Tonny van Lierop

Izvor: Wikipedija
Dodaj infookvir "hokejaš na travi".
(Primjeri uporabe predloška)
Osvojene medalje
Hokej na travi
Olimpijske igre
srebro Amsterdam 1928. Nizozemska
bronca Berlin 1936. Nizozemska

Antoine Robert Onslow "Tonny" van Lierop (Vught, Nizozemska, 9. rujna 1910.Blaricum, Nizozemska, 28. srpnja 1977.) je bivši nizozemski hokejaš na travi.

Osvojio je srebrno odličje na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1928. u Amsterdamu igrajući za Nizozemsku. Na turniru nije igrao. Ovaj igrač je na OI 1928. vjerojatno bio samo dijelom sastava odnosno pričuvom. MOO ga u svojim bazama podataka vodi kao osvajača odličja.[1] Ako je i zašto je mogao primiti odličja nije poznato sa sigurnošću. Unatoč svemu tome, nizozemski olimpijski odbor ga uopće ne navodi u svom popisu kao osvajača odličja na tim Olimpijskim igrama.[2]

Na idućim Olimpijskim igrama 1936. u Berlinu je sudjelovao na svih 5 utakmica nizozemske reprezentacije u hokeju na travi. Odigrao ih je na mjestu veznog igrača, a osvojio je brončano odličje. Te godine je igrao za HMHC.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. MOO-va baza podataka
  2. Nizozemski olimpijski odbor. Inačica izvorne stranice arhivirana 10. srpnja 2007. Pristupljeno 9. siječnja 2010. journal zahtijeva |journal= (pomoć)


Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Nedovršeni članak Tonny van Lierop koji govori o nizozemskom hokejašu na travi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.