Ted Mosby

Izvor: Wikipedija

Ted Mosby je izmišljeni i glavni lik popularne serije Kako sam upoznao vašu majku. Glumi ga Josh Radnor. Glas budućeg Teda koji djeci priča kako je upoznao njihovu majku daje Bob Saget.

Ted Mosby
Puno ime: Theodore Evelyn Mosby
Spol: muški
Boja kože: bijelac
Pojavljivanje: Kako sam upoznao vašu majku
Prva pojava: Pilot
Zadnja pojava: Last Forever
Glumac: Josh Radnor
Datum rođenja: 25. travnja 1978.
Nadimci: Doctor X, Galactic President Superstar McAwesomeville, Teddy Bear, Teddy Boy, T-Mose, Teddy West-side, T-Dawg, Schmosby, Architect of Destruction, Professor Brosby, Ted Vivian Mosby, Senor Tedifier, El Ganso con la Riñonera, Teddy Westchester, Lady Tedwina Slowsby, Emsbry Postlethwaite
Zanimanja: Arhitekt
Profesor arhitekture
Obitelj: Virginia Mosby (majka)
Alfred Mosby (otac)
Heather Mosby (sestra)
Clint (očuh)
Supruga: Tracy McConnell (2020. – 2024.)
Djeca: Penny Mosby
Luke Mosby
Najbolji prijatelji: Marshall Eriksen
Lily Aldrin
Barney Stinson
Robin Scherbatsky
Nacionalnost: Amerikanac

O Tedu Mosbyju[uredi | uredi kôd]

Ted Mosby je glavni lik serije Kako sam upoznao vašu majku. Rodio se u gradu Shaker Heights u Ohiju 25. travnja 1978. godine. Diplomirao je na Wesleyan Universityu.

Osobine[uredi | uredi kôd]

Ted se smatra "polu-Židovom". Viđen je kako navija za Cleveland Indians. Pametan je te često zna ispravljati druge. Svake godine za Noć vještica nosi "viseći čad". Pablo Neruda je jedan od njegovih najdražih pisaca. Voli klasičnu literaturu i filozofiju, ali postane dosadan dok priča o tome.

Najbolji prijatelji[uredi | uredi kôd]

Marshall Eriksen[uredi | uredi kôd]

Marshall Eriksen je Tedov najbolji prijatelj. Upoznali su se 1996. godine kada su postali cimeri na Wesleyan Universityu.

Lily Aldrin[uredi | uredi kôd]

Lily Aldrin je Tedova najbolja prijateljica. Također su se upoznali na Wesleyan Universityu. Zna dati dobar savjet. Također zna razdvojiti Teda i žene za koje vjeruje da nisu dobre za njega.

Barney Stinson[uredi | uredi kôd]

Barney Stinson je Tedov "drugi" najbolji prijatelj. Upoznali su se 2001. godine u baru MacLaren's te je Barney rekao da će naučiti Teda "kako živjeti". Ted i Barney se puno druže tražeći cure. Ted je uvijek tu za Barneya i obrnuto.

Robin Scherbatsky[uredi | uredi kôd]

Robin Scherbatsky je Tedova dobra prijateljica. Ona je iz Kanade. Upoznali su se u MacLaren'su 2005. godine (u prvoj epizodi serije Kako sam upoznao vašu majku). Bili su u vezi dok Ted nije prestrašio Robin kada je rekao da je voli. Međutim, ostali su dobri prijatelji. Godine 2030., 6 godina od kad je Tracy, Tedova žena umrla, djeca su nagovorila Teda da ponovno bude u vezi s Robin.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

  • Ted Mosby