Wikipedija:Stranica za vježbanje

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži


Dobrodošli na stranicu za vježbanje.
Die Gnomen und das Kartenhaus etc 01.jpg
Die Gnomen und das Kartenhaus etc 06.jpg
Die Gnomen und das Kartenhaus etc 15.jpg
Prečac:
WP:SZV

Molimo, svakako pogledajte uvodni tečaj i stranice pomoći te se upoznajte s osnovama uređivanja prije početka rada na ovoj stranici. Na ovoj stranici možete isprobati što ste naučili iz navedenih stranica.


Za početak rada, kliknite ovdje (ili kliknite ovdje ako želite očistiti prostor za vježbanje i početi uređivanje na praznoj stranici), unesite željeni tekst u polje za uređivanje i uređujte ga po svojoj volji. Klikom na Prikaži kako će izgledati ispod polja za uređivanje možete vidjeti djelovanje vašeg uređivanja. Nastavite s vježbanjem dok ne budete zadovoljni izgledom stranice. Rad završavate klikom na Sačuvaj stranicu (ili klikom na poveznicu Odustani).

Ova stranica služi za vježbanje svim suradnicima, tako da će njen sadržaj biti obrisan, a time i vaše vježbanje (ako ste ga spremili). Ako ste prijavljeni suradnik, možete stvoriti stranicu za vježbanje koja će biti samo vaša. Vaša će se stranica nalaziti ovdje.


I za ovu stranicu vrijede pravila Wikipedije, stoga nemojte stavljati sadržaj koji narušava autorska prava, koji je uvredljiv ili napadački na bilo koji način.

Prostor za vježbanje

   Rene-Robert Cavelier de la Salle


Rene-Robert Cavelier de la Salle (21.ožujka 1643.-19.ožujka 1687.) bio je francuski istraživač koji je istraživao područja Velikih jezera na današnjem prostoru SAD-a i Kanade,rijeku Mississippi i Meksički zaljev. Za nagradu dobio je područje oko rijeke Mississippi.


      Biografija

Rene-Robert Cavelier se rodio u Rouenu,u Francuskoj , 21.ožujka 1643. godine,u pariškoj oblasti Saint-Herbland.Kao dječak volio je prirodu i sve stvari o njoj.Kao odrasli čovjek ,učio je i postao član Jezuitskog vjerskog reda nakon uzimanja zavjeta 1660.godine. Na njegov zahtjev 27.ožujka 1667.