Wikipedija:Tečaj (Vanjske poveznice)

Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Neki članci sadržavaju poveznice zelene boje. Što je to? - sigurno ćete se pitati. To su vanjske poveznice, odnosno stranice izvan hrvatske wikipedije. Vanjsku poveznicu obično čini neka web stranica. To može biti neki članak koji opisuje temu koja se također nalazi i na našoj wikipediji, no i neka skupina slika s malo teksta (zapamtite da su galerije samo privremeno prihvatljive, jer valja pronaći slike određene teme i na Commonsu), ali to može biti i tehnička stranica koja inače govori o wikipediji. Kad kliknete na poveznicu, otvorit će vam se navedena web stranica. Usto, lako je postavljati i odjel za vanjske poveznice, evo ovako:

Kliknite na sličicu za podnaslove označenu velikim slovom, pa kad trebate napisati ime podnaslova, upišite Vanjske poveznice:

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Sada dodajte internet adresu (morate uporabljati prefiks http://), a na kraju internetske adrese možete staviti i razmak i opisati (budite kratki u opisu vanjske poveznice, dovoljno je samo nekoliko riječi) vanjsku poveznicu. Na kraju, izvan ove oznake [] za upisivanje adrese, možete dodati i ikonu za jezike, kao što je (engl.). Pogledajte primjer:

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Engleska wikipedija (engl.)

Napomena: Preporuka je da na stranicu (članak) dodate par vanjskih poveznica. Ali ne više od 5, jer Wikipedija nije mjesto za sakupljanje što većeg broja ovakvih poveznica.

dalje>>>