Razgovor o predlošku:Dobrodošlica-eng1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Predložak:Dobrodošlica-eng1.
Rad na člancima
Pismohrane:

Grb ili zastava[uredi kôd]

Izmjena koju sam načinio bila je dobronamjerna.

Iz nekoliko razloga.

(1) Taj prostor koji je predviđen za popunjavanje, ima oblik koji bolje odgovara kvadratu, nego li pravokutniku koji ima širinu 2, a visinu 1.

(1a) To znači; grb bolje popunjava tu prazninu. U svakomu slučaju bolje nego zastava.

(2) Vodile su se mnoge rasprave o tomu kako treba izgledati Glavna stranica. Dobar dio suradnika je govorio o kvadratima i kockicama, kao simbolima koji najbolje označavaju i predstavljaju hrvatsku kulturu.

(2b) Poznati hrvatski nogometni dres

(3) Izvori koji govore u prilog tezi o kvadratima kao onomu što je prepoznatljivo.

• Carter, David E.; Stephens, Suzanna M. W. The Big Book of Logos 5, Collins Design, 2008., ISBN 0061255742
• Stephenson, Keith; Hampshire, Mark. Squares, Checks, and Grids, Communicating With Pattern, RotoVision, 2008., ISBN 978-2-940361-82-3
• Busch, Akiko (Editor). Design for Sports: The Cult of Performance, 1st ed., Princeton Architectural Press, 1998., ISBN 1568981457

Mogli bi još spominjati da je grb starijega postanka nego zastava, te je i prvo spomenuti simbol i u Ustavu i u Zakonu.

Toliko za sad, -- Bugoslav (razgovor) 07:17, 7. srpnja 2010. (CEST)[odgovori]

Moglo bi se kao prikaz uzeti i onaj što izvorniji, tj. ovaj. -- Bugoslav (razgovor) 18:07, 24. srpnja 2010. (CEST)[odgovori]

Poraba[uredi kôd]

Izgleda kako je potrebno, ako se želi ispravno uporabiti, prvo zapisati suradničko ime suradnika kojega se želi pozdraviti. I tek onda napisati:

{{safesubst:dobrodošlica-eng1|Ovdje upisati User name}}


-- Bugoslav (razgovor) 08:52, 6. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Nisam primjetio da je postignut nekakav dogovor oko izmjene na ovom predlošku.--Braco (razgovor) 18:55, 6. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Rasprava 1[uredi kôd]

Što vodi ovamo pokazuje kako se do učestalije porabe {{safesubst:Dobrodošlica-eng1}}, isti predložak baš i nije učestalo rabio.

Slijedio sam postupak opisan ovdje te sam razgovarao s jednim administratorom (na IRC-u) o svrsishodnosti porabe datoteke s vektorskim prikazom zastave Republike Hrvatske, kao državnoga obilježja u predlošku kojim se Zajednica legitimira pred wikipedistima koji se oglase da u dovoljnoj mjeri ne poznaju hrvatski jezik ({{Suradnik hr-0}}).

Mjesec dana se nitko od suradnika nije javio na Razgovor o predlošku:Dobrodošlica-eng1. Ipak, ne smatram kako su suradnici dužni sudjelovati u raspravama koje ih ne zanimaju ili se samo jednostavno ne žele uključiti.

Ako sam za bilo što odgovoran, onda sam odgovoran za to što sam područje dobro proučio, te napisao sve o razlozima kojima sam se vodio u svojim izmjenama.

Zastava Republike Hrvatske je isključivo državna zastava, a naš zakon i Ustav nisu propisali narodnu zastavu, nego je to ostavljeno dotadanjoj praksi, ali i na brigu budućim naraštajima.

Predložak, ako treba sadržavati likovne dijelove, mogao bi izgledati puno likovnije i dati suradnicima (koji su isti dobili na stranicu za razgovor) nešto za razmišljanje.

Ova datoteka mi se čini još savršenijim izborom, kad ne bi imala natpis 80.000 (jer smo ga prešli). Naravno, možda bi bilo dobro kad bi ista bila načinjena u sVG inačici, te postavljena desno kako se ne bi lomio tekst.

Ova datoteka još bolje odražava ono što bi trebalo postići, likovnosti, a ujedno i prepoznatljiv znak, te nije državnog karaktera. Funkcionira uz svaku uobičajenu podlogu (koja ne mora biti isključivo bijela). Napomena: Kod ovoga predloška slučajno je bijela.

Toliko za sad,

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, kao i trudu uloženom u njegovo pisanje.

Hvala na razumijevanju.

Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) 19:35, 6. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Datoteka suradnika Conquistadora[uredi kôd]

Ipak je riječ o datoteci suradnika Conquistadora. Točnije o ovoj datoteci. -- Bugoslav (razgovor) 17:30, 4. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Možda je najbolje uzeti službeni logo hr.wiki koji imamo na Glavnoj stranici i na stranici za praćenje nedavnih promjena. Riječ je o datoteci koju je prvotno načinila suradnica Beti i koja je općeprihvaćena. Datoteka se nalazi ovdje. Nadam se kako će ovo kompromisno rješenje zadovoljiti sve zainteresirane. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 21:31, 8. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]