Wikipedija:Stranica za vježbanje

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži


Dobrodošli na stranicu za vježbanje.
Die Gnomen und das Kartenhaus etc 01.jpg
Die Gnomen und das Kartenhaus etc 06.jpg
Die Gnomen und das Kartenhaus etc 15.jpg
Prečac:
WP:SZV

Molimo, svakako pogledajte uvodni tečaj i stranice pomoći te se upoznajte s osnovama uređivanja prije početka rada na ovoj stranici. Na ovoj stranici možete isprobati što ste naučili iz navedenih stranica.


Za početak rada, kliknite ovdje (ili kliknite ovdje ako želite očistiti prostor za vježbanje i početi uređivanje na praznoj stranici), unesite željeni tekst u polje za uređivanje i uređujte ga po svojoj volji. Klikom na Prikaži kako će izgledati ispod polja za uređivanje možete vidjeti djelovanje vašeg uređivanja. Nastavite s vježbanjem dok ne budete zadovoljni izgledom stranice. Rad završavate klikom na Sačuvaj stranicu (ili klikom na poveznicu Odustani).

Ova stranica služi za vježbanje svim suradnicima, tako da će njen sadržaj biti obrisan, a time i vaše vježbanje (ako ste ga spremili). Ako ste prijavljeni suradnik, možete stvoriti stranicu za vježbanje koja će biti samo vaša. Vaša će se stranica nalaziti ovdje.


I za ovu stranicu vrijede pravila Wikipedije, stoga nemojte stavljati sadržaj koji narušava autorska prava, koji je uvredljiv ili napadački na bilo koji način.

Prostor za vježbanje

RRiF Visoka škola za financijski menadžment je jedna od rijetkih visokih škola u Republici Hrvatskoj koja provodi stručni studij usmjeren ka obrazovanju stručnjaka s područja računovodstva, poreza i prava.Kao visokoobrazovna ustanova djeluje od 2006. godine na temelju dopusnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Studijski programi objedinjavaju suvremena teorijska saznanja na području ekonomije nužna za obrazovanje ekonomista ovoga profila s njihovom primjenom u gospodarskoj praksi, uzimajući pritom u obzir primjenu postojećih zakonskih propisa i standarda. RRiF Visoka škola u suradnji sa poslodavcima partnerima pomaže svojim studentima i kod pronalaska zaposlenja, a tvrtke partneri imaju mogućnost već tijekom studija pratiti rad uspješnih studenata i odabrati ih za svoje pripravnike.

Povijest

Osnivač RRiF Visoke škole je RRiF Plus d.o.o., jedno od društava RRiF grupe čija je djelatnost usko vezana za područje financija, poreza i prava trgovačkih društava. Vodeću poziciju RRiF je stekao slijedeći misao kako uspjeti znači biti znalac u svojoj struci i održati korak s vremenom što se može postići samo ako ste na izvoru temeljito provjerenih i pravodobnih informacija. Sama ideja za osnivanjem stručnog studija iznikla je iz tada petnaestogodišnjeg iskustva RRiF grupe na području savjetovanja gospodarskih subjekata i neprofitnih organizacija iz navedenih područja.

Studijski programi

Preddiplomska razina

NAZIV STUDIJA: Računovodstvo i financije

Trogodišnji preddiplomski stručni studij (180 ETCS bodova) provodi se po načelima Bolonjskog procesa, a završetkom studija stječe se stručni naziv „stručni/a prvostupnik/ca ekonomije. Studij se izvodi kao redoviti i izvanredni.

Završetkom studija na RRiF Visokoj školi, prvostupnici / prvostupnice ekonomije računovodstveno-financijskog smjera bit će osposobljeni za samostalno vođenje poslovnih knjiga trgovačkih društava, obrta i neprofitnih organizacija. Jednako tako bit će osposobljeni za preuzimanje stručnih poslova u okviru računovodstveno-financijske struke velikih poduzetnika te za preuzimanje organizacijskih funkcija u dijelu koji se odnosi na računovodstveno-financijske poslove u bankama i osiguravajućim društvima.


Diplomska razina

NAZIV STUDIJA: Korporativne financije

Dvogodišnji diplomski specijalistički stručni studij (120 ETCS bodova) provodi se po načelima Bolonjskog procesa, a završetkom studija stječe se stručni naziv „stručni/a specijalist/specijalistica korporativnih financija“ . Studij se izvodi kao redoviti i izvanredni.

Svladavanjem nastavnih sadržaja specijalističkog stručnog studija Korporativne financije student će steći teorijske spoznaje potrebne za kritičko promišljanje kao i sposobnost za primjenu istih u praksi. Student će ovladati znanjima, vještinama , steći opće i specifične kompetencije kao i relevantna, sustavna i aktualna znanja iz područja korporativnih financija koja će moći primijeniti u praksi pri donošenju financijskih odluka u okviru korporacija, biti osposobljen za obavljanje visokostručnih poslova iz područja korporativnih financija, računovodstva i poreza kao i rukovoditeljske aktivnosti na razini srednjeg i višeg menadžmenta u korporacijama.

Centar za savjetovanje i razvoj karijera

Cilj osnivanja Centra za savjetovanje i razvoj karijera je pružiti sadašnjim i bivšim studentima RRiF Visoke škole stručnu potporu u razvoju njihove profesionalne karijere. Centar u svrhu ispunjenja ovog cilja organizira radionice i savjetovanja iz pojedinih aktualnih tema, pomaže studentima u pisanju životopisa i prezentiranja stečenih znanja zainteresiranim potencijalnim poslodavcima i dr.

U okviru centra djeluje služba koja prikuplja životopise stručnih prvostupnika RRiF Visoke škole i ponude zainteresiranih poslodavaca, kao i konkretne ponude za posao prvostupnicima RRiF VŠ.