Kapital Network

Izvor: Wikipedija
Kapital Network
Kapital Network
Vrsta odašiljanja Televizija
Zemlja
Razina Nacionalna
Početak prikazivanja 31. svibnja 2006.
Prestanak prikazivanja 3. siječnja 2013.[1]

Kapital Network bila je prva poslovna televizija u Hrvatskoj i regiji, ujedno i nacionalna televizija u Hrvatskoj. Program ove televizije se emitirao u digitalnoj zemaljskoj televiziji - multipleksu D, na kabelskoj televiziji putem koncesionara kabelskih televizija - B-net i Kerman na području Zagreba, Osijeka, Rijeke, Zadra i Splita, te nekih manjih kabelskih operatera i preko MAX tv-a i Iskon.TV-a.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Od početka listopada 2007. godine kanal je emitirao i putem satelita Atlantic Bird 3, 5 stupnjeva zapadno te je kao slobodni kanal bio dostupan i drugim kabelskim distributerima u Europi i regiji.

Od 5. ožujka 2010. Kapital Network dobiva privremenu nacionalnu koncesiju, a od 16. prosinca 2010. dobiva trajnu.

U programu su se emitirale vijesti svakih sat vremena i servisne informacije, poput vremenske prognoze, tečajne liste, biznis kalendara, a preuzimali su se i određeni sadržaji inozemnih medija poput Deutsche Wellea i VOA-e. U programu Kapital networka emitirali su se magazini i talk showovi "Gospodarski tjedan", "Boja novca", "Europa", "Puls" i "Intervju tjedna".

U jednom od projekata Kapital Networka, "Novi Pravac" emisiji o energetici transportu i okolišu, urednice i voditeljice Nade Kolega gostovali su stručnjaci iz Hrvatske i regije. Kapital network emitirao je i pregled gospodarstva Bosne i Hercegovine u magazinu "Poslovni kurs" kojeg producira banjalučki ATV, a magazin "Money Talk - Govor novca" u produkciji Enter TV-a iz Beograda donosio je pregled poslovnog tjedna u Srbiji.

Dana 31. kolovoza 2012. u 23:59 sati, odlukom Uprave OiV-a, isključen iz sustava odašiljanja digitalne televizije multipleks D na području cijele Hrvatske.[2]

Dana 26. rujna 2012. na održanoj sjednici VEM-a, odlučeno je da im se trajno oduzme koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge televizije za emitiranje specijaliziranog televizijskog kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa D na području Republike Hrvatske.[3][4]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Ugašena jedina poslovna televizija u Hrvatskoj
  2. Prekid odašiljanja programa Kapital Network. Inačica izvorne stranice arhivirana 11. rujna 2012. Pristupljeno 8. rujna 2012.
  3. Trajno oduzimanje koncesije. Inačica izvorne stranice arhivirana 5. ožujka 2016. Pristupljeno 6. listopada 2012.
  4. Odluka o trajnom oduzimanju koncesije - Agencija za elektroničke medijeArhivirana inačica izvorne stranice od 26. svibnja 2014. (Wayback Machine) (Objavljeno: 27. rujna 2012.)