Razgovor sa suradnikom:GregorB/CitationFix.js

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

CitationFix.js[uredi kôd]

CitationFix.js je skripta koja omogućuje da se jednim klikom svi pozivi predloška {{Citiranje weba}} (Cite web) u nekom članku pretvore u pozive predloška {{Citiranje www}}. Pritom se datumi na engleskom jeziku u parametrima predloška pretvaraju u hrvatske datume.

Zašto? Ova dva predloška imaju identičnu funkcionalnost, ali prvi ima nazive parametara na engleskom, a drugi na hrvatskom. Ručno pretvaranje jednog poziva u drugi na većem broju mjesta može biti vrlo mukotrpno.

Primjer promjene na članku Hong Kong: [1]

Upute za instalaciju[uredi kôd]

  1. Otići u Moje postavke > Izgled.
  2. U retku Dijeljeni CSS/JS za sve izglede kliknuti na Prilagođen JS.
  3. Kreirati novu stranicu, odnosno na postojeću stranicu dodati:
importScript('Suradnik:GregorB/CitationFix.js'); // [[Suradnik:GregorB/CitationFix.js]]

Upute za korištenje[uredi kôd]

Nakon instalacije skripte, pri uređivanju članka s lijeve strane ekrana kao jedno od pomagala pojavit će se "Popravi predloške za citiranje".

Kada se otvori članak koji sadrži predložak {{Citiranje weba}}, odnosno Cite web, i klikne na "Popravi predloške za citiranje", svi pozivi tih predložaka bit će automatski pretvoreni u pozive {{Citiranje www}}.

Prije spremanja članka potrebno je provjeriti jesu li promjene u redu (klikom na "Promjene"). Suradnici koji koriste ovu skriptu odgovorni su za sva uređivanja nastala pomoću nje. GregorB (razgovor) 20:25, 28. prosinca 2014. (CET)[odgovori]