Telekom arena

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Telekom arena
Telekom arena
Prijašnja imena Gradski stadion Skoplje
(Градски стадион Скопје)
Arena Filip II. Makedonski
Lokacija Flag of North Macedonia.svg Skoplje, Makedonija
Otvoren 1947.
Renoviran 2009.
Vlasnik JPSSO
Korisnici FK Vardar Skoplje
FK Rabotnički Skoplje
Makedonska nogometna reprezentacija
Kapacitet 33.460
Teren trava

"Telekom arena" je višenamjenski stadion u Skoplju, u Makedoniji. Najčešće se koristi za nogometne utakmice, ali se koristi i za koncerte i ostale događaje. Na njemu svoje domaće utakmice igraju FK Vardar, FK Rabotnički i Makedonska nogometna reprezentacija, a igraju i ostali klubovi iz Makedonije u europskim natjecanjima. Kapaciteta je 33.460 mjesta, a prije obnove 2009. kapacitet je iznosio 18.000 mjesta.

Obnova i proširenje[uredi VE | uredi]

Stadion za vrijeme rekonstrukcije

Izgradnja nove sjeverne tribine je završena u kolovozu 2009. godine, a u rad puštena 2. kolovoza, na makedonski državni praznik "Ilinden". 12. kolovoza Makedonska nogometna reprezentacija odigrala je na obnovljenom stadionu prijateljsku utakmicu sa Španjolskom, u sklopu 100. godišnjice nogometa u Makedoniji. U rujnu 2009. krenulo se sa izgradnjom nove zapadne i istočne tribine. Do sredine srpnja 2012., većina stadiona je završena s obnovom novog travnjaka i atletske staze. 25. srpnja 2012., u utakmici 2. pretkola Lige prvaka, Vardar je igrao na novom travnjaku protiv BATE iz Barysaŭa.

Promjene imena[uredi VE | uredi]

Prvo se zvao Gradski stadion Skoplje jer je bio jedinim nogometnim stadionom u Skoplju.

Stadion se do ljeta 2016. godine, pod potpunim nazivao Nacionalna arena Filip II. Makedonski, pa je promijenjeno u Telekom arena.