Razgovor:Domaća mačka

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Domaća mačka.
Rad na člancima
Pismohrane:

Je li se ova rečenica Prvobitno potječe od afričke divlje mačke, zapravo, odnosi na prvu pripitomljenu mačku?--Vatrena ptica (razgovor) 17:14, 4. lipanj 2008. (CEST)

Tom i Jerry[uredi kôd]

O crtanim filmovima, filmovima, stripovima, knjigama i ostalom sličnom nije mjesto u uvodu, već i "ako" na samom dnu članka (mitovi i legende također). Poveznice se ne stavljaju u naslove ni podnaslove, već u tekst. Ovaj članak postaje preduga zbrka "činjenica". --Roberta F. 04:10, 5. kolovoz 2008. (CEST)

Ajme uf (ili {{točnost}} i {{prijevod}})[uredi kôd]

Za sada, ovo se tiče samo uvoda. Nisam baš imala volje prekapati po ostatku.

Wikicitati »...te spada u prvu pripitomljenu životinju te je puno starija od psa«

Primijetite i izvor tog podatka - Mali koncil. Inače nadaleko i naširoko poznat po tome što je među najmjerodavnijim časopisima s područja biologije.

E, a onda malo jednostavne matematike. Ovdje piše da su psi pripitomljeni prije otprilike 12 000 godina. Ovdje se to penje na čak 15 000 godina. A u našem članku o domaćoj mački ima neka brojka od 9 500 godina. Potkrijepljena je izvorom lijepo, i na en.wiki je navode. Ali sad, je li 15 000 ili 12 000 godina manje od 9 500? Ili možda Mak (uz dužno poštovanje) ipak ne možemo uzeti kao pouzdani izvor za jednu ovakvu temu?

Dalje,

Wikicitati »Mačka spada među najomiljenije kućne ljubimce.«

Ovo treba ref, u en.članku je nešto bolje objašnjeno, () uz nekoliko izvora. Ili je barem sklopljeno u neku smislenu cjelinu (otkud usred toga odjednom cat i chat?!).

Ove varijante i forme iz drugog odlomka, to su pasmine, jelda? Svojevoljnom pripitomljavanju također nedostaje izvor. Po čemu se to razlikuju od divljih i velikih mačaka? One nisu inteligentne niti su vješti grabljivci, ili grabežljivci možda?

Više kasnije. Između ostaloga i o izvoru br. 9 (Dječji klub) --MayaSimFan 15:42, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Nije mi jasno iz kojeg jezika trebam prevesti?--Vatrena ptica 16:17, 7. kolovoz 2008. (CEST)
Iz kojeg jezika trebaš što prevesti? --MayaSimFan 16:29, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Prijevod[uredi kôd]

Ne razumijem zašto je postavljen predložak da treba prijevod. Ja sam cijeli članak prošaltala i poispravljala i mislim da taj predložak više nije potreban. Ako griješim, molim da mi se obratite na stranici za razgovor. --Duma (razgovor) 11:47, 29. travnja 2010. (CEST)[odgovori]