Tajni život ljubimaca

Izvor: Wikipedija
Tajni život ljubimaca
Naslov izvornika
The Secret Life of Pets
RedateljChris Renaud
ProducentChris Meledandri
Janet Healy
Glavne ulogeLouis C.K.
Eric Stonestreet
Kevin Hart
Jenny Slate
Ellie Kemper
Lake Bell
Dana Carvey
Hannibal Buress
Bobby Moynihan
Steve Coogan
Albert Brooks
GlazbaAlexandre Desplat
MontažaKen Schretzmann
DistributerUniversal Pictures
Godina izdanja2016.
Trajanje86 min.
Država SAD
Jezikengleski
ŽanrAnimirani film
Proračun75.000.000 USD
Sljedeći
Mrežno sjedište
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Tajni život ljubimaca (eng. The Secret Life of Pets) računalno je animirani film iz 2016. godine animacijskoga studija Illumination Entertainment.

Redatelj filma je Chris Renaud, a glasove u originalnoj verziji posudili su između ostalih i Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate, Ellie Kemper, Lake Bell, Dana Carvey, Hannibal Buress, Bobby Moynihan, Steve Coogan i Albert Brooks. Producenti su Chris Meledandri i Janet Healy, a film je distribuirao Universal Pictures.

Film je zaradio 875 milijuna dolara diljem svijeta. Recenzije i kritike su bile izuzetno pozitivne, pohvaljujući osobito inovativnu animaciju i duhovitost scenarija.

Film je dobio i nastavke. Tajni život ljubimaca 2 bila je uspješnija od prvog izvornog filma.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Što ljubimci rade kad vi niste doma? Terijer Max živi sa svojom vlasnicom Katie u stanu u New Yorku. I dok ona radi, Max se zabavlja s drugim kućnim ljubimcima u zgradi: mačkom Chloe, mopsom Melom, jazavčarom Buddyjem i papigicom Sweet Pea. Ali Maxov mirni i bezbrižni život dođe svome kraju kad Katie udomi mješanca Dukea, a Max postaje jako ljubomoran. Iznerviran Maxovim ponašanjem, Duke ga pokuša ostaviti u uličici, no obojica se nađu u neprilici kada ih mačke, koje vodi Sphynx Ozone, napadnu i skinu im ogrlice pa sada izgledaju kao beskućnici kojim je za petama inspekcija. No kada Gidget, pomeranka zaljubljena u Maxa, otkrije da je ovaj nestao, ona ga odluči pronaći. Maxa i Dukea spašava bijeli zec po imenu Snowball, vođa bande životinja, koja živi u kanalizaciji i mrzi ljude koji su ih maltretirali i zatim odbacili. U produkciji Illumination studija i filmaša koji su realizirali sjajni serijal “Kako je Gru ukrao Mjesec”: redatelja Chrisa Renauda, suredatelja Yarrowa Cheneya, scenarista Briana Lyncha, Cinca Paula i Kena Dauria, 2016. pojavio se prvi dio “Tajni život kućnih ljubimaca” koji je u svijetu skupio 875 milijuna dolara te postao šesti po zaradi i najprofitabilniji film te godine. Dinamičan, komičan i nezahtjevan za gledanje, film je odlična razbibriga za obitelj te je redom primio pozitivne ocjene, dok ga je kritika okarakterizirala kao “Priču za igračke”, ali sa životinjama, štoviše, povučena je paralela između odnosa Maxa i Dukea te Woodyja i Buzza Lightyeara iz “Priče iz igračaka”, koji ističe važnost prijateljstva i timskog rada, u ovom izvanrednom ostvarenju koje je 2019. dobilo za sada jedini nastavak.

Glavne uloge[uredi | uredi kôd]

Hrvatska sinkronizacija[uredi | uredi kôd]

Ime Engleska inačica Hrvatska inačica
Max Louis C.K. Marko Makovičić
Duje Eric Stonestreet Bojan Navojec
Grudica Kevin Hart Jan Kerekeš
Tiberije Albert Brooks Ljubomir Kerekeš
Gigi Jenny Slate Amanda Prenkaj
Chloe Lake Bell Daria Knez
Katie Ellie Kemper Ana Vilenica
Mel Bobby Moynihan Alen Šalinović
Norman Chris Renaud Luka Petrušić
Bud Hannibal Buress Dušan Bućan
Japa Dana Carvey Dražen Bratulić
Ozon Steve Coogan Krešimir Mikić

Ostali glasovi[uredi | uredi kôd]

Sinkronizacija[uredi | uredi kôd]

Unutarnje poveznice[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Tajni život ljubimaca koji govori o filmskoj umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.