Zlatan Juras

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Zlatan Juras prvi je međunarodni golfski sudac u Hrvatskoj. Bivši je hrvatski reprezentativac u golfu, kapetan hrvatske reprezentacije na europskom prvenstvu (Irska 1997. g.) i svjetskom prvenstvu (Čile 1998. g.), sudac na svjetskom prvenstvu (Berlin 2000. g.) i europskom prvenstvu (Bled 2005., Ptuj 2006. i Zagreb 2018.), utemeljitelj i prvi predsjednik Odbora za pravila i amaterski status Hrvatskog golf saveza, te glavni urednik prvih hrvatskih golfskih časopisa "Svijet golfa" i "Golf magazin".

Karijera[uredi | uredi kôd]

Prvi je Hrvat koji je završio uglednu međunarodnu sudačku golfsku akademiju "The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews" u Škotskoj 1995. godine, te preveo sa engleskog i izdao prva službena Pravila golfa na hrvatskom jeziku. Danas je predsjednik organizacije hrvatskih golfskih sudaca - UHGS.

Igrao je i sudio na stotinama igrališta diljem svijeta, a nekoliko puta i na najpoznatijem od svih, The Old Course u St. Andrewsu, Škotska. Član je mnogih golfskih klubova u Hrvatskoj, Sloveniji (Mokrice), Velikoj Britaniji (HGS of St. Andrews) i Sjedinjenim Američkim Državama (USGA - United States Golf Association). Sudionik je mnogih svjetskih skupova, kongresa i konferencija o golfu.

U svojoj sudačkoj karijeri od 1994. godine sudio je na više od 450 državnih i međunarodnih natjecanja. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Član je svih stručnih Komisija za procjenu studija o utjecaju na okoliš za golf igrališta, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske. Konzultantskim poslovima na golfskim projektima profesionalno se bavi od 1995. godine. Osnivač je i direktor konzultantske tvrtke GOLF PARK d.o.o. za poslovno i tehničko savjetovanje i upravljanje projektima.

Nakon što je diplomirao na Višoj tehničkoj školi u Zagrebu, nastavlja studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smjer Projektiranje informacijskih sustava. Autor je Projekta informacijskog sustava Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu(1988. do 1993.) i suradnik u Projektu informatizacije kulturnih djelatnosti Republike Hrvatske. (1988.) Edukaciju nastavlja u Velikoj Britaniji gdje 1995. godine u Londonu i diplomira (B.Sc. in Information Systems Management).

Nagrađen je stipendijom The British Council i specijalizacijom u Londonu (The Royal National Theatre) i Stratford-upon-Avonu (The Royal Shakespeare Theatre).

U studenom 2007. g. završava dvogodišnji MBA u Londonu.

Na brojnim golfskim projektima u Republici Hrvatskoj surađivao je s največim golferskim legendama kao što su Greg Norman, Jose Maria Olazabal, Nick Faldo, Miguel Angel Jimenez i Robert Trent Jones senior.

Deset godina za redom (od 2006. do 2016.) mjesec dana specijalizira Golf Project Management u Španjolskoj Andaluziji (upravljanje golfskim projektima). Znanje i iskustvo primjenjuje na najznačajnijim golfskim projektima u Hrvatskoj, posebice u Istri i Dalmaciji.

Logotip Wikiknjiga
Wikiknjige imaju materijala na temu: Pravila golfa