Wikipedija:Kafić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Kafić

Dobro došli u Wikipedijin kafić! Ovdje možete postavljati pitanja i raspravljati o Wikipediji.

Za tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama koristite niže navedene poveznice. Za raspravu o pojedinim člancima koristite njihove stranice za razgovor, u kafiću samo pozovite suradnike na dotičnu stranicu za razgovor. Sve rasprave o člancima koje se ne tiču Wikipedije kao šireg pojma bit će premještene na pripadajuće stranice za razgovor članaka, kao i tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama!

Uža područja
Tehnička pitanja

za pitanja o uređivanju Wikipedije i ostalim tehničkim informacijama

Pitanja o slikama

za pitanja o slikama, oznakama za slike i autorskim pravima

Jezična pitanja

za pitanja o pravopisu, gramatici, stilistici i ostalim jezikoslovnim područjima

Zahtjevi i želje

Zahtjevi za promjenom imena suradnika, premještanjem stranice ...

Foreign languages

Talk page for users speaking foreign languages

Zamjerke

Popis članaka na koje suradnici imaju zamjerku

Prečac:
WP:K


Pravila Wikipedije
Temeljno pravilo
1. Službeni jezik Wikipedije
Marljiv rad i suradnja
2. Nepristrano gledište
3. Provjerljivost
4. Ostati hladne glave
kad se uređivanje zaoštri
Dogovor
5. Konsenzus
6. Rješavanje prijepora
Izbjegavanje sukoba
7. Pretpostavite dobru namjeru
8. Bez osobnih napada
9. Maltretiranje
10. Ne ometajte rad Wikipedije
da biste nešto dokazali

Gremo ća smanjit entronpiju[uredi]

Mogli bismo za početak poubacivati wikipoveznice na članke iz ove kategorije Kategorija:Nedostaju wikipoveznice. Kubura (razgovor) 01:16, 9. siječnja 2020. (CET)

Entropija :)). Odlična ideja! Pozivam sve, pogotovo nove suradnike, da se pridruže, to im je odlična vježba. --Suradnik A10 (razgovor) 18:17, 9. siječnja 2020. (CET)
Pozivam sve... Ovo će biti kao nekadanja parola "prijeđimo s riječi na djela", ili "radite kako vam kažem, a ne kako ja radim"? A zašto ne "za mnom!"? Vlastitim primjerom pokazati da kampanja neće ostati mrtvo slovo na papiru, a ne samo pozdraviti ideju, koja je i po meni odlična, samo što ja ne bih rekao "entronpiju", već "nered". Nisam se doduše ni ja naradio ([1] [2] [3]), ali ja sam na wikiodmoru Face-wink.svg  • Bonč (razgovor) • Brončano doba je period ljetnih dopusta. •  00:01, 10. siječnja 2020. (CET)
Idemo u nove radne pobjede! --Mosorska gušterica (razgovor) 16:41, 10. siječnja 2020. (CET)

BiH nije samo B[uredi]

Pozdrav. Ako netko želi podržati zahtjev da članci o izborima u BiH na engleskoj Wikipediji sadrže naslov s ispravnim nazivom države, možete to učiniti ovdje.

Dovoljno je dodati *'''Support''' i potpis ispod prijedloga. Hvala. Varro (razgovor) 17:52, 11. siječnja 2020. (CET)

Primiče se jubilarac[uredi]

Evo se primiče prvi ovogodišnji jubilarac, virojatno će past za tri ili četiri dana. Znate šta van je činit :) Kubura (razgovor) 03:43, 13. siječnja 2020. (CET)

Novi dizajn GS Bs. wikipedije[uredi]

[4] Wikipedija na bošnjačkme jeziku ima novi dizajn glavne stranice. Što mislite o dizajnu? Trebamo li mi redizajnirati našu da izgleda tako? Meni se sviđa njihov dizajn. Želim čuti vaša mišljenja. --Croxyz (razgovor) 22:18, 14. siječnja 2020. (CET)

Previše ambulantno. Kubura (razgovor) 00:27, 15. siječnja 2020. (CET)
Na tragu glavne stranice wikipedije na ruskome jeziku, koja je kompaktnija i bez suvišnih praznih prostora: vidi Заглавная страница. -- Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,38; 15. siječnja 2020. (SEV)

Sviđa mi se. Bilo bi vrijeme za novi dizajn glavne stranice hr.wiki. --Hmxhmx (razgovor) 11:00, 15. siječnja 2020. (CET)

Novi rekord![uredi]

Imamo novi najdulji članak! Chrysomelidae (557.878 bajtova), do jučer je bio Pobjednici utrka Formule 1 (447.051 bajt). Ponosim se time što mi je ovo 420. članak. Blaze it! --Croxyz (razgovor) 00:38, 15. siječnja 2020. (CET)