Wikipedija:Zahtjev za komentare/uputa

Izvor: Wikipedija

Neka pravila:

  1. Ovaj zahtjev nije glasovanje, no glasovanje može pomoći u određivanju konsenzusa.
  2. Prije nego što zatražite mišljenje neke treće osobe, pokušajte raspraviti o nesuglasicama na stranici za razgovor. Ako dođe do neslaganja, prvi je korak razgovarati sa suradnicima uključenima u prijepor. Nemojte preskakati taj korak!
  3. Ako i pored sve dobre volje ne možete naći zajednički jezik s uključenima u prijepor, slobodni ste otvoriti novi zahtjev. Ukratko obrazložite što je dovelo do problema, nemojte objašnjavati vlastiti ili tuđi stav o problemu i pričekajte odgovore drugih suradnika. Slobodni ste pozvati suradnike u kafiću da komentiraju zahtjev.
  4. Nemojte zaboraviti da je Wikipedija enciklopedija; svi članci moraju biti pisani iz nepristranog gledišta, moraju biti provjerljivi i ne smiju biti proizvod vlastitih istraživanja.
  5. Sudjelovanje u ZzK-u ne znači nadglasavanje. Rezultat zavisi prije svega od rasprave i iznesenih argumenata, a ne od prebrojavanja glasova. Glasovanje nije zamjena za raspravu!
  6. Nemojte biti ratoborni! Budite ljubazni, uljudni i pretpostavite najbolju namjeru drugih suradnika. Osobni napadi nisu dobrodošli!