Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene – Danska 2015.

Izvor: Wikipedija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene – Danska 2015.
Podatci o turniru
Domaćin Flag of Denmark.svg Danska
Vrijeme održavanja 5. - 20. prosinca 2015.
Broj momčadi 24 (iz 5 konfederacija)
Dvorane (u 4)
Plasmani
Prvaci Gold medal blank.svg Flag of Norway.svg Norveška
Drugoplasirani Silver medal blank.svg Flag of the Netherlands.svg Nizozemska
Trećeplasirani Bronze medal blank.svg Flag of Romania.svg Rumunjska
Četvrtoplasirani Flag of Poland.svg Poljska

Infookvir ažuriran: 7. kolovoza 2015..

22. Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2015. održalo se u Danskoj od 5. do 20. prosinca 2015. godine. Odluka o izboru Danske za domaćina objavljena je 27. siječnja 2011. godine.[1]

Ukupno će se natjecati 24 sastava po skupinama u prvom i drugom krugu. Poslije toga je slijedi razigravanje s četvrtfinalima, polufinalima te konačno i finalu. Ranije ispale reprezentacije su razigravat će za redosljed od devetog mjesta pa na dalje.

Mjesta održavanja[uredi | uredi kôd]

Dvorane u kojima će se igrati utakmice objavljene su 7. lipnja 2014. godine. Jyske Bank Boxen u Herningu bit će domaćin završnici, objema poluzavršnicama, dvjema četvrtzavršnicama, susretima osmine završnice te skupine u kojoj će igrati Danska.Tre-For Arena u Koldingu bit će domaćin dvjema četvrtzavršnicama, osmini završnice te utakmicama skupine u kojoj će igrati Njemačka ako se plasira. Dvorane Arena Nord u Frederikshavnu i nova dvorana u Næstvedu bit će svaka domaćin po jednoj skupini i po jednog susreta osmine završnice.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Denmark and Qatar host World Championships 2015, International Handball Federation, 27. siječnja 2011.
  2. Danish Handball Federation (izdanje za tisak). VM 2015 i Frederikshavn, Herning, Kolding og Næstved. hbold.dk. Hbold.dk. Inačica izvorne stranice arhivirana 14. srpnja 2014. Pristupljeno 9. srpnja 2014.


Handball pictogram.svg
Nedovršeni članak Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene – Danska 2015. koji govori o rukometu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.