Zagreb Raiders

Izvor: Wikipedija
Zagreb Raiders
Država Hrvatska
Grad Zagreb
Službena stranica http://www.zagreb-raiders.com
Uprava
Predsjednik Edoardo Fumagalli
Dopredsjednik Damir Župan
Treneri
Glavni trener Damir Župan
Koordinator napada Damir Župan
Koordinator obrane John Anderson
Uspjesi

Zagreb Raiders je klub američkog nogometa nastao kao rezultat ambicioznog projekta imena Raiders Football Project (RFP) pokrenutog u listopadu 2008. godine. RFP je zamišljen kao škola američkog nogometa u Zagrebu koja okuplja zaljubljenike u ovaj šport; interes za šport i broj članova brzo rastu te se osniva i klub Zagreb Raiders.

Klub trenutno broji četrdesetak aktivnih igrača koji imaju kvalitetnu potporu trenera s višegodišnjim iskustvom u američkom nogometu. Osim kvalitetnog trenerskog kadra, Zagreb Raiders financijski podržavaju sponzori pa je tako riješen i problem, za naše prostore, prilično skupe potrebne opreme za američki nogomet. Također, osiguran je teren za trening s rasvjetom, kao i termini u teretani uz nadzor stručnog osoblja. Američki nogomet još uvijek je priličan novitet za domaće prostore pa time interesantan i medijima koji rado prate razvoj kluba i događanja oko njega.

Iako su RFP i Zagreb Raiders postavili ambiciozne ciljeve koje su većinom ostvarili unutar godine dana svog postojanja, pred njima je još uvijek onaj najveći - izgradnja terena za američki nogomet. Ovo je ogroman korak koji bi dao znatan doprinos popularizaciji športa u Hrvatskoj i regiji, ali također i zahtjevna investicija.

Drugi aspekt koji Zagreb Raiders od početka njeguju je socijalni.

Prvi koraci u tom smjeru su poduzeti pa se nakon „bratimljenja“ s timom Brescia Bengals (Italija), partneri udruge ADMO. Time Raiders pokazuju dobru volju Hrvatske za slične buduće suradnje na tom području. U programu postoji i kampanja podrške volonterskih centara za oporavak i liječenje djece s posebnim potrebama te sirotištima. Program uključuje i otvaranje škole za mali američki nogomet za djecu ispod 16 godina.