Razgovor:Hrvatski ju-jitsu savez

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Hrvatski ju-jitsu savez.
Rad na člancima
Pismohrane:

GENSHINKAN Svjetsko prvenstvo[uredi kôd]

[1] [2] Još jedna organizacija?? ili nešto drugo? Setenzatsu.2 (razgovor) 22:40, 9. travnja 2023. (CEST)[odgovori]

Tko uređuje ove članke? Imena Hrvoje Znaor, Pavao Hazdovac nemaju rezultate u ju-jitsu sportu. Molim informirajte se. Natjecanja koje spominjete su neke seoske priredbe organizirane od strane dotičnog i potpuni su falsifikati. Izvori koje biste trebali koristiti su svjetska JJIF federacija i nacionalni HJJS savez. Također, miješate discipline fighting i newaza / jiu-jitsu. Npr. Vedran Ikić i Nadina Biljanović imaju medalje u disciplini fighting. Molim informirajte se i ispravite podatke. Konzultirajte nacionalni savez po potrebi: https://hjjs.hr/ 94.250.170.247 15:06, 11. travnja 2023. (CEST)[odgovori]
Također, informacije o europskim prvenstvima su vam nepotpune. Nije Nadina Biljanović jedina osvajačica.
Svjetske borilačke igre 2017., Split (službeno Svjetsko prvenstvo u combat Ju-Jitsu) - totalni falsifikat. Zasigurno plaćeni članak.
Informacije o pravom svjetskom prvenstvu 2017 godine u Kolumbiji su vam ovdje: https://www.sportdata.org/ju-jitsu/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=24 94.250.170.247 15:09, 11. travnja 2023. (CEST)[odgovori]
Malo manje srati. Za nered i amaterizam u očito "tvojem" sportu nisam kriv. Redom:
Znaor i Hazdovac se često spominju kao osvajači medalja, npr. ovdje [3] - to valjda nije plaćeno jer je riječ o regionalnom savezu. Kako sam rekao, često se spominju u kontekstu jj (deseci članaka, različite publikacije), da li je samopromocija ili plaćeno, nemam pojma. Mislim da sam naišao negdje (samo 1 instanca) da se radi o combat jj. Sad ako se stvarno radi o combat disciplini, da li je to isto kao fighting disciplina, ako nije da li spada pod nadležnost ovog saveza, ne znam. Činjenica je da ni sam sport/vještina ne zna šta zapravo je, milijun varijacija. JJIF nije jedina svjetska organizacija, a i stranica im je katastrofa (kao i nacionalnom savezu) - nije baš korisna - tako da korištenje nje kao jedinog izvora pada u vodu.
Miješanje disciplina?? Gdje su to osvajači podijeljeni po disciplinama?? Na stranici saveza lijepo je navedeno pod ju-jitsu->sekcije/discipline->newaza,duo,fighting,self-defense. To znači da svatko tko je osvojio medalju na SP/EP, u BILO KOJOJ od tih 4 discipline ide u istu tablicu, jer je tablica za osvajače medalja u ju-jitsu (sve discipline koje savez navodi), a ne tablice za osvajače medalja po disciplinama. Dobrodošao si ih podijeliti po disciplinama, iako mislim da je nepotrebno.
Očito da su informacije o EP-u nepotpune. Nema datuma, niti razdoblja za koje je pokriveno (npr. 2015.-2020. ili nakon 2020. ). Nigdje se ne tvrdi da su potpune. Za što su postojali izvori navedeno je. Za katastrofalnu stranicu saveza i ostale stranice što pokrivaju ovaj sport, a na razini su školskog projektića, ne odgovaram. Da ima malo više profesionalnosti, informacije bi bile bolje provjerljive.
Svjetske borilačke igre. Nisu SportAccordove, niti od World Martial Arts Games Committeea [World Martial Arts Games]. Navedeno je da su pod pokroviteljstvom Genshinkan International Federation (čini se da postoje od 1988.) i Combat Ju-Jitsu International Federation (CCJIF) [4]. Za nered u ovom borilačkom sportu i ostalima, ja nisam kriv. To što ima 50 svjetskih organizacija/federacija i ne zna se tko pije, a tko plaća je samo pokazatelj niske razine organizacije.
Što je pravo SP, a što nije??? Mislim da nitko ne može biti sudac za to. Ako svaka šuša može organizirati SP, od braće brazilaca do arapa koji nemaju 10 prakticionera u državi..., riječ "pravo" gubi smisao i onda je jedino pravo da se svako SP, svake "svjetske" federacije/organizacije spomene.Setenzatsu.2 (razgovor) 14:30, 29. travnja 2023. (CEST)[odgovori]
http://kickboxing.com.hr, World Martial Arts Games 2016 Split, MMA Uragan Team & Propono Multimedia