Wikipedija:Wikiprojekt glazba

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
People icon.svg Ovo je WikiProjekt, stranica namijenjena koordinaciji grupe suradnika koji rade na unaprjeđivanju određene grupe članaka ili određenog segmenta Wikipedije.
(Za više informacija o Wikiprojektima, molimo pogledajte Wikipedija:WikiProjekt.

Dobrodošli na Wikiprojekt glazba. Cilj ovog projekta je dati novim suradnicima upute o pisanju članaka na Wikipediji, ali i rad na poboljšanju i usavršavanju glazbenih članaka. Svi prijedlozi i primjedbe o poboljšanju ovog Wikiprojekta su dobrodošli.

Glazbeni Wikiprojekti[uredi]

Uz Wikiprojekt glazba postoje još neki glazbeni Wikiprojekti. Na svakom Wikiprojektu se mogu naći veoma detaljne upute o pisanju članaka s tom temom.

Sudionici projekta[uredi]

Suradnički okvirić[uredi]

Wikipedisti koji su članovi Wikiprojekta mogu na svoje suradničke stranice dodati predložak {{Predložak:SO/Wikiprojekt glazba}}.

Treble clef 2.svg Ovaj je suradnik član Wikiprojekta glazba.


Skala[uredi]

Jedan od glavnih ciljeva ovog Wikiprojekta jest unaprjeđenje kvalitete članaka. Svaki članak koji ima veze s glazbom se na stranici za razgovor označava predloškom wikiprojekta ({{wikiprojekt albumi}}, {{wikiprojekt pjesme}}, {{wikiprojekt diskografije}} i {{wikiprojekt top ljestvice}}). Glavni cilj projekta je unaprijediti članke klase mrva ili početni, do A ili B klase. Članci A klase mogu zbog svoje kvalitete biti predloženi za Izabrane članke. Nisu svi izabrani članci, članci A klase. Skala se nalazi ovdje. Ukoliko naiđete na članak koji je označen pogrešnom klasom, to možete prijaviti ovdje.

Kako možete pridonijeti projektu[uredi]

  • dopuniti jedan od 204 započetih članaka
  • unaprijediti jedan od tek započetih članaka, do kvalitete klase C, B ili A.