Tehnološki institut Georgija

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Translation arrow.svg
Ovaj članak ili dio članka, djelomično ili uopće nije preveden s engleskog jezika.
Slobodno pomozite u prijevodu vodeći računa o stilu i pravopisu. Izvornik se možda nalazi na popisu drugih jezika.


Georgia Tech seal.svg Georgia Tech logo.svg


Tehnološki institut Georgia, poneka definirana kao Georgia Tech, je javno istraživačko sveučilište u Atlanti, Georgiji.[1] Dio je sveučilišnog sistema Georgije i provode svoja istreaživanja u Savannahu; Metzu, u Francuskoj; u Athloni, u Irskoj; u Shenzhenu, u Kini; i Singapuru.

Škola je osnovana u 1885. kao dio Tehnološka škola u Georgiji kao dio američke rekonstrukcije sa planovima da sagrade industrijsku ekonomiju poslije Američkog građanskog rata Southern United States. U početku je bilo ponuđeno samo mehaničko inženjerstvo. Od 1901. došao je kurikulumna reforma koja je imala plan proširiti i na električno, civilno i kemijsko inženjerstvo. U 1948.-oj škola se unaprijedila iz strukovne škole u visoku da bi napravila to a larger and more capable tehnološki institut i provodila razna istraživanja.

Danas, Georgia Tech je organizirana u 6 koledža i sadržava oko 31  učionica i opremu koja ističe znanost i tehnologiju. Vrlo dobro su kategorizirani stupnjevi programa u inženjeringu, računalstva, administrativnim poslovima, znanosti i slobodnim umjetnostima. Georgia Tech je rangirana kao 7. javna nacionalna sveučilišta u SAD-u, 34. među svim koledžima i sveučilištima u SAD-u po U.S. News & World Report rangovima i 23. među svjetskim sveučilištima u svijetu po Times Higher Education rangovima.[2] Georgia Tech je također smatrana kao međunarodna visoka škola u inženjeringu. (4. u naciji) i poslovnim programima te je bila kao najbolje "inteligentnija" javna škola u Americi (bazirana na visokim postignutim rezultatima na testu).[3]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Georgia Tech - official page

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. "Location of Georgia Institute Of Technology" pristupljeno 9. svibnja 2018.
  2. U.S. News & World Report, National Universities, Top Public Schools 2015 Script error: No such module "webarchive".. Retrieved February 6, 2016.
  3. The 105 Smartest Public Colleges In America. Business Insider Inc. (30. rujna 2015.)