Suradnik:Petar Bonjwa

Izvor: Wikipedija
NK Antitalent
Puno ime Nogomenti Klub Antitalent
Nadimak Los škijos
Club Fenomenale
Campioni del mondo
Osnovan 2018.
Igralište Punta, Omiš
Kapacitet 100
Trener Adriano Vulas
Liga Omiška liga

NK Antitalent ili Los škijos (poznat još kao Club Fenomenale ili Campioni del mondo) je profesionalni nogomenti klub sa središtem u Omišu.

Osnovan 2018. godine u jednoj skromnoj srednjoj školi. Klub su osnovali mladež Punte, a provodio ih je legenda Adriano Vulas (koji je još do dan danas aktivni prvotimac). Klub je simbol za propalu mladost koja se u društvo nije uspjela uklopiti. Njihova himna Vula, Škija i Antitalent (autor Branimir Vojnović) je poznata po cijellom svijetu. Poznati rivali su im FC Bekavci, njihovi međusobni okršaji su poznati po žestini i po bliskim rezultatima. Današnja vrijednost kluba se cijeni oko kutije i po Chesterfielda.

Dok NK Antitalent nije doživio uspjeh u Omiškoj lizi ili u velikim natjecanjima, njihov uspjeh u Intertoto kupu je ostao nezaboravljiv i pokazatelj potencijala koji klub ima.

Njihova momčad se sastoji od vrlo iskusne mladeži poput kapetana, trenera, predsjednika, potpredsjednika, osnivača, golmana i klošara Adriana Vulasa koji je dokazao svoju vrijednost u motanju škije i branjenju. Zatim sljedi njihova obrana koja se sastoji od Karla Emanuela Petere (poznat kao "Mogu pucati s mjesta") i Andrije Kuvačića (poznat kao "Komunista") koji kroz svaku utakmicu pokazuju moč, snagu i nesposobnost na lopti. U veznom redu su Luka Mesić (poznat kao "Loši Finish") i Petar Kalajžić (poznat kao "Wallmart Caktaš") koji svaku utakmicu odigraju s stilom i srcem, ali im kondicija sprječava da dostignu novu razinu. U napadu se nalazi mladi i pokretni Branimir Vojnović (poznat kao "Nisco"), on je sa svojim jedinim postignutim pogotkom najbolji strijelac momčadi. Zadnji poznati igrač u ovom već raznovrsnom klubu je Martin Ante Rogošić koji je došao s posudbe i već je pokazao srce za zaigrat.

Kroz godinu dana od njihovog službenog osnivanja klub je prošao mnoge promjene, uključujući gubitak vrhunskog igrača Matije Maleša. Međutim, igrači nikad nisu bili u ovakvoj dobroj formi kao što su sada i samo je pitanje vremena kad će klub zasjat i osvojiti trostruku krunu.