Wikipedija:Kafić

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Kafić

Dobrodošli u Wikipedijin kafić! Ovdje možete postavljati pitanja i raspravljati o Wikipediji.

Za tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama koristite niže navedene poveznice. Za raspravu o pojedinim člancima koristite njihove stranice za razgovor, u kafiću samo pozovite suradnike na dotičnu stranicu za razgovor. Sve rasprave o člancima koje se ne tiču Wikipedije kao šireg pojma bit će premještene na pripadajuće stranice za razgovor članaka, kao i tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama!

Uža područja
Tehnička pitanja

za pitanja o uređivanju Wikipedije i ostalim tehničkim informacijama

Pitanja o slikama

za pitanja o slikama, oznakama za slike i autorskim pravima

Jezična pitanja

za pitanja o pravopisu, gramatici, stilistici i ostalim jezikoslovnim područjima

Zahtjevi i želje

Zahtjevi za promjenom imena suradnika, premještanjem stranice ...

Foreign languages

Talk page for users speaking foreign languages

Zamjerke

Popis članaka na koje suradnici imaju zamjerku

Prečac:
WP:K


Pravila Wikipedije
Temeljno pravilo
1. Službeni jezik Wikipedije
Marljiv rad i suradnja
2. Nepristrano gledište
3. Provjerljivost
4. Ostati hladne glave
kad se uređivanje zaoštri
Dogovor
5. Konsenzus
6. Rješavanje prijepora
Izbjegavanje sukoba
7. Pretpostavite dobru namjeru
8. Bez osobnih napada
9. Maltretiranje
10. Ne ometajte rad Wikipedije
da biste nešto dokazali

Wikipedija:CEE Proljeće 2016.[uredi]

Završeno je pisanje članaka u sklopu projekta Wikipedija:CEE Proljeće 2016. Bilo je vrlo uspješno. Hrvatska wikipedija je 5. od 30 wikipedija, koje su sudjelovale, po broju napisanih članaka s predložene liste. Također suradnici s drugih wikipedija, napisali su preko 200 novih članaka o hrvatskim temama. Ukupno je napisano više od dvostruko više članaka nego prošle godine. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali!--Fraxinus (razgovor) 13:50, 1. lipnja 2016. (CEST)

Bravo! Čestitke zaslužnima! Face-smile.svg Maestro Ivanković 19:12, 1. lipnja 2016. (CEST)
Mislim da se bot koji updated podatke pokvario 28.5 i ne znamo točno koliko smo članaka napisali i koliko su o nama napisali. Sve u svemu ovo je najveći uspijeh wikipedije na hrvatskom jeziku od njenog osnutka.--Šokac 13:47, 2. lipnja 2016. (CEST)
Da, pokvario se, ali mislim da se nije puno toga događalo do 31. svibnja i da to ne mijenja ništa značajno. Uspjeh je neočekivan, jer smo i zakasnili u odnosu na druge s početkom ovoga projekta, poslije se dogodilo čudo.--Fraxinus (razgovor) 13:40, 3. lipnja 2016. (CEST)

Dopuna pravila glasovanja[uredi]

Poštovane kolegice i kolege Wikipedisti, lijepo molim sve koje ova tema zanima da se na SZR o pravilima glasovanja na Wikipediji izjasnite o ovom mojem prijedlogu. Face-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 02:00, 4. lipnja 2016. (CEST)

Najbolje bi bilo da idemo kroz sva pravila na ovoj stranici i da napravimo neke promjene Wikipedija:Administratori/Prijedlog_promjena_pravila. Ja sam dodao nešto u definiciji, no trebamo ponovno sve pregledati i napisati opsežno sve u definiciji. I proći kroz sva pravila. Ne bi smjelo biti neutralnog glasa, jer to je nevažeći glas. Takvim osobama kometari će se precrtati. Kada se glasuje, nema promjene od Za u Protiv ili neutralno. Pravila treba napisati za sve vrste glasovanja koja su na wikipediji. Prijedlog mora biti jasan, isto tako nema debate u nedogled. Znači svaka osoba može staviti svoju riječ, i imaju pravo na samo jedan odgovor. Inače cijela debata postaje neorganizirani forum. Vodomar (razgovor) 04:17, 6. lipnja 2016. (CEST)
Evo, ja sam stavio sljedeće, Wikipedija:Administratori/Prijedlog_promjena_pravila2016 pa neka se upotpune pravila za sve tri vrste glasovanja. Isto tako koji su pragovi za koje glasovanje koji se uvijeti moraju udovoljavati. Vodomar (razgovor) 04:40, 6. lipnja 2016. (CEST)
Ja se slažem sa ovim predloženim izmjenama. --Zeljko (razgovor) 10:09, 8. lipnja 2016. (CEST)
Zvuci dobro! --Croq (razgovor) 23:18, 12. lipnja 2016. (CEST)
Pretpostavljam da se mišljenja o tom prijelogu iznosi na SZR. Ima tu dosta za proučiti pa reći svoja mišljenja. Kubura (razgovor) 09:28, 15. lipnja 2016. (CEST)

Primiče se jubilarac[uredi]

Cijenjene kolege, evo bi nam mogao danas - sutra pasti novi jubilarac. :)
Bili ste izvrsni, ovaj ste mjesec obogatili naš cijenjeni i visokouvaženi projekt mnoštvom novih zanimljivih tema. Pohvale svima! Kubura (razgovor) 08:13, 17. lipnja 2016. (CEST)

Sretan Dan državnosti![uredi]

Pripadnici HRM za vrijeme svečanog mimihoda.jpgSvim suradnicima čestitam Dan državnosti! Bodrimo danas naše Vatrene! Flag of Croatia.svg--Roberta F. 11:27, 25. lipnja 2016. (CEST) Flag of Croatia.svg

Sve najbolje suradnicima, našim nogometašima i svim ljudima dobre volje na današnji dan! Glede repke, nadam se da će R7 gledati naše u leđa kao avione koji su proletjeli kraj njega: Avioni s leđa.jpg Flag of Croatia.svg SpeedyGonsales 11:47, 25. lipnja 2016. (CEST)

Imamo slobodu! Cestitam! --Croq (razgovor) 12:05, 26. lipnja 2016. (CEST)