Prijeđi na sadržaj

Vladimir Babin

Izvor: Wikipedija
Vladimir Babin
Rođen/a1964.
ZanimanjeGlazbenik, pijanist
InstrumentKlavir

Vladimir Babin (Osijek, 1964.) hrvatski je pijanist.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Prema sudu glazbene kritike pijanist Vladimir Babin jedan je od najeminentnijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih pijanista. Klavir je diplomirao 1985. godine na osječkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi profesora Damira Sekošana. Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta kao najbolji student diplomat. Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu te nastupa uz orkestre kao solist. Snimao je za razne TV i radio postaje te ima nekoliko izdanja CD-a. Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Osim klasikom, Babin često nastupa i kao vrstan jazz pijanist. Uz održavanje pijanističkih seminara, redovno sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na pijanističkim natjecanjima. Od 1997. docent je klavira na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb. [1]

Projekti i glazbeni linkovi[uredi | uredi kôd]

Projekt "Tajni svijet Dore Pejačević"[uredi | uredi kôd]

Vladimir Babin sudjeluje kao pijanista na projektu „Tajni svijet Dore Pejačević“,[2] a to je projekt kojemu je cilj snimiti, masterizirati i izdati cjelokupni vokalni opus Dore Pejačević te izraditi video spote na njene skladbe (naknadno je u planu isto i na njemačkome jeziku).

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Vladimir Babin. Inačica izvorne stranice arhivirana 6. veljače 2012. Pristupljeno 15. srpnja 2009. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  2. Tajni svijet Dore Pejačević. Inačica izvorne stranice arhivirana 19. srpnja 2009. Pristupljeno 15. srpnja 2009. journal zahtijeva |journal= (pomoć)