Razgovor sa suradnikom:MagnumCrimen

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Uređivanja suradnika Magnuma Crimena [1] su promicanja propagandističkog pamfleta. Taj pamflet je antihrvatski i antikatolički.
Imajmo na umu ovo:
"zašto neki tumači povijesnih činjenica prešućuju istinu da je državna vlast u Kraljevini Jugoslaviji paktirala s Hitlerom i njegovim pomagačima dok je istodobno Stepinac spašavao prognane Židove i formirao odbore za prikupljanje pomoći i njihovo zbrinjavanje. Dr. Batelja u svome napisu također podsjeća kako je ista vlast u to doba zabranjivala i cenzurirala članke koji su govorili o progonima Židova i Katoličke crkve u nacističkom sustavu u Njemačkoj dok je zagrebački nadbiskup “i materijalno pomagao izbjegle Židove i javno osuđivao rasističku ideologiju”. “Dokumenti, činjenice i teološke prosudbe govore posve drukčije i povijesno istinitije nego falsifikatori povijesti, koji ne uvažavajući dokumente žele prikazati udruženu djelatnost zagrebačkog nadbiskupa Stepinca i ustaške vlasti....On pritom napominje kako je nepobitno da su “tetovaži” nadbiskupa Stepinca “propagandni kolorit umijesile jugoslavenske komunističke vlasti” osobito knjigama poput “Magnum Crimen” Viktora Novaka ili "Il silenzio di Pio XII" Carla Falconija. "Bio bi uistinu uputno da autori spomenutih članaka i knjiga prouče tko je, kada i zašto, naručio knjigu Viktora Novaka, ili gospodina Carla Falconija doveo u Jugoslaviju, te koja mu je bila nagrada za pamflete napisane protiv Katoličke crkve i nadbiskupa Stepinca”..." [2]
Vratimo se na članak i autora članka Magnuma Crimena. Sami uvod članka kojeg je napisao autor Magnum Crimen je zlonamjeran. Umjesto da čitatelje odmah uputi da se radi o knjizi je koja je opasni politički pamflet koji je ciljano blatio rimokatoličku Crkvu i Crkvu u Hrvata, radi ...., članak započinje kao da se radi o istinama: "Novak je na 1119 stranica (u 18 poglavlja) predstavio razvoj (rimokatoličkog) klerikalizma u Hrvatskoj od početka 20 vijeka (to jest od održavanja "Svehrvatskog katoličkog kongresa" u Zagrebu 1900. godine) do kraja Drugog svijetskog rata."
To je isto kao da netko reče za Protokole cionskih mudraca "Autor je na ... stranica predstavio djelovanje (ciljani narod) kroz povijest", čime bi dao za pravo autorima tog pamfleta kojemu je cilj bio oblatiti cijelu jednu zajednicu.
Za ovako opasne zlonamjerne propagandističke pamflete se mora odmah naglasiti da su to pamfleti, a posebno u ovakvim slučajima kada se radi o materijalima kojima je bio cilj blaćenje jedne vjerske zajednice i sijanje mržnje prema njoj (Uostalom, u predvečerje velikosrpske agresije na Hrvatsku, pretiskom knjige "Magnum crimen" se pokušalo oživiti i raspiriti mržnju prema Katoličkoj Crkvi, što je bilo dijelom informacijskog rata protiv Hrvatske).
Nažalost, suradnik Magnum Crimen to uopće nije naglasio, nego je kroz tekst članka citirao teze iz knjige kao da se radi o istinama, davajući tako život lažima, iskrivljavanjima događaja i tendeciozno prikazanim činjenicama. Suradnik Magnum Crimen nije pouzdani suradnik "kojem se omaklo krivo izražavanje". Očigledno je došao proguravati tu zlonamjernu propagandu. Kubura (razgovor) 02:19, 1. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: zauvijek!

Razlog je: Vaša malobrojna uređivanja su prenošenje sadržaja iz opasnog političkog propagandističkog pamfleta na Wikipediju i to na način kao da se radi o istinama, a ne o pamfletu kojem je cilj bio širiti mržnju. Vaša uređivanja pokazuju da ste ciljano i isključivo zbog toga došli pisati na ovom projektu [3].