Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke/16. 2017.

Izvor: Wikipedija
Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!


16. tjedan[uredi kôd]

17. do 23. travnja Članke je potrebno predložiti do nedjelje 26. ožujka do 23:59, a u ponedjeljak 27. ožujka počinje glasovanje i traje 7 dana, do nedjelje 2. travnja u 23:59.

Čimbenik odjeka[uredi kôd]

Čimbenik odjeka (uredi | razgovor | povijest | poveznice | prati | evidencija)

Predlaže: TekstViler (razgovor) 20:23, 21. ožujka 2017. (CET)[odgovori]

Glasovanje:

Za:

  1. ZA ZA Leteći oleandar (razgovor) 21:14, 29. ožujka 2017. (CEST)[odgovori]

Protiv:

Komentari:

Staroslavenski jezik[uredi kôd]

Staroslavenski jezik (uredi | razgovor | povijest | poveznice | prati | evidencija)

Predlaže: Pera detlic (razgovor) 09:07, 22. ožujka 2017. (CET)[odgovori]

Glasovanje:

Za:

  1. ZA ZA Leteći oleandar (razgovor) 21:14, 29. ožujka 2017. (CEST)[odgovori]
  2. ZA ZA - Ante Vranković (razgovor) 03:17, 30. ožujka 2017. (CEST)[odgovori]
  3. ZA ZA - Cybermb (razgovor) 08:56, 30. ožujka 2017. (CEST)[odgovori]
  4. ZA Za.Nesmir Kudilovič (razgovor) 12,49; 30. ožujka 2017. (SEV)

Protiv:

Komentari:

Jesam li ja nešto propustio: prijedlog za izabrani članak članka koji je već izabrani - cijelih 10-ak godina?--MaGaporuči mi 17:58, 30. ožujka 2017. (CEST)[odgovori]

Bio je izabran članak s tim istim naslovom, no različitim sadržajem, to bi bio logičan odgovor. Slično tomu članak Mianmar bio je izabran, no po nekim suradnicima ne zaslužuje taj status, kad bi se sutra članak značajno proširio, bilo bi moguće izabrati ga s naslovom Mjanmar, iako je to članak iste povijesti uređivanja. Svakako je i to bolje nego da članci stjecanjem statusa izabranoga članka padnu u zaborav ili da se izabere supredloženi članak s manje suradničke podrške. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,26; 30. ožujka 2017. (SEV)
To imamo novo pravilo: dodamo dvije nove rečenice u članak i ide opet na izbor za izabrani? Svašta... Izabrani članak iz 2005. nema potrebe trpati u isti koš s ovim o čemu ja pričam.--MaGaporuči mi 16:49, 1. travnja 2017. (CEST)[odgovori]
Šta ćemo kad ovo postane izabrani? Dobit će dvije zvjezdice, dok u isto vrijeme imamo hrpu članaka koji bi mogli biti Izabrani članak i nikako doći na red? Nemam ništa protiv ovoga članka, ali ako je već jednom bio Izabrani, onda bi bilo u redu neka i ini kvalitetni članci dođu na red. Kubura (razgovor) 09:44, 2. travnja 2017. (CEST)[odgovori]
Ne mora značiti da je potrebno dodatno bilježiti dvije zvjezdice, a neki su članci bili u blagdansko doba izabrani po drugi put.
Nadalje, u ovom slučaju može se sukladno wp:bo načiniti iznimka, jer su suradnici tako odlučili.
Također je vrijedno napomenuti da supredloženi članak Čimbenik odjeka temeljem 1.2. Nakon glasovanja, točke 10. nije izabran, jer nema minimalna tri potrebna glasa (odnosno, uz predlagatelja još barem dva glasa).
Kad se sve uzme u obzir, onda je svejedno bio članak dobio dodatno prikazivanje na Glavnoj stranici, glavno da ispodprosječni članci ne dolaze u obzir za prikazivanje na Glavnoj stranici. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,20; 3. travnja 2017. (SEV)
Načelno se slažem s Magom i Kuburom, jednom izabrane članke ne moramo žuriti birati opet koju godinu kasnije, uz iznimku kad se radi o prigodnim člancima.
Jednako tako se slažem s Nesmirovom interpretacijom, da ako članak u međuvremenu dobije bitnu doradu, onda nova inačica članka može biti ponovo predložena i izabrana. Riječ bitno je ovdje moj dodatak, to Nesmir nije napisao, ali tako ima više smisla.
Ono što bi trebalo riješiti, tj. usuglasiti je kako mjeriti bitnu doradu, je li to npr. najmanje 2 ili 10 tisuća slova ili bajtova više? Koji god kriterij odredili odnosno izabrali, treba također uzeti u obzir i ono što su napisali Maga i Kubura, gdje bi se moglo reći: izabrani članak ne može biti ponovo izabran u roku manjem od 7 godina, a da bi bio predložen i izabran u roku manjem od 10 godina potrebno je da dopuna članka u odnosu na inačicu koja je prethodno bila izabrana bude veća od x tisuća znakova (x može biti 2 ili 10, manje od 2 nema smisla, više od 10 nije potrebno). Nakon 10 godina članak može biti predložen i izabran i onda ako nije bitno dorađen u odnosu na prethodno izabranu inačicu, no moli se i upućuje suradnike da predlažu članke koji prethodno nisu bili izabrani. SpeedyGonsales 23:50, 18. travnja 2017. (CEST)[odgovori]
Članak Staroslavenski jezik je izabran Članak Staroslavenski jezik je izabran s 4 (+1) glasom {{za}}, bez glasova {{protiv}} i s komentarom i pripadajućim objašnjenjem kad članak koji je prethodno bio izabran može opet biti izabran.




Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!