljestvicama (dakle, prilično dobar, odličan, nije ga postigao - pazite samo da ostanete neutralni. Ako imate baš puno za reći o uspjehu, ili ste odlučili za pisanje u odlomcima, imate podnaslov ===Uspjeh na top ljestvicama=== ili ===Uspjeh na top listama===.

Kritički osvrti[uredi | uredi kôd]

Kao kod singlova.

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

Popis pjesama možete uraditi na nekoliko načina. Odaberite jedan. Prosudite po tome koliko podataka imate o albumu.

Prvi način[uredi | uredi kôd]

Koristite predložak {{Popis pjesama}}, ali ne popunite ga cijelog. Takvu stvar možete vidjeti ovdje. Radite ovako ako ne znate tekstopisce ni producente, ili ih je previše za svaku pjesmu. Ako radite ovako morate detaljno opisati u podnaslovu ===Pozadina=== baš ovo. A sad, kako Vam je lakše, ili ćete pisati i pisati o svakoj pjesmi ili uraditi onako kako Vam nalaže drugi način. Ovaj način je dobro koristiti kod kompilacijskih albuma samo sa singlovima, jer svatko može kliknuti na link i pregledati sve.

Br. Skladba Trajanje
1. „ime pjesme”   06:12
2. „ime pjesme”   06:52
3. „ime pjesme” (napomena) 06:36

Drugi način[uredi | uredi kôd]

Popunjavamo čitav predložak koliko znamo. Ako znamo producente, to nam je extra stupac. Podledajte ovaj članak.

Br. SkladbaTekstopisac Trajanje
1. „ime pjesme”  ime tekstopisca 3:39
2. „ime pjesme” (napomena)ime tekstopisca 3:39
3. „ime pjesme”  ime tekstopisca 3:39
43:10

Treći način[uredi | uredi kôd]

Samo popis, bez predloška {{Popis pjesama}}. Npr. u ovom članku. Ovaj način najbolje je izbjegavati, koristite ga samo kad znate samo naziv skladbe.

Singlovi[uredi | uredi kôd]

"Ime singla"[uredi | uredi kôd]

  • "Ime singla" objavljen je tad i tad. To je pop pjesma koju je napisao Ime i Prezime. Ta je pjesma bila jako uspješna ... (spomenuti najveće uspjehe na važnijim listama, malo o tipu pjesme - balada, dance-pop pjesma, rock pjesma isl.)

"Ime drugog singla"[uredi | uredi kôd]

  • "Ime drugog singla" singl je objavljen bla bla. Pjesma je drugačija od one objavljene na prvom singlu, više je nekakva. Nije postigla isti uspjeh kao prvi singl, "Ime singla", na toj i toj ljestvici dospjela je tek na to i to mjesto, za razliku od prvog singla.

(Naravno, ne mora biti u ovakvom kontekstu drugi singl, ovo je samo primjer. Može biti i potpuno drugačije, ali važni su podnaslovi i redosljed.)

Top ljestvice[uredi | uredi kôd]

Sve imate objašnjeno na Wikipedija:Top-ljestvice.

Prodaja i certifikacije[uredi | uredi kôd]

Povijest objavljivanja[uredi | uredi kôd]

Idete kronološki, prvo država u kojoj je dotični album objavljen ranije, pa sve kasnije i kasnije. Morate uraditi kao što Vam nalaže ova tablica, s tim da možete dodati redak s katalogom, ako mislite da je potrebno.

Država Datum Format
SAD 23. studenog 2000. CD/DVD
Ujedinjeno Kraljevstvo 27. studenog 2000.

Impresum[uredi | uredi kôd]

Ne treba ga uraditi baš detaljno kao ovdje, ali neka to bude primjer jer tu Vam je baš sve. Napišite onoliko koliko podataka imate. Podatke tražite na omotu albuma, ili na Internetu.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Koristite predložak {{Izvori}}.

Kraj članka (ne stavljajte ovo u podnaslov i ne stavljajte crtu između.)[uredi | uredi kôd]


Sad ide, ako postoji, skupni predložak izvođača o kojem pišete.


Sad idu potrebne kategorije, dakle [[Kategorija:Albumi objavljeni te godine.]] i [[Kategorija:Albumi dotičnog izvođača]] ili, ako izvođač ima manje od 5 albuma, [[Kategorija:Izvođač]].


Onda Vam idu interwiki poveznice, ako postoje.

Napomene[uredi | uredi kôd]

  • A ^ Kad ime sljedećeg albuma nije poznato, umjesto imena i godine stavite običnu crticu (-).

Svi parametri nisu obavezni. Članku možete dodavati i oduzimati parametre, sve zavisi od toga koliko informacija imate. Poželjno je držati se navedenog redosljeda, dakle ne možete između top ljestvica i povijesti objavljivanja staviti kontroverze, ili tako nešto. Ako je album dobio veliku hrpu nagrada, možete dodati podnaslov nagrade, iako se nagrade većinom nabrajaju u podnaslovu O albumu, te u članku o izvođaču.

Gdje naći podatke?[uredi | uredi kôd]