Wikipedija:Kafić

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Kafić

Dobrodošli u Wikipedijin kafić! Ovdje možete postavljati pitanja i raspravljati o Wikipediji.

Za tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama koristite niže navedene poveznice. Za raspravu o pojedinim člancima koristite njihove stranice za razgovor, u kafiću samo pozovite suradnike na dotičnu stranicu za razgovor. Sve rasprave o člancima koje se ne tiču Wikipedije kao šireg pojma bit će premještene na pripadajuće stranice za razgovor članaka, kao i tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama!

Uža područja
Tehnička pitanja

za pitanja o uređivanju Wikipedije i ostalim tehničkim informacijama

Pitanja o slikama

za pitanja o slikama, oznakama za slike i autorskim pravima

Jezična pitanja

za pitanja o pravopisu, gramatici, stilistici i ostalim jezikoslovnim područjima

Zahtjevi i želje

Zahtjevi za promjenom imena suradnika, premještanjem stranice ...

Foreign languages

Talk page for users speaking foreign languages

Zamjerke

Popis članaka na koje suradnici imaju zamjerku

Prečac:
WP:K


Pravila Wikipedije
Temeljno pravilo
1. Službeni jezik Wikipedije
Marljiv rad i suradnja
2. Nepristrano gledište
3. Provjerljivost
4. Ostati hladne glave
kad se uređivanje zaoštri
Dogovor
5. Konsenzus
6. Rješavanje prijepora
Izbjegavanje sukoba
7. Pretpostavite dobru namjeru
8. Bez osobnih napada
9. Maltretiranje
10. Ne ometajte rad Wikipedije
da biste nešto dokazali

Parlamentarni izbori 2015.[uredi]

Za sve koje žele pratiti predstojeće parlamentarne izbore Hina je objavila da "od danas na svojim internetskim stranicama objavljuje besplatne vijesti i fotografije o parlamentarnim izborima 2015. koji će se održati 8. studenoga. Korištenje vijesti i fotografija besplatno je, ali uz obavezno navođenje izvora. Vijesti i fotografije bit će dostupne do objave konačnih službenih rezultata izbora, a mogu se pronaći u izborniku na Hininim internetskim stranicama pod rubrikom "Izbori 2015." ili klikom na banner na vrhu stranice." --Roberta F. 17:03, 6. listopada 2015. (CEST)

Dan neovisnosti[uredi]

Republic of Croatia flag map animation.gif Svim suradnicima hrvatske Wikipedije čestitam Dan neovisnosti! --Roberta F. 02:29, 8. listopada 2015. (CEST)

Sviman sritan Dan neovisnosti Republike Hrvatske! Kubura (razgovor) 03:56, 8. listopada 2015. (CEST)

Sretan Dan neovisnosti RH!--Ivica Vlahović (razgovor) 11:09, 8. listopada 2015. (CEST)

Svim marljivim suradnicama i suradnicima HR-Wiki čestitam Dan neovisnosti! Od srca, Maestro Ivanković 12:54, 8. listopada 2015. (CEST)

Republic of Croatia flag map animation.gif Nisam odolio iskopirati ovu prelijepu sliku (ne treba treći put, ali valjda nije previše ako je dva puta? Smiley in training.svg). Sretan Dan neovisnosti! SpeedyGonsales 18:55, 8. listopada 2015. (CEST)

Svim suradnicima želin sritan Dan neovisnosti! BlackArrow (razgovor) 23:10, 8. listopada 2015. (CEST)

Naš nobelovac[uredi]

Čini se da smo dobili još jednog nobelovca. Paul Lawrence Modrich, [1] to dođe bit Pave Lovre :) Ne znamo je li od onih Modrićih iz Sućurja ili iz Obrovca. Kubura (razgovor) 04:14, 8. listopada 2015. (CEST)

Možda je i rođak Luke Modrića. :P — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 95.156.153.148 (razgovordoprinosi) 12:26, 8. listopada 2015.

Spiridon Gopčević (brodovlasnik)[uredi]

Poštovani kolege

Ipak nije u redu da se pišu falsifikati i to usprkos činjenicama koje govore potpuno drugo, - hajde si pogledajte članak Spiridon Gopčević (brodovlasnik) i povijest njenih izmjena, ono što radi vaš kolega Kubura nije u redu - on uporno stavlja da je bio najusješniji Hrvat u Trstu - iako je njegovo hrvatsvo vrlo upitno, pa otac mu se zvao Hristifor Gopčević, a ima i puno drugih činjenica koje govore da to nije bio, počevši od njegove kuće u Trstu (i njenog uređenja). Ali zadivljuje njegova tvrdoglavost da dokazuje nemoguće - pa možda i uspije izlagati cijeli svijet. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.1.172.142 (razgovordoprinosi) 04:24, 9. listopada 2015.

Iako je prethodnom komentaru mjesto na stranici za razgovor spomenutoga članka, ipak ću (ne)potpisanom neprijavljenom suradniku odgovoriti ovdje. Naime, suradnik Kubura – što god Vi, poštovani 78.1.172.142, mislili o njemu – radi i doprinosi Wikipediji oslanjajući se na dostupne mu izvore. Nisam primijetio da se to isto bilo kome ovdje brani pa Vam stoga savjetujem da umjesto neplodnoga raspravljanja i kritiziranja "zasučete rukave" i ponudite bolje (provjerljive) izvore te, u skladu s tim moguće boljim i istinitijim navodima, doradite članak. Oni koji rade i doprinose znaju da je to kudikamo teže od propovijedanja i pukog zanovijetanja... Maestro Ivanković 11:16, 9. listopada 2015. (CEST)