The Originals

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
The Originals
The Originals
Logo serije
The Originals
Format horor, fantasy
Autor Julie Plec
Glazba Michael Suby
Glumci Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Pheobe Tonkin, Charles Micheal Davis, Yusuf Gatewood, Danielle Campbell, Riley Voekel, Leah Pipes
Država podrijetla SAD
Jezik Engleski
Broj epizoda 92[1]
Broj sezona 5
Produkcija
Izvršni producent(i) Julie Plec, Leslie Morgenstein
Lokacija New Orleans
Trajanje epizode 44 min
Prikazivanje
TV kuća The CW
Emitiranje 3. listopada 2013. – U emitiranju
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

The Originals je američka televizijska serija koja je počela s emitiranjem na The CW u televizijskoj sezoni 2013.-2014.i spin-off je serije Vampirski dnevnici.

13.2.2014. serija je obnovljena za drugu sezonu koja je započela s emitiranjem 6.10.2014.

11.1.2015. serija je obnovljena za treću sezonu.

Likovi[uredi VE | uredi]

Glumac/Glumica Lik Opis lika
Joseph Morgan Niklaus Mikaelson Glavni glumac, hibrid izvornog vampira i vukodlaka, otac malene Hope.
Daniel Gillies Elijah Mikaelson Izvorni vampir,Klausov brat.
Claire Holt Rebekah Mikaelson Izvorna vampirica, Klausova i Elijahina sestra.
Pheobe Tonkin Hayley Marshall Hibrid, majka Klausove kćeri.
Charles Michael Davis Marcellus Gerard Klausov štićenik.
Danielle Campbell Davina Claire Jedna od četiri "Harvest" vještice.
Riley Voekel Freya Mikaelson Klausova i Elijahina sestra. Nathainel Buzolic Kol Mikaelson Klausov i Elijahin brat.

Sadržaj[uredi VE | uredi]

The Originals je spin-off Vampirskih dnevnika i pilot epizoda je bila emitirana kao dio 4. sezone Vampirskih dnevnika. U središtu serije je obitelj izvornih vampira, Mikaelsoni. Radnja započinje povratkom Klausa,Rebekahe i Elijaha u New Orleans prvi put od 1919.godine kada su ga napustili u bijegu od oca. Grad koji su pomogli izgraditi je sada bio pod vodstvom Klausova štićenika Marcela. Klausov cilj je bio svrgnuti Marcela s trona i vratiti ono što je nekada bilo njegovo.

Sezone[uredi VE | uredi]

1.Sezona[uredi VE | uredi]

1.sezona započinje Klausovim povratkom u New Orleans kad sazna da je njegov nekada odani prijatelj Marcel preuzeo vlast u francuskoj četvrti. Također saznaje i da je Hayley, s kojom je imao aferu, trudna iako su mislili da je to nemoguće zato što je on vampir. Marcel je podijelio vampire u dvije skupine:daywalkers i nightwalkers. Daywalkers su bili vampiri koji su imali daylight prsten i mogli su izlaziti na sunce, a nightwalkers su mogli izlaziti van samo po noći. Marcelu je bila odana jedna od četiri vještice koje su sudjelovale u ritualu Harvest koji je izvor magije vješticama francuske četvrti, Davina. On ju je spasio prije nego što su je uspjeli žrtvovati. Magija ubijene tri vještice je prešla u nju i zbog toga je bila najmoćnija vještica u francuskoj četvrti. Uveo je zabranu korištenja magije, a ako bi netko svejedno koristio magiju, Davina bi to osjetila pa bi mu rekla. Kasnije je ritual dovršen Davininom smrću. Ritual je mogao dovršiti samo netko od starješina, ali kako su svi starješine bili mrtvi,vještica Sophie Deveraux je upila moć iz kostiju Klausove majke Esther i tako postala starješina. Nakon dovršetka rituala sve žrtvovane djevojke su trebale oživjeti, ali Celeste Dubois je iskoristila tu moć kako bi uskrisila tri moćne vještice (Genevieve, Papa Tundea i Bastiannu) koje su trebale žrtvovati Klausovo dijete kako bi osigurali vješticama francuske četvrti magiju zauvijek bez potrebe za ponavljanjem Harvest rituala. Davina kasnije oživi kad jedna od te četiri vještice umre. Genevieve je po Klausovu nalogu napravila moonlight prstenove koji bi omogućili vulodlacima da kontroliraju kad će se pretvoriti u vukove kao i dati im snagu i brzinu. Kad je napravila prstenove dala ih je Francesci Guerrerai i njezinoj braći, a ne Klausu i otela je Hayley, a kako je u čaroliji koristila Klausovu krv, prstenovi su crpili njegovu snagu i oslabili ga. Francesca i njezina braća su napali vampire koji su se nalazili u predvorju Klausove kuće i ugrizli ih, a ugriz vukodlaka je smrtonosan za vampira. Davina je oživjela Klausovog oca Mikaela koji je dokrajčio vampire u Klausovoj kući. Kad je Hayley rodila, vještica Genevieve ju je ubila i uzela njezinu kćer. Kako je u trenutku smrti imala krv svoga djeteta u organizmu postala je hibrid. Klaus i Elijah su otišli na La Fayette groblje gdje je Genevieve htjela žrtvovati Klausovu kćer i kad su mislili da je sve već gotovo i da je neće uspjeti spasiti, dolazi Marcel i uz njegovu pomoć uspijevaju. Da bi dovršila pretvorbu u hibrida Hayley je morala popiti kap krvi svoje kćeri. Kako bi spasili njezin život lažiraju smrt svoje kćeri i davaju je Klausovoj sestri Rebekahi na čuvanje. Kad ga je pitala kako se zove rekao je da se zove Hope (nada) i njih dvije odlaze iz New Orleansa. Sezona završava uskrsnućem Esther i Finna (Klausov brat koji je ubijen u Vampirskim dnevnicima).

2.Sezona[uredi VE | uredi]

u 2. sezoni Esther (Cassie) je izradila jos prstenova za vukodlake i tako jos više oslabila Klausa. Vukodlaci su opet zavladali New Orleansom, ali ne zadugo. Klaus, Elijah, Marcel i Hayley su napali vukodlake s prstenovima i većinu ih ubili, uključujući Francescu Guerrerau. Davina upoznaje vještca Kaleba, a Klaus i Elijah saznaju da je njihova majka oživjela i da se nalazi u tijelu mlade Cassie. Esther se sastaje sa svojim sinovima i otkriva im svoj plan- želi ih prebaciti u tijela vještaca. Otima Elijahu i muči ga dok se nije sjetio nečega što je potisnuo-da je on ubio djevojku u koju je bio zaljubljen-Tatiu. Davina saznaje da je Kaleb zapravo Klausov polubrat Kol,Klaus da je i Mikael oživio, a Cammi da je njezin savjetnik Vincent zapravo Finn....

Izvori[uredi VE | uredi]