Suradnik:Babymyoung2000/Mary Morrissey (author)

Izvor: Wikipedija

Mary Morrissey (rođena 1949.) američka je spisateljica[1][2] Nove misli i aktivistica za međunarodno nenasilje[3]. Ona je autorica knjige Building Your Field of Dreams, u kojoj opisuje svoje borbe i lekcije iz ranog života[4][5]. Također je napisala No Less Than Greatness, knjigu o iscjeliteljskim odnosima[6][7]. Godine 2002. prikupila je materijal, te uredila knjigu New Thought: A Practical Spirituality[8]. Američki pisac Wayne Dyer nazvao ju je "jednom od najpromišljenijih učiteljica našeg vremena".[9]

Od ranog početka karijere aktivna u međunarodnom humanitarnom radu, Morrissey je 1995. godine suosnovala Udrugu za globalnu novu misao i bila njezina prva predsjednica. [1] [10] 1997. godine udružila se s unukom Mahatme Gandhija, Arunom Gandhijem, u uspostavljanju međunarodne Sezone nenasilja . [11] [3] Od siječnja 2019., Sezona za nenasilje slavila se diljem svijeta kao prilika "za okupljanje zajednice, osnažujući ih da promisle i pomognu u stvaranju nenasilnog svijeta." [12]

Rani život[uredi | uredi kôd]

Mary Morrissey (rođena Manin) rođena je u Beavertonu, Oregon 1949. Sa 16 godina bila je potpredsjednica svog razreda, kada se zaljubila u kolegu studenta i ubrzo ostala trudna[13]. Par se ubrzo vjenčao, no zbog sramote koja je pratila maloljetničku trudnoću sredinom 1960-ih, Morrissey je izbačena iz srednje škole. Ubrzo nakon poroda smrtno se razboljela od infekcije bubrega, a prognozirali su joj šest mjeseci života[13][14]. Morrissey je kasnije napisala da je vjerovala kako je sram izazvao njenu neizlječivu bolest, nakon što je "provela cijelu godinu osjećajući se loše jer sam posramila sebe, svoju školu i svoju obitelj[15]." Nakon promjene mišljenja izazvane posjetom svećenika Nove misli, Morrissey se brzo oporavila[13][16]. Počela je proučavati polje Nove misli, koje je tada bilo relativno novo[5][17].

Humanitarni rad i aktivizam[uredi | uredi kôd]

Morrissey je postala učiteljica, a 1975. postala je zaređena službenica[18]. Počela je predavati na poljima Nove misli[19], duhovnog rasta[20] i nenasilja[21]. Postala je aktivistica i voditeljica pokreta Nova misao te je pomogla u osnivanju duhovnih centara diljem SAD-a[22]. Prema Wayneu Dyeru, njezina "sposobnost pronalaženja zajedničkog jezika koji osobno dodiruje" pomogla joj je u komunikaciji s ljudima različitih kultura[23].

Aktivna feministica u američkom drugom valu feminizma 1970-ih, Morrissey je udružila ruke s Barbarom Marx Hubbard i Jean Houston kako bi osnovala The Society for the Universal Human[24]. Kasnije je pozvana da postane članica Transformational Leadership Council, koje je utemeljio Jack Canfield[25][26].

Morrissey je radila s Dalaj Lamom na pitanjima koja se odnose na globalni pokret za nenasilje [27][28][29]. Suosnivala je Association for Global New Thought 1995. godine i bila je njezina prva predsjednica[1][10]. U sklopu svog humanitarnog rada upoznala je Nelsona Mandelu u Južnoj Africi i kasnije u svoj rad[30] uključila njegova učenja o nenasilnom otporu.

Kao aktivistica za međunarodno nenasilje, ona i Arun Gandhi, unuk Mahatme Gandhija, osnovali su Season for Nonviolence[11][3]. Kao dio svog rada u Season for Nonviolence, Morrissey je pozvana da se obrati Ujedinjenim narodima, najprije o suzbijanju nasilja[21], a kasnije o potrebi za međunarodnom agendom nenasilja[3][31]. Tijekom desetljeća od osnutka, Season for Nonviolence je rasla da bi se danas podučavala i slavila širom svijeta. Njezin nastavni plan i program predaje se u školama i na sveučilištima[32]. Od siječnja 2019., Season for Nonviolence slavi se diljem svijeta kao prilika "da se zajednice okupe, osnažujući ih da promisle i pomognu u stvaranju nenasilnog svijeta."[12]

Living Enrichment Center - Centar za obogaćivanje življenja[uredi | uredi kôd]

Morrissey je bila osnivač Living Enrichment Center u Oregonu [33], međutim, 2004. godine ona i njezin tadašnji suprug podnijeli su zahtjev za bankrot. U medijskom skandalu koji je uslijedio, Morrissey se ispričala jer je svoje sljedbenike navela na "rizičan financijski put"[34][35]. Preuzela je "apsolutnu odgovornost" za situaciju[36]. Postigla je nagodbu sa saveznom vladom koja je uključivala otplatu od više od 10 milijuna dolara duga[34]. Morrissey se kasnije razvela od supruga i sljedećih 14 godina radila je na tome da otplati dug. Prema riječima same Morrissey, dug je podmiren i u cijelosti isplaćen do kraja 2018. godine[37].

Knjige[uredi | uredi kôd]

Building Your Field of Dreams (1996.)[uredi | uredi kôd]

Building Your Field of Dreams prikazuje Morrisseyine borbe kao majke tinejdžerice i njezin proces samoostvarenja[38]. Publishers Weekly nazvao je knjigu "iskrenom" iako je izjavio da je prožeta "klišejima"[38]. Knjigu je prihvatila zajednica zainteresirana za samorazvoj, pri čemu je Wayne Dyer napisao da knjiga "blista"[39], a autor Gay Hendricks knjigu je nazvao "izvorom duhovne mudrosti"[39]. Knjiga je postala popularna[40] i čitatelji su je podučavali u studijskim grupama diljem SAD-a[41][42][43][44]. Časopis Peninsula Daily News knjigu je nazvao "metafizičkim klasikom"[45]. U svojoj knjizi The Art of Being, autor Dennis Merritt Jones navodi Building Your Field of Dreams među preporučenom literaturom za čitatelje koje zanima mindfulness[46]. Autorica Tess Keehn u Alchemical Inheritance piše da joj je knjiga Building Your Field of Dreams pomogla u stvaranju ploča s vizijom[47]. Autorica Sage Bennet u knjizi Wisdom Walk navodi Morrisseyjevu knjigu Building Your Field of Dreams kao polazište za učenje o Novoj misli[48]. Unutar svog žanra postigla je međunarodni ugled[49], a španjolska verzija knjige, čak 25 godina nakon objavljivanja, smatra se jednom od najboljih knjiga na području duhovnosti[50][51].

No Less Than Greatness (2001.)[uredi | uredi kôd]

Glavni članak: Ništa manje od veličine

Veoma često u srži Morrisseyjevih učenja bili su međuljudski odnosi, govoreći o napetosti između muževnosti i ženstvenosti[52]. Tijekom godina Morrissey je pisala članke i kolumne za razne novine i časopise, često se fokusirajući na odnose iz duhovne perspektive[53][54][29]. U svojoj knjizi No Less Than Greatness: Finding Perfect Love in Imperfect Relationships, Morrissey se usredotočila na izgradnju odnosa. Publishers Weekly napisao je da je knjiga povremeno bila "površna", ali je primijetio da bi Morrisseyjin narativ "oduševio mnoge poklonike žanra duhovne samopomoći"[55]. Knjiga se podučavala na međunarodnoj razini[56][57]. Autor Gary Zukav knjigu je nazvao "praktičnom i inspirativnom"[58], a autorica Marianne Williamson napisala je da bi knjiga "trebala biti pratilac svakog para"[59]. Robert LaCrosse naveo je No Less Than Greatness kao preporučeni izvor u svojoj knjizi Learning From Divorce[60]. Pisac Dennis Jones preporučio je No Less Than Greatness u svojoj knjizi The Art of Being[46] iz 2008. godine. Neale Donald Walsch, u svojoj knjizi Tomorrow's God, među ostalim ključnim knjigama žanra preporučio je "prepijanje čitanjem" s No Less Than Greatness[61].

New Thought: A Practical Spirituality (2002.)[uredi | uredi kôd]

Glavni članak: Nova misao: praktična duhovnost

Morrissey je u svoja učenja uključila izvore iz Biblije[55], Tečaja čuda[55], Talmuda[54], Tao Te Chinga[62], Thoreaua[63] i drugih. Želeći predstaviti pokret Nove misli u prirodi osvještavanja, Morrissey je prikupila materijal te uredila knjigu New Thought: A Practical Spirituality. Objavio ju je Penguin 2002., a knjiga je ponudila kratke eseje više od 40 vođa Nove misli[40]. Knjiga je postala polazištem za akademska istraživanja: u knjizi Alternative Psychotherapies Jean Mercer ju je spomenula kao ključni izvor za razumijevanje "bavljenja duhovnim svijetom"[64]. U knjizi Jones & Bartlett's iz 2009., Spirituality, Health, and Healing: An Integrative Approach, autori Young i Koopsen citirali su Morrisseyjinu Novu misao kao izvor za razlikovanje pokreta New Thought od New Age, tvrdeći da "New Thought nije New Age" i citirajući Morrisseyjinu knjigu[65]. Brojne dodatne istraživačke knjige, uključujući Gurue moderne joge Oxford University Pressa, spominju Morrisseyjevu knjigu Nova misao kao glavni izvor za produbljivanje razumijevanja pokreta New Thought [66][67].

Ostali spisi[uredi | uredi kôd]

Tijekom desetljeća Morrissey je pisala članke i kolumne za novine[68], časopise[53][54] i knjige[69][70]. To uključuje redovito objavljivanje u Success Magazin-u[21][71]. Citati iz njezinih knjiga objavljeni su u međunarodnim časopisima[72][73], kao i u knjigama[74][75]. Reference i citati iz njezinih učenja pojavljuju se u knjigama za samopomoć[76][77][78], knjigama o kršćanskim učenjima[79][80][81], knjigama o osnaživanju[82][83][84], pronalaženju zvanja[85][86] i sreći[87][88]. Serija Simon & Schuster's Chicken Soup for the Soul često otvara poglavlja s njezinim učenjima[89][90].

Kao autoritivna figura unutar pokreta New Thought movement[91], zaslužna je za nadahnuće za pisanje nekoliko knjiga, uključujući The Conscious Heart[92], The Art of Being[93], The Inspired Life[94], Small Pleasures[95], The Twelve Conditions of a Miracle[96], Healing From Depression[97], Positive Energy[98], Ninety Seconds to a Life You Love[63][99], To Hell and Back[100] i drugi[101]. Morrisseyino svestrano pisanje učinilo ju je, prema knjizi Alana Cohena Handle With Prayer, "jednom od najuglednijih propovjednika u pokretu Nove misli"[102]. Njezina su učenja objavljena u knjigama diljem svijeta[103][104]. Poseban ugled stekla je u Rusiji[105][106], kao i na Dalekom istoku, svojim učenjima u Indoneziji[107] i Kini[108][109].

Medijski istupi[uredi | uredi kôd]

Na radiju, Morrissey je nastojala koristiti emitiranje kako bi "napravila razliku u svijetu". [110] Morrisseyjini radijski programi emitirani su i u inozemstvu. [13] [111] [112] Autorica je nekoliko radio programa, uključujući The Eleven Forgotten Laws s Bobom Proctorom . [113]

Na televiziji, dvosatni televizijski PBS-ov specijalni program: Building Your Dreams adaptiran je iz njezine knjige Building Your Field of Dreams. [110] [111] Njezini razni PBS-ovi specijali nastavili su se emitirati u 2000-ima. [114] Njezini televizijski programi emitirani su na raznim kanalima, uključujući televizijske postaje povezane s NBC -jem, [112] i, s porastom interneta, na servisu za strujanje Gaia . [113]

U kinematografiji, Morrissey je bio rana zagovornica duhovnog filma[115], a tijekom godina pojavila se u raznim dokumentarnim filmovima iz tog područja. Godine 2005. Morrissey se pojavljuje u The Moses Code[116][117][118]. Godine 2007. pojavila se zajedno s Eckhartom Tolleom u Living Luminaries[119][120], film je kasnije prepoznat kao jedan od najboljih produkcija duhovnih dokumentaraca[121]. Godine 2009. sudjelovala je u filmu Beyond the Secret, zajedno s Lesom Brownom[122]. Godine 2010. pojavila se u filmu Discover the Gift uz Dalaj Lamu[123][124]. Iste godine pojavila se i u filmu The Inner Weigh[125]. Godine 2014. pojavila se u Sacred Journey of the Heart, koji je osvojio kategoriju najboljeg filma na Međunarodnom filmskom festivalu za okoliš, zdravlje i kulturu 2014[126].

Njezin TEDx govor iz 2016., The Hidden Code For Transforming Dreams Into Reality, prikupio je više od milijun pregleda na YouTubeu . [127]

Kritika[uredi | uredi kôd]

U svojoj knjizi Shadow Medicine: The Placebo in Conventional and Alternative Therapies, John S. Haller upozorava da se alternativni pristupi medicini, kakve nudi Mary Morrissey, ne bi trebali smatrati zamjenom za konvencionalnu medicinu[128].

Bibliography[uredi | uredi kôd]

  • Building Your Field of Dreams, Mary Morrissey, Random House, 1996. ISBN 978-0-553-10214-7[13]
  • No Less Than Greatness, Mary Morrissey, Random House, 2001. ISBN 978-0-553-10653-4[129]
  • New Thought: A Practical Spirituality, Mary Morrissey (editor), Penguin, 2002. ISBN 978-1-58542-142-8
  • Guidance from the Darkness, Mary Murray Shelton, Mary Morrissey (foreword), Putnam/Penguin, 2002. ISBN 978-1-58542-003-2
  • Discover the Gift, Shajen Joy Aziz, Mary Morrissey (contributor), Ebury Publishing, 2010. ISBN 978-1-4464-8936-9
  • Women of Spirit, Katherine Martin, Mary Morrissey (contributor), New World Library, 2010. ISBN 978-1-57731-823-1[130]
  • Tapping into God, Debbie Belmessieri, Mary Morrissey (foreword) Hay House, 2011. ISBN 978-1-4525-3525-8
  • Chocolate for a Woman's Soul, Kay Allenbaugh, Mary Morrissey (contributor), Simon and Schuster, 2012. ISBN 978-1-4767-1452-3[70](also in Spanish)[131]
  • Fearless Women: Visions of a New World, Mary Ann Halpin, Mary Morrissey (contributor), Greenleaf Book Group, 2012. ISBN 978-0-9851143-0-5.[132]
  • In Her Power, Helene Lerner, Mary Morrissey (contributor) Simon and Schuster, 2012. ISBN 978-1-58270-270-4
  • You Were Born to Triumph, Evelyn Roberts Brooks, Mary Morrissey (foreword), Hay House, 2014. ISBN 9781452586656
  • Quantum Success, Christy Whitman, Mary Morrissey (contributor), Simon and Schuster, 2018 (pp. 17-23). ISBN 978-1-5011-7902-0.[133]

Zapis[uredi | uredi kôd]

  1. a b c "Duhovni centar nudi novi program." Chicago Tribune, 11. kolovoza 2011., stranica 7
  2. Carter, Andrew. "Walston posvećen pomaganju ljudima." The Marion Star - USA Today Network, 18. veljače 2020., stranica A3
  3. a b c d "Exploring the Sacred", The World (Coos Bay, Oregon), 17. srpnja 2006., stranica 6
  4. "Recenzija knjige o religiji: Izgradnja vašeg polja snova, Mary Manin Morrissey, autorica Bantam Books 22,95 USD (282p) ISBN 978-0-553-10214-7". PublishersWeekly.com. Preuzeto 4. listopada 2021. https://www.publishersweekly.com/978-0-553-10214-7
  5. a b Nova perspektiva, The Sacramento Bee, 5. lipnja 1999., stranica 2
  6. "Ništa manje od veličine Mary Manin Morrissey | PenguinRandomHouse.com". 13. veljače 2016. Arhivirano iz izvornika 13. veljače 2016. Preuzeto 4. listopada 2021. https://web.archive.org/web/20160213162311/http://www.penguinrandomhouse.com/books/117700/no-+less-than-greatness-by-mary-manin-morrissey/9780553379037  kao i http://www.penguinrandomhouse.com/books/117700/no-less-than-greatness-by-mary-manin-morrissey/9780553379037
  7. "Recenzija publicističke knjige: NO LESS THAN GREATNESS: Finding Perfect Love in Imperfect Relationships, Mary Manin Morrissey, autorica. Bantam 23,95 USD (288p) ISBN 978-0-553-10653-4". PublishersWeekly.com. Preuzeto 4. listopada 2021. https://www.publishersweekly.com/978-0-553-10653-4
  8. "Nova misao, Mary Manin Morrissey: 9781585421428 | PenguinRandomHouse.com: Books". PenguinRandomhouse.com. pristupljeno 4. listopada, 2021. https://www.penguinrandomhouse.com/books/288681/new-thought-by-mary-manin-morrissey/
  9. Dyer, Wayne. "Mary Manin Morrissey, autorica knjige Building Your Field of Dreams" The Los Angeles Times, 13. ožujka 1997.
  10. a b "AGNT Leadership Council". web.archive.org. Retrieved September 27, 2021 https://web.archive.org/web/20030225112804fw_/http://www.agnt.org/leaders~1.htm#Manin
  11. a b https://web.archive.org/web/20030225112804fw_/http://www.agnt.org/leaders~1.htm#Manin
  12. a b Titus, John and Bev (January 30, 2019). "Season for Nonviolence begins 5th season". Urbana Daily Citizen. Retrieved October 2, 2021 https://www.urbanacitizen.com/news/67441/season-for-nonviolence-begins-5th-season
  13. a b c d e "A Minister Explains How New Thought Changed Her Life", The Gettysburg Times, 16 Jun 1999, Page 8
  14. Mitchell, Mary E. (2014). The Practitioner Handbook for Spiritual Mind Healing. Red Wheel/Weiser/Conari. pp. Chapter 23. ISBN 978-0-917849-34-3 https://books.google.com/books?id=OOWaBgAAQBAJ&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT75 as well as https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-917849-34-3
  15. Nova perspektiva, The Sacramento Bee, 5. lipnja 1999., stranica H1
  16. Smith, Sandra Lindsey (2014). Life's Garden of Weekly Wisdom. Red Wheel/Weiser/Conari. ISBN 978-0-917849-36-7 https://books.google.com/books?id=p-WaBgAAQBAJ&dq=%22mary+morrissey%22&pg=PT56 as well as https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Wheel/Weiser/Conari kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-917849-36-7
  17. "Religion: Minister Explains How 'New Thought' Changed Her Life." Citizens' Voice, 29 Mar 2000, Page 23
  18. Morrissey, Mary Manin (2002). No Less Than Greatness: The Seven Spiritual Principles That Make Real Love Possible. Random House Publishing Group. ISBN 978-0-553-89694-7 https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-553-89694-7
  19. Probuđeni snovi, Pustinjsko sunce, 23. travnja 1999., stranica 15
  20. "ALTERNATIVA: Rev. Mary Manin Morrissey govori o duhovnom rastu", Chicago Tribune, 28. rujna 2001., stranica 133
  21. a b c Ništa manje od veličine: Sedam duhovnih principa koji čine pravu ljubav, Mary Manin Morrissey, str. 277
  22. "Gdje je ljubav ostavljena i životi su promijenjeni: Spokane Spiritual Center", The Spokesman-Review, 19. prosinca 1998., stranica 73
  23. Martin-Burk, Elizabeth. "Centar za duhovni život odbrojava do planirane radionice" The Press-Tribune (Roseville, Kalifornija) 8. rujna 2000., stranica 6
  24. Hubbard, Barbara Marx (2010). Svjesna evolucija: Buđenje snage našeg društvenog potencijala. Knjižnica Novog svijeta. ISBN 978-1-57731-281-9 https://books.google.com/books?id=UBNz9ljRmxkC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA238+kao+i+https://en.wikipedia.org/wiki+/New_World_Library kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-57731-281-9
  25. "Transformational Leadership Council - Member public profile". www.transformationalleadershipcouncil.com. Retrieved October 2, 2021 https://www.transformationalleadershipcouncil.com/Sys/PublicProfile/41845695/4372632
  26. Patterson, Michelle (2014). Women Change the World: Noteworthy Women on Cultivating Your Potential and Achieving Success. BenBella Books. p. 101. ISBN 978-1-939529-17-6 https://books.google.com/books?id=xDdcAwAAQBAJ&dq=at+a+transformational&pg=PA101+as+well+as+https://en.wikipedia.org/wiki/BenBella_Books as well as https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-939529-17-6
  27. Kipp, Mastin (2017). Claim Your Power. Hay House. pp. Day 34. ISBN 978-1-4019-4955-6. https://books.google.com/books?id=Mi0zDwAAQBAJ&dq=%22mary+morrissey%22&pg=PT259+as+well+as+https://en.wikipedia.org/wiki/Hay_House kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4019-4955-6
  28. White, Barbara. Golden, Howard (ed.). "Grow Your Dream". Body Mind Spirit. Golden Galleries. Listopad 2012: 9
  29. a b Morrissey, Mary (January 12, 2017). "What the Dalai Lama Taught Me About Relationships". SUCCESS. Preuzeto 5. listopada 2021. https://www.success.com/what-the-dalai-lama-taught-me-about-relationships/
  30. Morrissey, Mary (October 26, 2016). "What My Conversation with Nelson Mandela Taught Me About Finding Purpose Amidst Suffering". HuffPost. Preuzeto 30. listopada 2021. https://www.huffpost.com/entry/what-my-conversation-with_b_12443192
  31. Belmessieri, Debbie (2011). Tapping into God: Experiencing the Spiritual Spectrum. BalboaPress. p. 310. ISBN 978-1-4525-3525-8 https://books.google.com/books?id=r62B469M774C&dq=%22mary+morrissey%22&pg=PA311 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4525-3525-8
  32. https://www.k-state.edu/nonviolence/Documents/Ways%20to%20practice%20NV/Ways%20to%20practice%20NV1.doc
  33. Perkins-Reed, Marcia (April 3, 1996). Thriving in Transition: Effective Living in Times of Change. Simon and Schuster. p. 127. ISBN 978-0-684-81189-5 https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-684-81189-5
  34. a b "Fermer Church Leaders Agree To Federal Settlement", Albany Democrat-Herald, 7. travnja 2005., stranica 7
  35. "Beaverton Church Folds", The World (Coos Bay), 6. kolovoza 2004., stranica 5
  36. Ardagh, Arjuna (2010). The Translucent Revolution: How People Just Like You Are Waking Up and Changing the World. New World Library. p. 366. ISBN 978-1-57731-808-8 https://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Library kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-57731-808-8
  37. 089: Bouncing Back from Massive Setbacks with Mary Morrissey, preuzeto 2. listopada 2021. https://www.youtube.com/watch?v=USMgFrejq6I
  38. a b "Religion Book Review: Building Your Field of Dreams". Publishers Weekly. Srpanj 1996. Preuzeto 2. listopada 2021. https://www.publishersweekly.com/978-0-553-10214-7
  39. a b Morrissey, Mary Manin (1997). Building Your Field of Dreams. Random House Publishing Group. p. 288. ISBN 978-0-553-37814-6 https://books.google.com/books?id=u8HcVh2CZMMC&q=%22field+of+dreams%22+%22morrissey%22 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-553-37814-6
  40. a b "New Thought by Mary Manin Morrissey: 9781585421428 | PenguinRandomHouse.com: Books". PenguinRandomhouse.com. Preuzeto 2. listopada 2021. https://www.penguinrandomhouse.com/books/288681/new-thought-by-mary-manin-morrissey/
  41. Pogledajte The Kansas City Star, 23. svibnja 1998., stranica 61,, "Rev. Mary Omwake Speaking Using The Book 'Building Your Field of Dreams'"
  42. Mary Morrissey: Fulfilling Your Dreams, The Los Angeles Times, 6.Studeni 1997., Str. 24
  43. "An Adventure in Spirit", The Kansas City Star, 2. Svibnja 1998., Str. 63
  44. "The Spirit of Joy," LA Weekly, 17. Travnja 1997., Str. 60, "the most powerful spiritual voices in the New Thought Movement."
  45. Douglas-Smith, Pam. "Living End: Cultivating Blessings". Peninsula Daily News Magazine: Living on the Peninsula. Rujan 2016: 38.
  46. a b Jones, Dennis Merritt (2008). The Art of Being: 101 Ways to Practice Purpose in Your Life. Penguin. ISBN 978-1-4406-3575-5 https://books.google.com/books?id=XOy9jODD3IYC&dq=Mary+manin+morrissey+1949&pg=PT226 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4406-3575-5
  47. M.S, Tess Keehn (November 19, 2015). Alchemical Inheritance: Embracing What Is, Manifesting What Becomes. Balboa Press. ISBN 978-1-5043-4347-3 https://books.google.com/books?id=Z2cTCwAAQBAJ&dq=%22Building+Your+Field+of+Dreams%22&pg=PT130 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-5043-4347-3
  48. PhD, Sage Bennet (2010). Wisdom Walk: Nine Practices for Creating Peace and Balance from the World's Spiritual Traditions. New World Library. pp. Chapter 8. ISBN 978-1-57731-822-4 https://books.google.com/books?id=dsVgpaNKRNUC&dq=%22Building+Your+Field+of+Dreams%22&pg=PT198 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Library as well as https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-57731-822-4
  49. Lamothe, Denise (2002). The Taming of the Chew: A Holistic Guide to Stopping Compulsive Eating. Penguin. pp. Reading List Section. ISBN 978-1-4406-5101-4 https://books.google.com/books?id=I_43SDENrk4C&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT145 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4406-5101-4
  50. "10 libros que conseguirán que tu vida sea como tú siempre quisiste". elconfidencial.com (in Spanish). July 9, 2016. Dohvaćeno Listopad 2, 2021. https://www.elconfidencial.com/alma-corazon-vida/2016-07-09/libros-exito-en-la-vida_1230079/
  51. F, J. (May 24, 2019). "Diez libros que conseguirán que tu vida sea como soñaste". Levante-EMV (in Spanish). Retrieved October 2, 2021 https://www.levante-emv.com/cultura/2019/05/24/diez-libros-conseguiran-vida-sea-13978319.html
  52. U svojoj knjizi Friendship with God, autor Neale Donald Walsch navodi da su mu Morrisseyjeva učenja otvorila oči za otrovnu muškost. Walsch, Neale Donald (2002). Friendship with God: An Uncommon Dialogue. Penguin. ISBN 978-1-101-65945-8 https://books.google.com/books?id=ok2DU4LEhhMC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT173 kao i https://en.wikipedia.org/wiki+/Posebno:Izvori+knjiga/978-1-101-65945-8
  53. a b "The Real Reason Some People Just Can't Find Love". YourTango. 16. veljače 2017. Preuzeto 2. listopada 2021 https://www.yourtango.com/experts/mary-morrissey/3-steps-changing-your-relationship-destiny
  54. a b c Morrissey, Mary (October 24, 2014). "What Would You Love?". HuffPost. Pristupljeno Listopad 4., 2021. https://www.huffpost.com/entry/what-would-you-love_b_6028942
  55. a b c "Nonfiction Book Review: NO LESS THAN GREATNESS". Publishers Weekly. Kolovoz 7., 2001. Pristupljeno Listopad 2., 2021. https://www.publishersweekly.com/978-0-553-10653-4
  56. Carter, Andrew. "Aces of Trades: Walston helping people through life coaching". The Marion Star. Pristupljeno Listopad 2., 2021. https://www.marionstar.com/story/news/2020/02/18/aces-trades-amy-walston-helps-people-through-life-coaching/4784458002/
  57. "No Less Than Greatness By Mary Morrissey", Times Colonist (Victoria, British Columbia, Canada), 11. Siječanj 2003., Str. 44
  58. Morrissey, Mary Manin (August 27, 2002). No Less Than Greatness: The Seven Spiritual Principles That Make Real Love Possible. Random House Publishing Group. p. 279. ISBN 978-0-553-89694-7 https://books.google.com/books?id=jJ80FmO_8BwC&dq=%22ordained+minister%22+%22morrissey%22&pg=PA277 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-553-89694-7
  59. Malinowski, Bronislaw; Morrissey, Mary Manin (August 27, 2002). No Less Than Greatness. Bantam Books. ISBN 978-5-551-12057-5 https://books.google.com/books?id=V6MtAQAACAAJ kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-5-551-12057-5
  60. Jones, Dennis Merritt (2008). The Art of Being: 101 Ways to Practice Purpose in Your Life. Penguin. ISBN 978-1-4406-3575-5 https://books.google.com/books?id=XOy9jODD3IYC&dq=Mary+manin+morrissey+1949&pg=PT226 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4406-3575-5
  61. Walsch, Neale Donald (January 4, 2005). Tomorrow's God: Our Greatest Spiritual Challenge. Simon and Schuster. p. 230. ISBN 978-0-7434-6304-1 https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-7434-6304-1
  62. Krause, Wanda (2013). Spiritual Activism: Keys for Personal and Political Success. Red Wheel/Weiser/Conari. ISBN 978-1-61852-068-5 https://books.google.com/books?id=8c8BAgAAQBAJ&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT128 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Wheel/Weiser/Conari as well as https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-61852-068-5
  63. a b Joan Rosenberg spominje da joj je Morrissey bio "premijerni" učitelj. Vidi: Joan Rosenberg mentions Morrissey being her "premier" teacher. See: Rosenberg, Joan (2019). 90 Seconds to a Life You Love: How to Turn Difficult Feelings into Rock-Solid Confidence. Hodder & Stoughton. ISBN 978-1-4736-8702-8 https://books.google.com/books?id=UR5lDwAAQBAJ&dq=%22mary+morrissey%22&pg=PT274+kao+i+https://en.wikipedia.org/wiki/Hodder_+%26_Stoughton kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4736-8702-8
  64. Mercer, Jean (July 30, 2014). Alternative Psychotherapies: Evaluating Unconventional Mental Health Treatments. Rowman & Littlefield. pp. 17, 210. ISBN 978-1-4422-3492-5 https://books.google.com/books?id=Odo-BAAAQBAJ&dq=morrissey&pg=PA17 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4422-3492-5
  65. Young, Caroline; Koopsen, Cyndie (August 15, 2010). Spirituality, Health, and Healing: An Integrative Approach. Jones & Bartlett Publishers. pp. 25, 33. ISBN 978-0-7637-7942-9 https://books.google.com/books?id=zd1egJXMCzEC&dq=Morrissey&pg=PA33 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-7637-7942-9
  66. Singleton, Mark; Goldberg, Ellen, eds. (2013). Gurus of Modern Yoga. New York: Oxford University Press. pp. 67, 77 https://oxford.universitypressscholarship.com/view/10.1093/acprof:oso/9780199938704.001.0001/acprof-9780199938704
  67. PhD, Sage Bennet (October 6, 2010). Wisdom Walk: Nine Practices for Creating Peace and Balance from the World's Spiritual Traditions. New World Library. ISBN 978-1-57731-822-4 https://books.google.com/books?id=dsVgpaNKRNUC&dq=%22New+Thought%22+%22Morrissey%22&pg=PT198 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-57731-822-4
  68. New Age: The Journal for Holistic Living, Volume 18, 2001
  69. Trudel, John D.; Ungson, Gerardo R. (September 28, 1998). Engines Of Prosperity: Templates For The Information Age. World Scientific. pp. 387, note 6. ISBN 978-1-78326-242-7 https://books.google.com/books?id=Ev-3CgAAQBAJ&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA387 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-78326-242-7
  70. a b Allenbaugh, Kay (May 11, 2000). Chocolate Para El Alma de la Mujer: 77 Relatos Para Nutrir Su Espiritu Y Reconfortar Su Corazon (in Spanish). Simon and Schuster. ISBN 978-0-684-87083-0 https://books.google.com/books?id=wrHRa39DskwC&q=%22mary+manin+Morrissey%22 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-684-87083-0
  71. Morrissey, Mary. "Mary Morrissey, Author at SUCCESS". SUCCESS. Pristupljeno Listopad 5., 2021. https://www.success.com/author/mary-morrissey/
  72. "Mary Morrissey", The Miami Herald, 19. Siječanj 2007., Str.171
  73. Murray, Josey (July 20, 2021). "This Beyoncé Quote Is Exactly What You Need To Move On". Women's Health. Pristupljeno Listopad 2., 2021. https://www.womenshealthmag.com/relationships/a36982030/moving-on-quotes/
  74. Chang, Larry (2006). Wisdom for the Soul: Five Millennia of Prescriptions for Spiritual Healing. Gnosophia Publishers. p. 256. ISBN 978-0-9773391-0-5 https://books.google.com/books?id=-T3QhPjIxhIC&dq=Mary+manin+morrissey+1949&pg=PA255 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-9773391-0-5
  75. Robinson, Lynn A. (January 1, 2009). Compass of the Soul: 52 Ways Intuition Can Guide You to the Life of Your Dreams. Andrews McMeel Publishing/Simon & Schuster. ISBN 978-0-7407-8678-5 https://books.google.com/books?id=3TSbQVs3VFMC&q=%22mary+manin+Morrissey%22+as+well+as+https://en.wikipedia.org/wiki/Andrews_McMeel_Publishing+as+well+as+https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_%26_Schuster kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-7407-8678-5
  76. Friesen, Tracy (2014). Ride the Waves - Volume II. Hay House. p. 284. ISBN 978-1-4525-2249-4 https://books.google.com/books?id=HRreBQAAQBAJ&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA284 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4525-2249-4
  77. Norville, Deborah (2009). The Power of Respect: Benefit from the Most Forgotten Element of Success. Thomas Nelson (izdavač). p. 59. ISBN 978-1-4185-8629-4 https://books.google.com/books?id=Skt9oYkcRrsC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA59 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4185-8629-4
  78. Fishel, Ruth (2010). Change Almost Anything in 21 Days: Recharge Your Life with the Power of Over 500 Affirmations. Simon and Schuster. ISBN 978-0-7573-9989-3 https://books.google.com/books?id=hrKXDwAAQBAJ&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT151+kao+i+https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-7573-9989-3
  79. MA, Ron Price (2020). Play Nice in Your Sandbox at Church. Morgan James Publishing. ISBN 978-1-64279-986-6 https://books.google.com/books?id=lgf1DwAAQBAJ&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT56 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Morgan_James_Publishing as well as https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-64279-986-6
  80. Gugliotti, Nick (2006). I Had Other Plans, Lord: How God Turns Pain Into Power. David C. Cook. p. 33. ISBN 978-0-7814-4304-3 https://books.google.com/books?id=cm9NpQ-W8H8C&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA33+as+well+as+https://en.wikipedia.org/wiki/David_C._Cook kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-7814-4304-3
  81. Sweet, Leonard (2012). I Am a Follower: The Way, Truth, and Life of Following Jesus. Thomas Nelson. ISBN 978-0-8499-4916-6 https://books.google.com/books?id=sysyntmd6swC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA283 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Nelson_(publisher) as well as https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-8499-4916-6
  82. Allenbaugh, Kay (2012). Chocolate for a Woman's Soul: 77 Stories to Feed Your Spirit and Warm Your Heart. Simon and Schuster. p. 172. ISBN 978-1-4767-1452-3 https://books.google.com/books?id=UTReJ60rnq0C&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA172 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4767-1452-3
  83. Beck, Meryl Hershey (2012). Stop Eating Your Heart Out: The 21-Day Program to Free Yourself from Emotional Eating. Red Wheel/Weiser/Conari. p. 171. ISBN 978-1-57324-545-6 https://books.google.com/books?id=OKZ8AwAAQBAJ&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA171 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Wheel/Weiser/Conari as well as https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-57324-545-6
  84. Allenbaugh, Kay (2007). Chocolate for a Teen's Spirit: Inspiring Stories for Young Women About Hope, Strength, and Wisdom. Simon and Schuster. p. 56. ISBN 978-0-7432-3385-9 https://books.google.com/books?id=PZqyb5gs2tAC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA56 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-7432-3385-9
  85. Toms, Michael; Toms, Justine (March 23, 1999). True Work: Doing What You Love and Loving What You Do. Harmony/Penguin Random House. ISBN 978-0-609-60566-0 https://books.google.com/books?id=asIIg0gA6tUC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT16 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-609-60566-0
  86. Robinson, Lynn A. (December 3, 2012). Divine Intuition: Your Inner Guide to Purpose, Peace, and Prosperity. John Wiley & Sons. ISBN 978-1-118-23852-3 https://books.google.com/books?id=JpHeCAze2UgC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT144 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-118-23852-3
  87. Klein, Allen (October 9, 2012). The Art of Living Joyfully: How to be Happier Every Day of the Year. Simon and Schuster. ISBN 978-1-936740-28-4 https://books.google.com/books?id=cWLI_HNfeGQC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT127 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-936740-28-4
  88. Klein, Allen (2015). You Can't Ruin My Day. Cleis Press. p. 37. ISBN 978-1-63228-022-0 https://books.google.com/books?id=3oSyCQAAQBAJ&q=%22mary+manin+Morrissey%22+as+well+as+https://en.wikipedia.org/wiki/Cleis_Press kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-63228-022-0
  89. Canfield, Jack; Hansen, Mark Victor (2012). Chicken Soup for the Soul Children with Special Needs: Stories of Love and Understanding for Those Who Care for Children with Disabilities. Simon and Schuster. ISBN 978-1-4532-7582-5 https://books.google.com/books?id=sRIrGvzBtDIC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT70 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4532-7582-5
  90. Canfield, Jack; Hansen, Mark Victor; Newmark, Amy (2013). Chicken Soup for the Soul: Miraculous Messages from Heaven: 101 Stories of Eternal Love, Powerful Connections, and Divine Signs from Beyond. Simon and Schuster. p. 157. ISBN 978-1-61159-228-3 https://books.google.com/books?id=hJlVcj8_cv4C&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA157 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-61159-228-3
  91. Waller, Keith. "News Briefs". Natural Awakenings. March 2012 (Grand Strand Edition): 5–6. Mary Morrissey [...] jedna od elitnih učiteljica u pokretu za ljudski potencijal
  92. Ona je među autorima kojima su Hendricks zahvalili jer su "bili s nama na našem nevjerojatnom putovanju": Ona je među autorima kojima su Hendricks zahvalili jer su "bili s nama na našem nevjerojatnom putovanju": Hendricks, Gay; Hendricks, Kathlyn (2009). The Conscious Heart: Seven Soul-Choices That Create Your Relationship Destiny. Random House Publishing Group. pp. xi. ISBN 978-0-307-57308-7 https://books.google.com/books?id=CnNCDABzWn0C&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PR11 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-307-57308-7
  93. Morrissey je među nekolicinom osoba kojima se Dennis Merritt Jones zahvalio jer su ga "inspirirali" i "potaknuli" da napiše knjigu: Morrissey je među nekolicinom osoba kojima se Dennis Merritt Jones zahvalio jer su ga "inspirirali" i "ohrabrili" da napiše knjigu knjiga:Jones, Dennis Merritt (Travanj 17., 2008.). The Art of Being: 101 Ways to Practice Purpose in Your Life. Penguin. ISBN 978-1-4406-3575-5 https://books.google.com/books?id=XOy9jODD3IYC&dq=Mary+manin+morrissey+1949&pg=PT226 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4406-3575-5
  94. Autorica Susyn Reeve spominje Morrissey među izvorima koji su joj dali "ohrabrenje i alate" koji su je na kraju doveli do pisanja "Nadahnutog života". Vidi: autorica Susyn Reeve spominje Morrissey među izvorima koji su joj dali "ohrabrenje i alate" koji su je na kraju doveli do pisanja 'The Inspired Life'. Vidi: Reeve, Susyn (Listopad 11., 2011.). The Inspired Life: Unleashing Your Mind's Capacity for Joy. Simon and Schuster. ISBN 978-1-936740-07-9 https://books.google.com/books?id=evG41-AGLqYC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT25 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-936740-07-9
  95. Autorica Justine Toms dvaput spominje Morrisseyino učenje u svojoj knjizi 'New Dimensions', podučavajući je principima koji su joj pomogli u radu u 'Novim dimenzijama' i kasnije doveli do pisanja knjige. Vidi: Autorica Justine Toms spominje Morrisseyino učenje dvaput u svojoj knjizi 'Small Pleasures', podučavajući je principima koji su joj pomogli u radu u 'New Dimensions' i kasnije doveli do pisanja knjige. Vidjeti: Toms, Justine (Kolovoz 28., 2008.). Small Pleasures: Finding Grace in a Chaotic World. Hampton Roads Publishing. ISBN 978-1-61283-026-1 https://books.google.com/books?id=ACx3Rb1xLFgC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT78 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Hampton_Roads_Publishing as well as https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-61283-026-1
  96. Pisac Todd Michael spomenuo je Morrisseyjevu pomoć u dovođenju knjige 'The Twelve Conditions of a Miracle' do "pozornosti tisuća". Vidjeti: Michael, Todd (2008). The Twelve Conditions of a Miracle: The Miracle Worker's Handbook. Penguin. ISBN 978-1-4406-3851-0 https://books.google.com/books?id=RZs-6JdBGGMC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT138 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4406-3851-0
  97. Bloch, Douglas (2009). Healing from Depression. Nicolas-Hays. pp. Morrissey's učenja su spomenuta osam puta u knjizi. ISBN 978-0-89254-596-4 https://books.google.com/books?id=DBjqCu3HikYC&dq=%22mary+morrissey%22&pg=PT100 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-89254-596-4
  98. Autorica Judith Orloff zahvaljuje Morrisseyju, između ostalih, u odjeljku Zahvale u svojoj knjizi 'Positive Energy'. Vidi: Autorica Judith Orloff zahvaljuje Morrisseyju, između ostalih, u odjeljku Zahvale u svojoj knjizi 'Positive Energy'. Vidi: Orloff, Judith (2004.). Pozitivna energija: 10 izvanrednih recepata za pretvaranje umora, stresa i straha u živahnost, snagu i ljubav. Random House. str. VIII. ISBN 978-1-4000-5452-7 https://books.google.com/books?id=vrG5-314vY0C&dq=%22mary+morrissey%22&pg=PR8+kao+i+https://en.wikipedia.org/wiki+/Random_House kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4000-5452-7
  99. Rosenberg, Joan I.; Ph.D. "How to Live a Life by Design". Live Happy Magazine. Pristupljeno Listopad 5., 2021. https://www.livehappy.com/self/how-live-life-design
  100. Steven B. Heird piše o Morrisseyju kao jednom od četiri "mentora" koji su mu pomogli na njegovom duhovnom putovanju, spominjući "posebnu zahvalnost". Vidi: Steven B. Steven B. Heird writes of Morrissey being one of four "mentors" that helped him in his spiritual journey, offering a "special thank you." See: Steven B. Heird, Steven B. (2015). To Hell and Back: A Surgeon's Story of Addiction: 12 Prescriptions for Awareness. Morgan James Publishing. pp. xiii. ISBN 978-1-63047-234-4 https://books.google.com/books?id=2rTFAwAAQBAJ&q=%22mary+morrissey%22 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Morgan_James_Publishing kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-63047-234-4
  101. Orloff, Judith (June 14, 2016). Vindecarea intuitivă. Ghid practic. Sănătate fizică, emoțională și sexuală în 5 pași (in Romanian). Elefant Online. ISBN 978-606-8309-53-8 https://books.google.com/books?id=-EKTDwAAQBAJ&dq=morrissey&pg=PT8 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-606-8309-53-8
  102. Cohen, Alan (1999). Handle With Prayer. Hay House, Inc. p. 115. ISBN 978-1-4019-2991-6 https://books.google.com/books?id=gw41nzVJyOwC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA115 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4019-2991-6
  103. LEVINE, MARGIE (2006). SUPERAR EL CANCER: Un programa para afrontar un diagnóstico de cáncer (in Spanish). Editorial AMAT. p. 156. ISBN 978-84-9735-253-6 https://books.google.com/books?id=Xiv0HRaMS2QC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA156 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-84-9735-253-6
  104. Lichtenstein, Demian; Aziz, Shajen Joy (October 2, 2012). The gift: ontdek waarom je hier bent (in Dutch). Unieboek | Het Spectrum. ISBN 978-90-00-31870-4 https://books.google.com/books?id=1TFHqmZj1IIC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT194 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-90-00-31870-4
  105. "Когда я начал наблюдать за собой". ru.psychologyinstructor.com (in Russian). September 28, 2018. Pristupljeno Listopad 6., 2021. .https://ru.psychologyinstructor.com/kogda-ya-nachal-nablyudat-za-soboy/
  106. Svoboda, Martin. "Мэри Манин Моррисси цитаты | Цитаты известных личностей". Ru.citaty.net (in Russian). Pristupljeno Listopad 6., 2021. http://ru.citaty.net/avtory/meri-manin-morrissi/
  107. Macdonald, Richard. The 7 Bad habits (in Indonesian). PT Mizan Publika. p. 45. ISBN 978-979-1140-90-4 https://books.google.com/books?id=q0gia-dRzvoC&dq=Mary+manin+morrissey+1949&pg=PA45 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-979-1140-90-4
  108. PhD), 瓊恩·羅森伯格博士(Joan I. Rosenberg, (June 11, 2021). 黃金90秒情緒更新:頂尖心理學家教你面對情緒浪潮,化不愉快為真正的自由與力量 (in Chinese (Taiwan)). 三采文化股份有限公司. ISBN 978-957-658-593-7 https://books.google.com/books?id=HyE3EAAAQBAJ&dq=%22mary+morrissey%22&pg=PT72 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-957-658-593-7
  109. "26 Quotes of Faith". World Psychology (in Chinese) https://zh.psy.co/26-2.html
  110. a b Corvallis Gazette-Times, 5 Dec 1999, Page 94
  111. a b "Mary Manin Morrissey". Unity Online Radio. Retrieved October 2, 2021 https://www.unityonlineradio.org/spirituality-today/mary-manin-morrissey
  112. a b The Honolulu Advertiser, 18 Aug 2000, Page 51
  113. a b http://thesgrsite.com/universallawofattraction/bobproctor/11-forgotten-laws-by-bob-proctor-and-mary-morrissey-free-download/
  114. "A Minister Explains How New Thought Changed Her Life", The Gettysburg Times, 16 Jun 1999, Page 8
  115. Simon, Stephen; Hendricks, Gay (2005). Spiritual Cinema: A Guide to Movies that Inspire, Heal and Empower Your Life. Hay House, Inc. ISBN 978-1-4019-3286-2 https://books.google.com/books?id=5xtnDwAAQBAJ&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PT64 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4019-3286-2
  116. "The Moses Code :: Featured". March 6, 2008. Archived from the original on March 6, 2008. Pristupljeno Listopad 2., 2021. https://web.archive.org/web/20080306015317/http://www.themosescode.com/index.php?p=Featured
  117. The Moses Code - Beyond The Secret - (Full Version), pristupljeno Listopad 2., 2021. https://www.youtube.com/watch?v=suMSGutjhcM
  118. Hunter, Jeanette (2014). Seasons of Joy: My Spiritual Journey to Self Discovery. Hay House. ISBN 978-1-4525-1681-3 https://books.google.com/books?id=7B1ZBQAAQBAJ&dq=themosescode+morrissey&pg=PT89+as+well+as+https://en.wikipedia.org/wiki/Hay_House kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-4525-1681-3
  119. "Living Luminaries Movie Official Page". Living Luminaries Movie Official Page. Pristupljeno Listopad 2., 2021.https://livingluminaries.com/
  120. Living Luminaries: On the Serious Business of Happiness (2007) - IMDb, pristupljeno Listopad 2., 2021. https://www.imdb.com/title/tt0447431/fullcredits
  121. Redacción (March 4, 2019). "50 PELÍCULAS Y DOCUMENTALES PARA ABRIR LA CONCIENCIA". EcoPortal.net (in Spanish). Retrieved October 2, 2021 https://www.ecoportal.net/paises/internacionales/50-peliculas-para-abrir-la-conciencia/
  122. Beyond the Secret (2009) - IMDb, pristupljeno Listopad 27., 2021. https://www.imdb.com/title/tt12988024/fullcredits
  123. "Mary Manin Morrissey - Discover The Gift". Pristupljeno Listopad 2., 2021. https://discoverthegift.com/our-speakers/mary-manin-morrissey/
  124. Discover the Gift (2010) - IMDb, pristupljeno Listopad 2., 2021. https://www.imdb.com/title/tt1445206/fullcredits
  125. Demaine, Lisa (August 6, 2015), The Inner Weigh (Documentary), Powerful Entertainment, The Inner Weigh, pristupljeno Listopad 27., 2021. https://www.imdb.com/title/tt1701971/
  126. "Winners - International Film Festival Environment, Health, and Culture". internationalfilmfestivals.org. Pristupljeno Listopad 2., 2021. http://internationalfilmfestivals.org/EHC/2014/winners_2014.html
  127. The Hidden Code For Transforming Dreams Into Reality | Mary Morrissey | TEDxWilmingtonWomen, retrieved October 2, 2021 https://www.youtube.com/watch?v=UPoTsudFF4Y
  128. John Haller primijetio je da se Morrissey smatra "slavnom iscjeliteljicom" čiji je savjet ponekad "zamijeniti konvencionalnu medicinu". Pogledaj: Haller Jr, John S. (2014). Shadow Medicine: The Placebo in Conventional and Alternative Therapies. Columbia University Press. pp. xviii. ISBN 978-0-231-53770-4 https://books.google.com/books?id=_nfeAwAAQBAJ&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PR18 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-231-53770-4
  129. "You Can Change Your Life." The Sacramento Bee, 27. Siječanj 2002., Str. 293
  130. Martin, Katherine (2010). Women of Spirit: Stories of Courage from the Women Who Lived Them. New World Library. ISBN 978-1-57731-823-1 https://books.google.com/books?id=k1KYB29a7kUC&dq=%22mary+manin+Morrissey%22&pg=PA17+as+well+as+https://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Library kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-57731-823-1
  131. Allenbaugh, Kay (11. svibanj, 2000.). Chocolate Para El Alma de la Mujer: 77 Relatos Para Nutrir Su Espiritu Y Reconfortar Su Corazon (in Spanish). Simon and Schuster. ISBN 978-0-684-87083-0 https://books.google.com/books?id=wrHRa39DskwC&q=%22mary+manin+Morrissey%22 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-684-87083-0
  132. Fearless Women: Visions of a New World. Greenleaf Book Group Llc. 24. ožujak, 2012. ISBN 978-0-9851143-0-5 https://books.google.com/books?id=9F1wMAEACAAJ&q=%22mary+morrissey%22 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-0-9851143-0-5
  133. Whitman, Christy (2018). Quantum Success: 7 Essential Laws for a Thriving, Joyful, and Prosperous Relationship with Work and Money. Simon and Schuster. ISBN 978-1-5011-7902-0 https://books.google.com/books?id=WcRWDwAAQBAJ&q=%22mary+morrissey%22 kao i https://en.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/978-1-5011-7902-0