Wikipedija:Kafić/Arhiv 36

Izvor: Wikipedija
Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!Prijevod španjolskih imena[uredi kôd]

Dobar dan! Treba mi mala pomoć oko prijevoda imena jednog španjolskog kralja. Flopy mi je rekao da njihova imena moram kroatizirati, ali za jedno ne znam. Radi se o Jaime I de Aragón. Ja sam stavio Jakov I. Aragonski, ali ne znam jel u pitanju Jakov. Na engleskoj stranici piše James. Trebalo bi biti Jacob, ali stvarno ne znam kako bi ovo ime preveo. Srbi su stavili Đaime, ali mislim da to ne dolazi u obzir. Ideeeš!!! 10:48, 2. srpanj 2007. (CEST)

Dobro je, Ideeeš! Jaime je hrvatski Jakov. --Flopy 10:51, 2. srpanj 2007. (CEST)

Dobro, hvala! Živio ti meni 100 godina. Ideeeš!!! 10:54, 2. srpanj 2007. (CEST)

Jakov se na španjolskom kaže Santiago ili Jacobo. Srpski prijevod također nije točan budući da se Jaime čita Haime. Osobno bih ostavio Jaime, kako ne bi stvarali presedan, ali budem pogledao kasnije (u ovom trenu mi nije dostupna literatura), možda postoji nekakav hrvatski ekvivalent --

Suradnik13 11:01, 2. srpanj 2007. (CEST)

Wikicitati »Srpski prijevod također nije točan budući da se Jaime čita Haime«
Možda se na katalonskom čita Đaime. Naime (majke ti, ovo se čak i rimuje), članke radi na srpskoj wikipediji suradnica koja živi u španjolskoj po vjerovatno zna kako se to izgovara. Meni je samo trebala hrvatska inačica, a kako se Flopy u to kuži, ja mu vjerujem. A i logično je. Ideeeš!!! 14:55, 2. srpanj 2007. (CEST)
Da, postoji hrvatski ekvivalent i on glasi Jakov. --Flopy 11:04, 2. srpanj 2007. (CEST)

I engleski poznaje i Jamesa i Jacoba, njemački George i Jürgena, hrvatski Antu i Tonća... Postojidu oblici di se ne bi reklo da dolazidu od istog imena. Kubura 11:08, 2. srpanj 2007. (CEST)

Nema u Španjolskoj ni Ivana, ni Jovana, ni Jakova… To je obično 'silovanje' osobnih imena i oduzimanje identiteta. Ako ima tamo kakav Jovan ili Jakov onda sigurno nije Španjolac. A usput što će onda ovaj ovdje John Wayne, budite dosljedni pa izbrišite toga Johna i stavite Ivan Wayne. --Zeljko 15:48, 2. srpanj 2007. (CEST)

Ivan Vojnović. West Brom 4ever 15:58, 2. srpanj 2007. (CEST)
Jaime se čita isključivo Haime. Nisam siguran posve za katalonski i aragonski, ali oni se i drugčije pišu (Jaume; Chaime). I ja vjerujem Flopyju, barem za sada. Usput, uobičajno je da se imena vladara prevode. John Wayn nije vladar, već filmski kauboj. --Suradnik13 16:01, 2. srpanj 2007. (CEST)
Točno to. Kažete li vi kraljica Elisabeth ili kraljica Elizabeta? A govorite li o Charlemagneu ili Karlu Velikom? Analogije poput Ivan Wayne nemaju veze s vezom. --Abyssus 16:26, 2. srpanj 2007. (CEST)

Eh, kad bi bilo po izvorniku onda bi morali imati članake o Ješui Hristosu, Žani Darci, Ištvanu Arpadoku itd. umjesto hrvatskih inačica. Sale 16:29, 2. srpanj 2007. (CEST)

Dobro kužim, samo vladarima...i hvala Suradniku 13 i Abisusu. --Zeljko 20:57, 2. srpanj 2007. (CEST)

Pa, ne samo vladarima, nego svim velmožama. I papama, plemenitaškim obiteljima... Kubura 07:48, 3. srpanj 2007. (CEST)

Suradnik13 i Abyssus sve su rekli. Imena vladara i papa uvijek se kroatiziraju, velikaškim obiteljima rjeđe. Nije tu hrvatski iznimka, tako je u svim jezicima. --Flopy 08:20, 3. srpanj 2007. (CEST)
Bilo je ne tako davno i šaljivih kroatiziranja nekih drugih imena. Tako je George W. Bush preveden kao Jura Grmek, a Carla del Ponte kao Dragica od Mosta:-))) --Flopy 10:47, 9. srpanj 2007. (CEST)

dodavanje slika[uredi kôd]

Molim Vas ako mi tko može pomoći, novi sam na wikipedii, pa još ne baratam spretno sa alatima. Namjeravam upotpuniti dendrološku zbirku vrsta drveća (pohađam Drvodjeljsku školu u Zagrebu pa znam mnogo o tome), no ne znam kako ubaciti sliku odgovarajuče vrste. Hvala — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Palijaš (razgovordoprinosi) 11:15, 2. srpanj 2007.

Pozdrav, kolega :) Kako se postavljaju slike možeš pročitati ovdje... Samo napred :) --Matija (student prerade drveta) 14:51, 2. srpanj 2007. (CEST). P.S. Ne zaboravi se potpisati posle svoje misli napisane u Kafiću ovako: --~~~~

Hvala Matiji na tako brzoj pomoći--Palijaš 14:03, 3. srpanj 2007. (CEST)

No problemo. ;) --Matija 15:20, 3. srpanj 2007. (CEST)

Potrebno obrisati sliku + autorska prava[uredi kôd]

Sliku Slika:Minerva.PNG treba obrisati jer je loše kvalitete i zauzima puno mjesta. Skenirao sam novu sliku i postavio je u drugom formatu, i bolje kvalitete i manje veličine. Također slici Slika:Minerva.GIF treba dodati objašnjenje glede autorskih prava.Hibz 16:23, 7. srpanj 2007. (CEST)

Kad želiš izbrisati članak ili sliku ili štogod, samo mu dodaj predložak {{bris}} i on će se automatski razvrstati u kategoriju za brisanje i neki će ga od aktivnih admina u dogledno vrijeme izbrisati. Za kako postaviti oznake za sliku najbolje vidi Wikipedija:Slike i pređi tečaj, jer ako ti netko drugi to riješi samo je odgodio još tvojih zahtjeva na neko drugo vrijeme. Najbolje da to sam napraviš. --Ivan Štambuk 22:01, 7. srpanj 2007. (CEST)

Prijedlozi za izabrane članke[uredi kôd]

Molim suradnike da, ako su naišli na neki članak posebne kvalitete, isti predlože na Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke za tjedan od 13. do 20. kolovoza kako članak koji je u ovom trenutku predložen ne bi ostao sam . Može doći do toga da ne dobije dovoljan broj glasova pa za taj tjedan nećemo imati izabrani članak. Zato predlažite. Hvala --MayaSimFan 18:44, 8. srpanj 2007. (CEST)

Izabrane godišnjice[uredi kôd]

Ja ovo više ne mogu gledati. Izabrane godišnjice koje idu na Glavnu stranicu su zaključane iz vjerujem razumljivih razloga. Međutim, nitko od admina koji imaju isključivo pravo uređivati ih nije povjesničar, a ja stalno u mnogima nalazim veće ili manje greške ili potrebe za preformulacijom. One stoje na Glavnoj stranici i moraju biti bez greške. Ja ovako stalno moram upozoravati admine na pogreške ili pak, kako me uputila Roberta, primjedbe ostavljati na stranicama za razgovor. To se nije pokazalo kao dobro rješenje jer nitko od admina očito nije to ni pogledao, a kamoli ispravio. Ni Ante Perković nije se baš pokazao susretljivim. Dobio sam dojam kao da se petljam u nešto što ne smijem odnosno što je pridržano samo administratorima, da sam "uljez". Donedavno su bile zaključane samo za neprijavljene suradnike, a sada za sve čime se meni onemogućilo da ih ispravljam pa i uređujem što je svakako dosta teže. Čemu? Sad će opet ispasti da ja samo kritiziram, ali ne, sad se ja nudim da to preuzmem, ali mi nije dopušteno. Molim zainteresirane suradnike da se očituju imaju li oni nekih prijedloga za drugačija rješenja te admine da to riješe na neki drugačiji način jer meni se zbilja ne da pisati primjedbe na stranicama za razgovor koje nitko ne čita niti moliti izravno admine da to isprave jer onda se oko jedne obljetnice razvije cijela rasprava kao nedavno s Antom Perkovićem. --Flopy 11:01, 9. srpanj 2007. (CEST)

Sta si se mene uhvatio? I o kojoj raspravio sa mnom govoris? O onoj kad sam ti rekao da ce bit kako god ti kazes, pa sam poslije pozalio jer sam provjerom na ceskoj wikipediji vidio da je bilo bolje da sam sve sam napravio? Nemam nista protiv da kritiziras, ali u slucaju godisnjica, bilo bi bolje da budes malo vise samokritican. Ne bi ti ovo nabadao na nos, ali kad si me vec uzeo u usta...
I, ko sto ti vec rekoh, ako zelis nesto mijenjati, predlozi na stranici za razgovor i pozovi admina. A sto se tice moje agilnosti, mislim da uopce nemas osnove za bilo kakav prigovor jer sam u roku odma popravio sve sta si trazio (osim mozda jednog slova koje mi je promaklo). --Ante Perkovic 14:35, 9. srpanj 2007. (CEST)
Ne bih se složio s tobom, a i inače bi mogao biti malo ljubazniji no ne želim započeti svađu. --Flopy 09:12, 10. srpanj 2007. (CEST)
U pravu si. Bit cu ljubazniji. Sorry :(. Ne volim kad me se proziva, a ne osjecam se krivim.
Popravio sam sve sto si napisao na ostalim stranicama za razgovor od godisnjica. Ako bude trebalo jos ispravaka, javi. Pozdrav. --Ante Perkovic 12:19, 10. srpanj 2007. (CEST)

Indijska konoplja[uredi kôd]

Pokusavam razmrsit tko je tko i sto je sto u clanku Indijska konoplja. Cini se da suradnici (IP-ovi, uglavnom) samo vode brigu kako dodat jos 2-3 naziva iz slenga, a nikog na zanima odgovara li sadrzaj clanka naslovu.

Problemi su opisani na Razgovor:Indijska konoplja.

Molim za pomoc.

--Ante Perkovic 12:17, 10. srpanj 2007. (CEST)


Zašto nisu najprije članci sa hrvatske Wikipedije?[uredi kôd]

Primjetio sam nekoliko puta, kao npr. danas, da kad utipkam u Google određeni pojam koji je i na našoj i na bosanskoj wikipediji, da mi na prvo mjesto stavlja onaj bosanski, a našeg nema nigdje.

Evo, npr. utipkao sam u Google Olimpijske igre, i otvori mi se stranica gdje je na prvom mjestu taj članak, ali sa bosanske Wikipedije.

Zašto nije sa naše, tim više što ja "guglam" u sred Hrvatske, a i po kronologiji se vidi da su oni, konkretno taj članak, prenijeli sa hrv. Wiki?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 195.29.68.135 (razgovordoprinosi)

Pitanje nije direktno vezano uz Wikipediju, no slijedi kratki odgovor. Kada pretražuješ nešto u google ispod tražilice imaš tri mogučnosti. Web, Stranice na hrvatskom jeziku, Stranice iz zemlje:Hrvatska. Stavi onu malu zelenu točku na bilo koje od ove zadnje dvije mogučnosti i onda ćes dobiti prvo hrvatsku verziju. Ako ti to ne upali (pošto je bosanski vrlo sličan hrvatskom), samo uz pojam koji tražiš dodaj hr.wikipedia.--Kingstone 93 19:08, 10. srpanj 2007. (CEST)
Google koristi tzv. PageRank algoritam za rangiranje rezultata pretrage, a koji se pojednostavljeno svodi na dinamički održavan težinski graf međupovezanosti web stranica: 1) koliko drugih stranica povezuje na tebe 2) koliko su relevantne te stranice. Članak na hrv. i bos. wiki koliko vidim oba imaju faktor "6", i nijednu vanjsku poveznicu, tako da se vjerojatno radi o nekim googleovim (glupim) heuristikama relevantnosti. Vidim da je bosanski članak (po običaju, kao i većina ostalih na bosanskoj wiki) kloniran s hrvatske; prava je šteta što svi ti silni genetski algoritmi koje google botovi uprežu ne mogu zaključiti pravo prvenstva nad relevantnošću. --Ivan Štambuk 20:41, 12. srpanj 2007. (CEST)
A kako bi se tek trebali osjećati autori tekstova drugih web stranica na čijoj je osnovni napisan članak na Wikipediji koji ih je potom izbacio za prvog mjesta u Google-u, a ponekad i potpuno iz rezultata pretrage ako su preneseni u cijelosti i Google ih je proglasio za duplikate Wikipedije!? Nažalost bojim se da će potrajati prije nego se nađe dobar način kako razlikovati orignal od kopije. :-/ --Ivan Bajlo 12:51, 13. srpanj 2007. (CEST)
Nije prošlo 6 dana, a meni Google na prvom mjestu daje članak sa slovenske wiki! Pa si ti sad misli.... SpeedyGonsales 20:30, 19. srpanj 2007. (CEST)

Molim da se zajednica izjasni na Razgovor:Emisija.

--Ante Perkovic 11:42, 11. srpanj 2007. (CEST)

Kriteriji[uredi kôd]

Da se ne bi opet dogodilo da netko, u cilju postavljanja clanka o vlastitiom projektu, koci zajednicu svojim zahtjevom za stranicom o svojem projektu ili sebi, sredio sam malo {{kriteriji}}, tako da je proces brisanja clanaka s opskurnim temama sad malo uredniji.

Od sad pa ubuduce, rok za odluku je 14 dana. Clanci automatski idu pod Kategorija:Neodgovarajući sadržaj, s datumom od 14 dana od dana postavljanja. Ako se zajednica ne izjasni protiv brisanja, tekst ili clanak se po defaultu brisu.

Naravno, ako je stvar vise nego ocita ("ja sam mali Perica, imam 6 godina"), clanak se brise odmah, kako je bilo i do sad.

--Ante Perkovic 12:25, 12. srpanj 2007. (CEST)

Zbog gore navedenog, pozivam zajednicu da malo vise obrati paznju na Kategorija:Potrebna provjera kriterija i Kategorija:Neodgovarajući sadržaj. --Ante Perkovic 16:37, 12. srpanj 2007. (CEST)

Malo dulje objašnjenje (za one koji imaju vremena pročitati ga ;-)[uredi kôd]

Engleska wikipedija ima preko milijun i 800 tisuća članaka ne samo zato što ima bitno više suradnika nego hrvatska wikipedija, nego što na njoj ima i bitno više članaka koji ne zaslužuju biti tamo, ili koji su na rubu, ali slijedom uklopljenosti ipak opravdavaju svoje mjesto.

Na nedavnim wiki susretima bilo je govora o domaćoj i stranoj televizijskoj produkciji, te o obliku njihove zastupljenosti na hr i en wiki. U prvo vrijeme na en wiki TV serije (npr. Bojna zvijezda Galactica, ZF serija koju je moguće gledati na HTV-u i kupiti na kioscima u Hrvatskoj) su bile opisane jednim člankom, likovi serije - ako ih je više - posebnim člankom, ili u istom članku ako je mala ekipa, te popis epizoda serije u zasebnom članku, dakle ukupno je bilo maksimalno 3 članka. U međuvremenu to se promijenilo, pa sada najčešće postoji zasebni članak za svaku epizodu neke gledanije serije s više ili manje detaljnim sinopsisom (vidi en:List of Battlestar Galactica (re-imagined series) episodes).

Čemu ti primjeri?

Primjeri služe pokazivanju (i dokazivanju) što je sve moguće napraviti, i postavljanju pitanja treba li nam to na hr wikipediji? Odgovor je jasan svakome tko drži wikipediju prvenstveno enciklopedijom - ne treba nam, jer takav vid obrade ZF TV serija već postoji na Internetu, Galactica već ima svoj wiki (vidi www.battlestarwiki.org). A što nam treba, tj. koliko daleko ići u obrađivanju pop-kulture na wikipediji?

Svaki prilog/članak koji se ne može svesti pod nazivnik komercijalno, ili koji je lakše svesti pod nazivnik kultura odnosno bolje hrvatska kultura, a marginalno komercijalno, ima svoje mjesto na hr wikipediji. Npr. Dnevnik HTV-a koji je sam po sebi institucija, emisije poput 3-2-1-kreni i Kviskoteke koje su gledale generacije, takvi članci imaju mjesto na wikipediji. Također, nove tehnologije (npr. Podcast, RSS) imaju mjesto na wikipediji, ali dok neka emisija nema bar 1.000, ili 10.000 gledatelja, onda je to ipak novost koja treba prvo biti zabilježena u nekim drugim medijima da bi potom dobila i svoj članak na wikipediji.

Dakle, nije da ljudi na wikipediji (bilo suradnici ili admini) ne žele nešto na wikipediji bez razloga, nego sadržaj na wikipediji treba biti odgovarajuće oblikovan, i napisan tamo gdje mu je mjesto. SpeedyGonsales 20:16, 15. srpanj 2007. (CEST)

U osnovi nemam što od gore rečenoga osporiti. Mogu jedino prigovoriti (to je moj vječni prigovor) da se kriteriji - više-manje labavi, kakvi već na Wikipediji jesu - ne primjenjuju dosljedno. Jer, čime je smeće nad smećem (no ne puko, zgoljno smeće, već kancerogeno i kulturocidno smeće), TV-sapunica koja je zlo sama po sebi, (konkretno, Zabranjena ljubav) zaslužila da ima članke o svakom svojem božjem liku. "Zabranjena ljubav" nije kultura, nego kulturocid, pranje mozga i neprikrivena komercijala, a svi ti podaci o Zabranjenoj ljubavi već se mogu naći drugdje na internetu. Dobronamjerno vaša, Ygraine 21:02, 15. srpanj 2007. (CEST)Ygraine
Da ne spominjemo da su neke epizode npr. Star Treka, Dosjea X ili gorespomenute Battlestar Galactice kultne same po sebi, i da su iznašle svoj put (kao homage, citati, neizravne reference..) u mnoge druge pop medije (knjige, serije/filmove, nazive pjesama..). --Ivan Štambuk 21:20, 15. srpanj 2007. (CEST)

Teško je postaviti granice što bi trebalo biti na wikipediji, a što ne. Ako bismo težili samo ozbiljnim - kulturnim, znanstvenim, filozofskim i sličnim temama, puno toga bi trebalo izbrisati... Ako može postojati kategorija o vodenim Pokemonima, što ne bi bila i o likovima iz Zabranjene ljubavi? Uostalom, vjerojatno više ljudi čita to nego ono što ja pišem (ako je itko ikada i pročitao ono što napisah :). Wikipedija je specifična po svojem širokom spektru tema i neka takva i ostane - neka ljudi pišu o onome što vole, makar se to nekom učinilo glupim i besmislenim. Kako reče drug Mao: Neka cvate tisuću cvjetova raznolikosti! --Sanja Simat 15:22, 16. srpanj 2007. (CEST)

Nogomet u Hrvatskoj - lige[uredi kôd]

Ima li netko volje i vremena dovest u red clanke o hrvatskim nogometnim natjecanjima? Imamo dosta clanaka o raznim klubovima, ali natjecanja su pomalo u kaosu. Na internetu postoje podaci o svakoj pojedinoj utakmici u svim ligama (primjer: http://www.nk-maksimir.hr/cro_nogomet/2.HNL06-07.htm), pa bi bilo steta ne iskoristi te podatke.

Je li netko imao u planu ovo napravit u doglednoj buducnosti?

--Ante Perkovic 13:02, 12. srpanj 2007. (CEST)

Kategorija: 1.HNL, 2. HNL..., 3. HNL, odnosno, županijske lige. Državna nogometna prvenstva, Državni nogometni kupovi, odnosno, Nogometna prvenstva po državama, Nogometni kupovi po državama.
Nije problem učinit, triba smislit organizaciju kategorija. Kubura 14:37, 12. srpanj 2007. (CEST)

Mislim da kategorije nisu najveci problem, jer sve da za pocetak svi ostanu u istoj kategoriji, ne vidim veceg problema za to. Ako cemo to radit, veci bi posal bio napravit popise liga na pocetku i popise svih predlozaka gdje cemo stavljat kluove, kakav vec imamo za 1. HNL. Mozda bi cak mogli otvorit i wikiproject za to?

Za pocetak, mozda bi netko mogao napraviti hijerarhijsko stablo svih liga u hrvatskom nogometu, tek toliko da vidimo koliko posla tu ima? --Ante Perkovic

Kubura, vidim da spominjes kategorije po drzavama, ali ja sam mislio samo na domace klubove i lige. Oni su skoro pa losije pokriveni od npr portugalskih ili iranskih :) --Ante Perkovic 14:59, 12. srpanj 2007. (CEST)

Predložak[uredi kôd]

Predložak {{disputed}} - ima li ga ovdje? Kako glasi na Wikipediji na hrvatskom? Kamarad Walter 14:39, 12. srpanj 2007. (CEST)

Mislis na {{Neutralnost}} ili {{Točnost}}? --Ante Perkovic 14:54, 12. srpanj 2007. (CEST)

"Točnost". Hvala. Kamarad Walter 16:52, 12. srpanj 2007. (CEST)

Jutarnji stavlja linkove na wikipediju!?[uredi kôd]

Istina na englesku [1], ali ne bi bilo loše da se admini jave redakciji pa nešto službeno dogovore, tipa treba hitno napraviti članak na hrvatskom o ... da se može staviti poveznica (ništa ne gledajte mene, ja sam iz upravnog odbora ja ništa ne radim već samo prigovaram i šaljem prijedloge). ;-) --Ivan Bajlo 16:12, 15. srpanj 2007. (CEST)

Stavljat ce oni poveznice na hrvatsku wikipediju, kada bude bilo vise clanaka. Isto tako ne pisemo mi clanke po narudzbi. Isto tako sto bi falilo novinarima da malo pisu na wikiju. Ivane takvi zajedljivi komentari ne cine nista korisno, znas i sam kako wikipedija radi: dobrovoljno bez place. Vodomar 23:57, 15. srpanj 2007. (CEST)
Zašto čekati ako se može napraviti više nego korisna suradnja, podići posjećnost i vidljivost wikipedije, a da ne pričam o hordama novih korisnika. Imamo primjer japanske wikipedije kojoj su poveznice sa vijesti od japanskog Yahoo! više nego koristile. Kakvi zajedljivi komentari? Zajedljivi komentar bi bio da sad napišem kako se admini boje dodatnog posla od navale novih korisnika. >:-)) --Ivan Bajlo 13:24, 16. srpanj 2007. (CEST)

Evo, privea san. Sad hr.wiki ima članak o "L'Osservatoreu Romanu". Ma hr.wikica je najjača. Ovakvu promptnost nima nikoja wikica. Kubura 10:14, 16. srpanj 2007. (CEST)

Još sam treba ispravit poveznicu u jutarnjem :))--Suradnik13 11:31, 16. srpanj 2007. (CEST)

Hee, Ivane, nije sve ni u navali novih korisnika. Bolje da dojde pet novih kako triba, nego još pedeset debila. Jedan problematični je puno, zamisli što može bit kada navali gomila nezainteresiranih štekera i "glumaca". Kubura 14:46, 16. srpanj 2007. (CEST)

Pa posao admina je da odvoje kukolje od žita. :-) Ako će dovođenje novih korisnika svoditi na novačenje po osnovi prijatelja i poznanika time se odmah gubi glavni smisao Wikipedije, a to je da bude dostupna što većem broju ljudi, a s obzirom na internet pismenost prosječnog 'rvat koji je internet smatrao glupošću za djecu do pojave Seving filmića ako mu netko ne kaže/postavi link na Wikipediju sam će je teško naći. ;-) --Ivan Bajlo 16:19, 16. srpanj 2007. (CEST)
Za wikipediju ce pisati svi oni koji zele pisati, problem je u tome sto mnogo ljudi nema: volje, znanja, strpljena niti ADSLa da bi mogli aktivno suradjivati. Mozda je isto jedan problem da su Hrvati ne vole raditi volonterski.Cim bude vise kako ti kazes 'rvata na internetu, s tim se se povecat i broj korisnika. Novacenje je isto dobra stvar, no koliko sam puta htio animirati neke od mojih poznanika da suradjivaju. Isto tako novacenje preko poznanika i prijatelja ne utjece ne dostupnost Wikipedije. Njenu dosupnost ogranicen je osobama koje nemaju racunalo i ADSL. Mozda bi bilo bolje da se pokrene kampanja u cijeloj Hrvatskoj: svaka kuca more imati ADSL ili imati javni ADSL. Tko zeli pisati, dobro je dosao. I svaki korisni redak, clanka je docekan sa radoscu. Vodomar 05:00, 17. srpanj 2007. (CEST)
Hrvati ne vole raditi volonterski niti kada im je to u vlastitom interesu - kao osnivač nikad zaživjele udruge hrvatskih korisnika interneta Dosta! to mi je dobro poznato. :-( Kampanja širenja ADSL-a ne znači ništa ako se nakon nje ništa stvarnog ne napravi kao što je bio slučaj sa hrpom sličnih projekata informatizacije. Što opet vraća stvar na početak pred najvećeg neprijatelja interneta u Lijepoj našoj HT popularno znanog kao Hitler telekom koji je najzaslužaniji za kriminalno spor razvoj interneta kod nas, a nitko mu se ne usudi stati na žulj. >:-( Ali ova rasprava izlazi iz okvira Wikipedije... --Ivan Bajlo 12:48, 17. srpanj 2007. (CEST)
Zašto baš Hitler telekom ! Maj daj svaka država ima probleme sa svojim bivšim monopolističkim telekomom , npr. takav telekom u Australiji je Telstra. Samo pogledaj što pišu o tome na razim forumima. Zar je Dosta! za Vas baš bilo "dosta". Nije potrebno prenositi frustracije o nećemu drugom na stranice kafića. Vodomar 13:31, 17. srpanj 2007. (CEST)
Administratori hr wikipedije su u kontaktu s urednicima online izdanja Jutarnjeg lista, dogovara se suradnja, a ništa (do danas) nije pisalo na wikipediji, jer nema (previše) smisla nešto pisati dok nema nikakvih konkretnih rezultata. Kako sam danas bio u zgradi u Koranskoj 2 na jednom prilično konkretnom razgovoru, nadam se da će uskoro i vidjeti rezultati. SpeedyGonsales 20:37, 19. srpanj 2007. (CEST)

Prijedlozi za izabrane članke, opet[uredi kôd]

Molim suradnike da, ako su naišli na neki članak posebne kvalitete, isti predlože na Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke za tjedan od 20. do 27. kolovoza kako članak koji je u ovom trenutku predložen ne bi ostao sam. Može doći do toga da ne dobije dovoljan broj glasova pa za taj tjedan nećemo imati izabrani članak. Hvala --MayaSimFan 18:44, 8. srpanj 2007. (CEST)Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!