Jezero Michigan

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Michigan
Lake Michigan Landsat Satellite Photo.jpg
Lokacija Flag of the United States.svg SAD
Koordinate 44°′″N 87°′″W / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /Koordinate: 44°′″N 87°′″W / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /
Površina 58.000 km2 km²

Jezero Michigan (engleski: Lake Michigan) je jedno od pet sjevernoameričkih Velikih jezera, a na njemu obale imaju američke savezne države Indiana, Illinois, Wisconsin i Michigan, koja je nazvana prema njemu, dok je najveći grad na njegovoj obali Chicago.

Jezero Michigan je jedino Veliko jezero koje je svojom cijelom površinom unutar teritorija Sjedinjenih Država, budući da se sva ostala dijele s Kanadom. Jezero ima površinu od 57.750 km², što ga čini najvećim slatkovodnim jezerom u SAD-u i 5. najvećim jezerom na svijetu. Najveća dubina jezera iznosi 281 metar.

Vrste popisane u jezeru[uredi VE | uredi]

U jezeru su popisane sljedeće vrste[1]: Actinopterygii

Diptera

Mollusca

Ostalo

Bacteria

Chromista

Plantae

Protozoa


Geographylogo.svg Nedovršeni članak Jezero Michigan koji govori o zemljopisu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Izvori[uredi VE | uredi]