Wikipedija:Zahtjev za mišljenje administratora/Arhiva 11

Izvor: Wikipedija
Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!


Arhivirani razgovori ove stranice

Skidanje Kuburi status administratora

  • Predmet spora: Skidanje Kuburi status administratora
  • Strane u sporu: Seiya i Kubura
  • Dosadašnje aktivnosti u rješavanju spora: N/A
  • Podnio: Seiya

Kada je prije par godina trebalo nastaviti pregovore s EU o raznoraznim poglavljima, slovenska vlada je blokirala pristup Hrvatskoj dok se ne riješi spor u njenu korist. Danas, slovenska vlada opet blokira ratificiranje pristupa Hrvatske EU dok se ne riješi spor oko Ljubljanske banke. A naš domaći Slovenac Kubura blokira svakoga tko se usudi nešto reći što njemu ne odgovara, bez obzira na izvore. Zbog ovog me Kubura blokirao na tri tjedna: [1]. Bez upozorenja. I to usprkos tome što sam dao dva izvora na moju tvrdnju, a on samo jedan - i taj jedan je upitan jer ja smatram da je krivo pročitao što piše u dokumentu (trajanje mobilizacije nije isto što i trajanje samog rata).

No stvar nije u tome. Odlučite o tome tko ima pravo oko datuma na stranici za razgovor u tom članku. Stvar je u neprimjerenoj reakciji, u tome što je Kuburi ovaj posao administratora malo došlo do glave. On nije kralj Wikipedije. Blokirati nekoga samo zato jer nudi drugačije izvore od njegovog jednog je nekulturno, nepristojno i na kraju krajeva nedostojno ove institucije koja bi se trebala zalagati za obrazovanje, znanje i civiliziranost. Koliko li je suradnika on već do sada otjerao ili blokirao (neke zauvijek) ne znam, no drugi bi se administratori trebali malo pozabaviti njegovim postupcima i preispitati da li je (i koliko) štete nanio ovom projektu. Da li je bilo nepravednog djelovanja s njegove pozicije jačeg prema drugima, ne znam. No bilo bi dobro pratiti zadnjih par godina kako je djelovao. Uz dužno poštovanje, Kubura bi se trebao naučiti da blokiranje nije rješenje za ništa. Što prije shvati, to bolje. Pogotovo u stvarnom životu, jer je tamo ponašanje s ljudima daleko drugačije od ovog.

Predlažem da se pokrene ozbiljan, nepristran i temeljit postupak ispitivanja Kuburinih blokiranja te da mu se skine pozicija administratora ako se utvrdi da je ovo što je učinio sa mnom zapravo njegovo normalno ponašanje sa svima. Zahvaljujem.--Seiya (razgovor) 09:46, 26. rujna 2012. (CEST)[odgovori]

Mišljenja administratora

Tvoj zahtjev je neutemeljen i svodi se na pretpostavkama bez poveznica. Vidim da si izazvao dosta incidenata ove godine. Dosta vremena provodim na wikipediji i nisam dosada uočio svih ovih godina da je Kubura nekoga dobronamjernog otjerao, nebi imao razloga. Blokirani su trajno oni koji su pravili zaista teške probleme, no to više nema veze sa Kuburom.

Sa njim nisi pokušao naći riješenje, a vidim da si imao problema i sa drugim administratorima. Vodomar te blokirao zbog napada na Exa. Ex ti je dao crveni. Roberta te u ožujku upozorava na brisanje teksta i referenciranih podataka. Speedi ti je u svibnju dao žuti.

Ovo odbacujem potpuno neutemeljenim. Mislim da bi ti trebao sebe preispitati zašto dolaziš u sukobe sa administratzorima. --Zeljko (razgovor) 11:17, 26. rujna 2012. (CEST)[odgovori]

Da se radi o prvom prijestupu, rekao bih da je puno. S obzirom da pratim određene članke i uređivanja, osobno bih opalio puno veći blok. Takvih suradnika ima previše na en:wiki koji pišu "objektivno". Gore napisano sam pročitao, ne stoji uopće, čak i zavrijeđuje opomenu.--Ex13 (razgovor) 13:05, 26. rujna 2012. (CEST)[odgovori]

Obrazložio sam mu na njegovoj stranici za razgovor prije bloka 3. rujna [2] [3] [4], pred blok 5. rujna [5] [6], uz blok 5. rujna [7][8] i poslije bloka odnosno nakon što je pokrenio ovaj zahtjev [9] [10]. I još sam mu obrazložio naknadno na toj stranici nakon što je prokomentirao.[11][12][13][14][15].
Na stranici za razgovor rečenog članka obrazložilo mu se prije bloka 3. rujna: ja [16] pa neki IP [17], pa ja nakon bloka [18] [19][20] Kubura (razgovor) 04:28, 6. listopada 2012. (CEST)[odgovori]

Neobjektivnost

Mnogo se može pročitati na mojoj stranici za ragovor te na spornim stranicama Razgovor:RayWilliamJohnson, Razgovor:Para, Razgovor:9GAG i Razgovor:Uranij. Ukratko, radi se o jezikoslovnim prepirkama koje su od strane administratora započete neprijatnim tonom i tendencioznom ignoriranju zahtjeva i prijedloga o poboljšanju članaka.

Problem je u tome što administratori Kubura i SpeedyGonsales na odgovor na odaslani ton i potkrijepljene protuargumente u vezi jezikoslovlja reagiraju ni manje ni više nego opresijom, odnosno blokiranjem. Administratori Zeljko i MaGa pak, u sukobu interesa postupaju neobjektivno, također opresijom. Podneseni zahtjevi za vraćanjem, brisanjem ili uklapanjem stranica besciljni su, a odgovor nadležnih je da imaju i svojih obveza. Dakako da imaju, no minimalna prozivka ili nepogodnost po interese dotičnih doživljavaju trenutnu radikalnu reakciju. O svemu navedenomu postoje dokazi nešto niže na mojoj stranici za razgovor.

Smiješno je to što ovakav sustav ovlasti na wikipediji sliči apsolutističkom modelu, gdje šačica administratora izabranih bijednim glasovanjem, uz potporu ili neutralnost kolega provodi nešto vrlo blizu samovolje neprofesionalno, neprijatno i neobjektivno.

Administrator Zeljko mi je poručio da razmislim o eventualnim posljedicama podnošenja ovog zahtjeva. Ja poručujem administratorima da neutralno sagledaju ukupnost mojeg djelovanja ovdje i procijene je li moj ostanak odnosno neostanak ovdje dobrobit cjelokupnoj zajednici hrvatske wikipedije, te da možda uključe tu liniju u kolosijek svojih djelovanja.

Hvala, Suradnik50 (razgovor) 00:01, 11. listopada 2012. (CEST)[odgovori]

Odblokiran si za podnošenje zahtjeva, što si zloporabio da bi vrijeđao suradnike wikipedije o čemu svjedoći ovo što si napisao. Ne stoji ni ono što sam ti savjetovao. Sve se može provjeriti. Zbog uvredljivih riječi o bijednom glasovanju, što je uvreda svih dugogodišnjih suradnika wikipedije koji su glasovali vraća ti se blok. --Zeljko (razgovor) 07:09, 11. listopada 2012. (CEST)[odgovori]

Flopy i Man Usk

  • Predmet spora:Tjeranje onih koji pišu o vjerskim temama
  • Strane u sporu:Flopy i Man Usk
  • Dosadašnje aktivnosti u rješavanju spora:Već sam se zalio na vise mjesta
  • Podnio:--Ilkov2 (razgovor) 12:03, 2. studenog 2013. (CET)


Suradnik Dean72 već mjesecima prati što radim i briše moje upise. Korisnik koji vrlo neugodno ide prema svakom tko ima mišljenje dručkije od njegovog. U strahu sam da bi svaka osoba koja se s njim ne slaže ukoliko se ovako nastavi mogla biti protjerana, kao i svaki korisnik koji unosi upise o vjerskim pitanjima. Mislim da je ova agresija krenula upravo njegovim pisanjima na temamam koje cuva kao svoje na wikipediji. Zbog njega se suradnici blokiraju jer se pogrešno drugom korisniku (meni) u usta stavljaju njegove tvrdnje. Ja sam bio žrtva blokirnja zato jer su se riječi Suradnika Dean72 pripisale meni. Administrator Saxum je svima priznao pogrešku zato jer me vrijedjao ali se nije ispričao. Mene je blokirao administrator Saxum nepravedno. Moji se upisi brišu. Duboko sam uvjeren da je ovo vrlo pogrešno. Vidim ovu akciju kao moderni oblik inkvizicije i osvete --Ilkov2 (razgovor) 11:47, 29. listopada 2013. (CET)

I on meni tamo odgovara »Pošto vjerujem da nisi sklon laži, bi li mi molim te, dao poveznicu gdje sam ja nekoga sprječavao pisati nešto o religiji i vjeri općenito? Kad si samo mislim kako sam pročešljavao članke i ispravljao riječ "bog" u "Bog".... Umjesto da se svađamo, pozivam te da sve to primiš opuštenije, bez svađe, bez teških riječi, bar si ti to možeš dozvoliti. Ti si bar pod zaštitom. Ti ne trebaš "gutati".--Dean72 (razgovor) 01:18, 30. listopada 2013. (CET)«

To što --Dean72 ispravlja riječ "bog" u "Bog" pa što to znači? Ne treba se svaka riječ "bog" pretvarati u "Bog". »Umjesto da se svađamo, pozivam te da sve to primiš opuštenije, bez svađe, bez teških riječi, bar si ti to možeš dozvoliti.«  Zašto on ne primi opuštenije i zasto kreće tražiti smjenu admina?? Ja da sam pod zaštitom??? ja da ne trebam "gutati"??? Što ja ne trebam "gutati"??? Ono što mi se briše? Ili što me vrijedja bey isprike?

Tvrdim i dalje da se moji upisi brišu. Htjeo sam sada proširiti tekst koji sam počeo pisati prije nekoliko dana Družba pohođenja. Nisam tada stignuo više. Nisam ga mogao naći ali piše ovo »19:49, 26. listopada 2013. Flopy (Razgovor | doprinosi) je obrisao stranicu Družba pohođenja (Nedovoljan i neuređen sadržaj)« Znači govorim na mnogim mjestima da me se prati, briše i to je istina. Nema ni moje uputnice Prebivanje Duha Svetoga »13:47, 22. listopada 2013. Man Usk (Razgovor | doprinosi) je obrisao stranicu Prebivanje Duha Svetoga (Nepotrebno ili neprikladno preusmjeravanje: ništa ne vodi ovamo)« Hvala svima koji mi pomažu. Vidi raygovor Razgovor sa suradnikom:Ilkov2, ovi koji me brišu, brišu bez objašnjenja. Imam problema da se snađem ovdje iz mojih informatickih i fizickih razloga. Ipak mislim da nije opravdano da se moj rad briše. Imam opravdani strah da je onima koji su do sada pisali na vjerskim temeama rad teži. Ako se maknu admini koji su ipak pogledali što se briše na ovoj wikkipediji korisnici ostaju sasvim neyaštićeni.

Ponavljam. Vjerski sadržaji se brišu!

--Ilkov2 (razgovor) 12:03, 2. studenog 2013. (CET)

Što se tiče stranice o Družbi pohođenja, vratio sam stranicu Družba pohođenja. Stranica je bila kratka (kategorija, izvor je bio pred unosom, koliko vidim), no trebao je Flopy uzeti u obzir da suradnik Ilkov2 uredno pridonosi [21] te da je bilo realno očekivati da će Ilkov2 dopuniti nedostajuće ili ga barem podsjetiti.
Kolegu Flopyja ćemo ovim zamoliti da uzme u obzir da ste stalni suradnik koji doprinosi na člancima (t.zv. glavni imenski prostor) te da ne briše odmah iza Vas (ako je članak kratak), nego neka Vas pričeka dovršiti članak, ili čak, ako je moguće, 'spasiti' članak tako da doda par nedostajućih podataka da bi mogao opstati kao mrva. A ako Ilkov2 zaboravi, neka ga se podsjeti.
Članak sam Vam dopunio, Ilkov2 može dodati neki izvor, literaturu pod bilješke.
Ovdje smo riješili slučaj brisanja članka Družbe pohođenja. Kubura (razgovor) 07:43, 3. studenog 2013. (CET)


»Molim odgovor koje sam ja to članke obrisao, a da su bili enciklopedijski napisani? Ako si imao nešto protiv bilo kojeg mog brisanja, zašto mi se tada nisi obratio? --Flopy razgovor 18:46, 2. studenog 2013.« Nadalje za moje žalebe Flopy kaže »Čudna, da ne kažem smiješna, argumentacija.«

Možda je Vama Flopy to čudno i da ne kažete smiješno. Meni je takva Vaša komunkacija sa urednicima neprihvatljiva. Neljubazna i prijeteća. Zašto se Vi niste obratili meni? Pomogli mi.

Tekst je ostao slučajno takav. Nisam tako planirao ostaviti. Bio je obrisan u roku od nekoliko sati. Tek sam poslije u traženju povezanih tema shvatio da sam o tome pisao ali da toga više nema.

Maloprije sam dobio obavijest »Vaša uređivanja na stranici Cisterciti uklonio je suradnik Man Usk« i »Vaša uređivanja na stranici Naknada uklonio je Man Usk« Zašto su obrisane moje uputnice na povezane teme Trapisti u Cistercitima i Reparacije u Naknadama????

Zašto su obrisane moje uputnice na druge povezane teme?

Prebivanje Duha Svetoga Molitva Gospodnja Kontemplacija

Koliko administratora može okrenuti glavu a koliko ih može korisiti silu prije nego sam urednik-trudbenik pobjegne glavom bez obzira? Na žalost potvrđujete moje tvrdnje da se ide nasilnički na mene.

»Na svaku prijavu podnesenu na ovoj stranici najmanje će dva administratora odgovoriti u roku od 7 dana.«

Dobio sam dojam da nema odgovora. Hvala što je vraćen jedan sadržaj.

Gotovo sve drugo što sam izyložio zanemareno je.--Ilkov2 (razgovor) 12:20, 6. studenog 2013. (CET)



Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!