Zelena glavica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Disambig.svg Ovo je članak o arheološkom nalazištu u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Za biljku koja raste u glavicama pogledajte članak Zelena salata.

Zelena glavica, arheološko nalazište u Glavini Donjoj, Grad Imotski, zaštićeno kulturno dobro[1]

Opis dobra[uredi | uredi kôd]

Vrijeme nastanka: od 2000. pr. Kr. do 1500. godine. Arheološko nalazište Zelena glavica nalazi se na uzvisini jugoistočno od Crvenog jezera, južno od ceste za Imotski. Radi se o višeslojnom arheološkom nalazištu s ostacima arhitekture i groblja koji se datiraju od prapovijesti i antike do kasnog srednjeg vijeka. [1]

Zaštita[uredi | uredi kôd]

Pod oznakom Z-4623 zavedena je kao nepokretno kulturno dobro - pojedinačno, pravna statusa zaštićena kulturnog dobra, klasificirano kao "arheološka baština". [1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. 1,0 1,1 1,2 Glavina Donja, Arheološko nalazište Zelena glavica Ministarstvo kulture RH. Arhivirano 12. lipnja 2020. Pristupljeno 12. lipnja 2020. Sadržaj preuzet uz dopusnicu.
Cro semicolon plain.svg  
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Ministarstva kulture Republike Hrvatske (http://www.min-kulture.hr/).  Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
Dopusnica za korištenje materijala s ove stranice arhivirana je u OTRS-u pod brojem 2021043010005276.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.