Tomislav Antunović

Izvor: Wikipedija
Tomislav Antunović
Rođenje 20. prosinca 1943.
Nacionalnost Hrvat
Zanimanje Poduzetnik
Portal o životopisima

Tomislav Antunović (Brčko, 20. prosinca 1943.), bosanskohercegovački i hrvatski poduzetnik.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Tomislav Antunović rođen je u Brčkom, mjestu Ulice 1943. godine. Oženio se 1965. za gospođu Luciju Antunović, otac je troje djece i ima desetero unučadi.

Cijeli život je privatnik. Svoj poslovni put započinje trgovinom, potom građevinskim strojevima, kamionima i bagerima. Prvu tvrtku osnovao je 1967. godine. Poslovanje pokreće u rodnom Brčkom nakon čega se širi na veći dio Europe. Nakon toga se u potpunosti počinje baviti naftnom industrijom. Svoju prvu benzinsku postaju otvara krajem osamdesetih u Brčkom.

Danas kompanija Antunović i AGS ostvaruju 60 posto prihoda u izvozu, ujedno 79-postotni rast izvoznih prihoda.

Prvi i jedini poduzetnik s ovih teritorija koji se bavio naftom u bivšoj državi i dijelu Europe, dok su sada glavna tržišta Hrvatska i BiH.

Nedugo nakon, svoje poslovne ambicije širi na tradicionalnu i stabilnu industriju, na hotelijerstvo i ugostiteljstvo. Otvara hotele u Brčkom, Orašju, Sesvetama i zadnji u Zagrebu.

Za svoj rad i uspjehe tijekom godina dobiva razna priznanja, na europskoj i internacionalnoj razini. Šest priznanja dobio je za životno djelo, osamnaest nagrada i priznanja za biznis, managera godine i druge.

Nebrojeno puta ga razni časopisi i drugi mediji spominju kao jednog od vodećih lidera privatnog poslovanja. Magazin Forbes uvrstio ga je nekoliko puta među prva četiri najbogatija čovjeka u BIH u koje nisu ušli prihodi i imovina iz RH.

Vanjske povezice[uredi | uredi kôd]