Suradnik:Kokolina/Stranica za vježbanje

Izvor: Wikipedija


Dobrodošli na stranicu za vježbanje.

Molimo, svakako pogledajte uvodni tečaj i stranice pomoći i upoznajte se s osnovama uređivanja prije početka rada na ovoj stranici.

Ovo je vaša osobna stranica za vježbanje, nije članak Wikipedije. Na njoj možete isprobati što ste naučili iz navedenih stranica, ili ju rabiti za pripremu članka koji želite postaviti na Wikipediju.

I za ovu stranicu vrijede pravila Wikipedije, stoga nemojte stavljati sadržaj koji narušava autorska prava, koji je uvredljiv ili napadački na neki drugi način.


Jednostavno, počnite raditi u donjem okviru za uređivanje (ako nije otvoren, kliknite ovdje). Klikom na Prikaži kako će izgledati ispod polja možete vidjeti djelovanje vašeg uređivanja. Nastavite s vježbanjem dok ne budete zadovoljni izgledom stranice. Stranicu možete spremiti klikom na Sačuvaj stranicu i nastaviti rad kasnije.


Prostor za vježbanje

Vegeta je univerzalni dodatak slanim jelima kojeg proizvodi Podravka. Sadrži jedinstvenu kombinaciju nekoliko vrsta začina i sedam vrsta sušenog povrća. Vegeta je jedan od najpoznatijih izvornih hrvatskih proizvoda, a izumila ju je 1959. Zlata Bartl sa suradnicima. U više od četiri desetljeća svoga postojanja Vegeta je ušla u kuhinje potrošača u više od 30 zemalja širom svijeta.[1] Vegeta je univerzalni dodatak slanim jelima kojeg proizvodi Podravka. Vegeta je jedan od najpoznatijih izvornih hrvatskih proizvoda, a izumila ju je 1959. Zlata Bartl sa suradnicima a danas je Vegeta ušla u kuhinje potrošača u više od 30 zemalja širom svijeta. Sadrži jedinstvenu kombinaciju nekoliko vrsta začina i sedam vrsta sušenog povrća.

Povijest

1971. Vegeta 40 ime mijenja u Vegeta. 1974. godine započinje emitiranje kulinarske emisije "Male tajne velikih majstora kuhinje". 1977. Vegeta obilježava 18 godina od izuma. 1989. Vegeta se izvozi u Europu, Ameriku i Australiju. 2005. Vegeta uvodi nove sastave prilagođene različitim namjenama pod nazivom Vegeta Mediteran 2009. Vegeta obilježava 50. obljetnicu 2010. Vegeta dodatno proširuje svoju ponudu na proizvode Vegeta Natur, a 2013. na tekuće marinade Od 2002. do 2016. Vegeta je u Europi osvojila brojne nagrade za kvalitetu

Vegeta je izvorni dizajn mijenjala dva puta, prvi puta 1994., a drugi puta 2015. godine

Vegeta je tijekom godina uvela dodatne linije proizvoda s različitim namjenama koji se danas mogu podijeliti u nekoliko skupina pod nazivom Classic, Natur, Grill i Twist.

100 g vegete sadrži prosječno
Energetska vrijednost 583 kJ (137 kcal)
Bjelančevina 8,5 g
Ugljikohidrata 24,5 g
Masti 0,6 g

Certifikati

Kvaliteta i sigurnost hrane osigurana je sljedećim certifikatima [1] :

ISO 9001 Podravka

Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) Podravka

IFS [2] Podravka

BRC [3] Podravka

Halal [4] tvornica juha i Vegeta

Kosher Vegeta


Vanjske poveznice

Izvori

  1. Certifikati. Podravka d.d. Pristupljeno 17. kolovoza 2008.
  2. Certifikati. IFS. Pristupljeno 12. svibnja 2016.
  3. Certifikati. BRC. Pristupljeno 12. svibnja 2016.
  4. Certifikati. HALAL. Pristupljeno 12. svibnja 2016.