Wikipedija:Wikipedijin azijski mjesec 2018.

Izvor: Wikipedija
Wikipedijin azijski mjesec 2018.

Wikipedia Asian Month 2018.

Wikipedijin azijski mjesec je online višejezični uređivački maraton usmjeren na izgradnju razumijevanja između azijskih wikipedijskih zajednica. Održava se u studenome svake godine, a svrha je Azijskog mjeseca na Wikipediji na hrvatskom jeziku poboljšati brojnost i kakvoću članaka o azijskim zemljama i regijama.

Kao simbol prijateljstva između azijskih zajednica Wikimedije, svaki sudionik koji doprinese s najmanje pet članaka koji ispunjavaju kriterije dobit će posebno dizajniranu Wikipedijinu razglednicu iz onih zemalja koje sudjeljuju. Zemlje i regije koje šalju razglednice za ovaj projekt su: kontinentska Kina, Indija, Indonezija, Japan, Filipini, Tajvan i Tajland.

Suradnik koji doprinese s najviše kvalificiranih članaka na svakoj inačici Wikipedije bit će također počašćen naslovom "Wikipedijin azijski veleposlanik".

Pravila[uredi kôd]

Da bi se članak smatrao dijelom Wikipedijinog azijskog mjeseca, mora se pridržavati sljedećih pravila:

  • Novi članak mora biti stvoren između 0:00 UTC na dne 1. studenoga i 23:59 UTC na dne 30. studenoga
  • Članak mora biti veličine od najmanje 3500 bajtova i dužinu od oko 300 riječî (broj riječî isključuje predloške, infokutije, izvore itd.)
  • Također možete proširiti postojeći članak s manje od 4000 bajtova. Možete proširiti članak s 2000 bajtova i oko 300 riječî (broj riječî isključuje predloške, infookvire, izvore i t.d.) i prošireni članak morao bi imati najmanje 4000 bajtova.
  • Članak mora ispuniti kriterije o značaju.
  • Članak mora imati dobre izvore. Sve sumnjive ili kontroverzne tvrdnje u članku moraju biti provjerljive preko citata navedenih u članku.
  • Članak ne smije biti u potpunosti strojno preveden te mora biti napisan u pristojnom jezičnom stilu.
  • Ne smije biti problema (bez oznaka) unutar članka te treba biti lišen povrjeda autorskih prava, prepričavanja materijala i plagijarizma.
  • Članak ne smije biti popis ili tablica. Međutim, pojedini članci koji budu promaknuti kao izabrani popisi mogu se razmatrati unutar projekta.
  • Članak mora imati neposredan odnos (kulturni, zemljopisni, politički itd.) s bilo kojom azijskom zemljom, regijom ili teritorijem.

Uzmite u obzir da će na kraju mjeseca sudci Wikipedijinog azijskog mjeseca na engleskoj Wikipediji odlučiti je li članak kvalificiran za uključivanje u projekt ili ne.

Rabite ovaj predložak "* {{IP|xx.xx.xx.xx}}:" da bi se potpisali kao IP korisnik.

Organizatori[uredi kôd]

Prijava[uredi kôd]

Prijavite se i navedite svoje doprinose ovdje. Možete se prijaviti odmah. Organizatori će pregledati (provjeriti) da li se članci pridržavaju kriterija.

Službena stranica: https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikipedia_Asian_Month_2018

Članci po godinama[uredi kôd]

Međunarodna zajednica[uredi kôd]

Wikipedije koje sudjeluju[uredi kôd]

Pridruženi sudionici[uredi kôd]