Treći svjetski rat

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Nuklearna eksplozija

Treći svjetski rat, nešto čega se i najmanja zemlja svijeta od početka utrke u nuklearnom naoružavanju pribojavala, značio bi vjerojatnu kataklizmu.

Tijekom cijelog razdoblja hladnoga rata, znači razdoblja kada su se koristila sva sredstva osim izravne borbe, borba za naoružanjem između sveprisutnih vladara Istočnog bloka (SSSR-a) i Zapadnog bloka (SAD-a) označavala je moguću katastrofu, jer iako je postojao dogovor o količni nuklearnih bojnih glava koje jedna zemlja smije posjedovati, čak je i ta količina mogla uništiti više dijelova Zemlje negoli svi ratovi do tada zajedno.

Treći svjetski rat, odnosno nuklearni rat je umalo započeo 1962. godine tijekom Kubanske raketne krize.

Zanimljivosti[uredi | uredi kôd]

Vidovnjak Nostradamus predvidio je da će presudni treći rat početi napadom na veliki grad u sedmom mjesecu trećeg tisućljeća. Pretopimo li julijanski u gregorijanski kalendar, to je rujan. A u tom je mjesecu Al-Kaida napala veliki grad New York. Evo i ostalih njegovih citata:

  • "Vojske i dokumenti bit će zatvoreni u utrobi ribe (podmornice). Iz nje će izići jedan čovjek koji će započeti rat. Njegova flota bit će izdaleka, s druge strane mora i pojavit će se na talijanskoj obali."
  • "Istočnjak će napustiti svoj kraj, da bi prešao Apenine i vidio Francusku, putovat će zrakom, preko vode i preko snijega, cijeli svijet će ošinuti svojom šibom."

Znanstvenici su odredili da je navedena konjukcija na snazi 23. ožujka 2007. godine.