Razgovor sa suradnikom:Wolf - Pidgeon

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 12:08, 8. srpnja 2010. (CEST)[odgovori]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Rerum Novarum bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wikistandardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju. SpeedyGonsales 14:07, 9. srpnja 2010. (CEST)[odgovori]

Požeško-slavonska županija[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MaGa 12:15, 26. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Bok Wolf-Pidegeon, stavio sam u Ho Ši Min (grad) sliku, kategoriju i intewiki poveznice.LP --Croq (razgovor) 16:54, 27. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Oportunitetni trošak[uredi kôd]

Bog Wolf - Pidgeon. Tvoj članak Oportunitetni trošak san dopunija i sad udovoljava standarde Wikipedije. Slobodno pogledaj na koji način je to učinjeno i što je sve potribno da članak bude potpun. Bilo bi dobro kad bi to primjenija na ostale članke. Ako te nešto zanima slobodno pitaj. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 00:08, 9. studenog 2010. (CET)

Temeljna ekonomska pitanja[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Temeljna ekonomska pitanja bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, standardni hrvatski jezik i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 01:41, 10. studenog 2010. (CET)

Metro[uredi kôd]

Wolf - Pidgeon, vidim da su stranice premještene, a biti će vraćene na prvotne nazive, kako bi članci bili usklađeni s ostalima. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:52, 10. studenog 2010. (CET)

Prikaži2[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. 3. studenog 2010. ste napravili nekoliko nepotrebnih snimanja na članku U-Bahn Wien koja ste mogli napraviti u jednom uređivanju. Kubura (razgovor) 05:39, 10. studenog 2010. (CET)

Članci[uredi kôd]

Wolf - Pidgeon, usporedi kako izgledaju Bečki metro i praški metro nakon dorade. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:42, 10. studenog 2010. (CET)

Stranice za razgovor[uredi kôd]

Saržaj stranica za razgovor ne uklanjamo nego, kad stranica postane duga, arhiviramo. Wikipedija:Stranice za razgovor. --Flopy razgovor 20:57, 10. studenog 2010. (CET)

Prikaži3[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

I dan poslije, nakon drugog upozorenja ste nastavili gomilati nepotrebna uređivanja koja ste mogli napraviti u jednom danu [2].
Već prije Vam se bilo pisalo i upozoravalo Vas na učestala nepotrebna snimanja.

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: ignoriranje naputaka


Kubura (razgovor) 03:46, 18. studenog 2010. (CET)

Kad ovako nešto uklanjate, trebate i objasniti [3]. Kubura (razgovor) 03:47, 18. studenog 2010. (CET)

Navođenje izvora[uredi kôd]

Wolf - Pidgeon, zanimljive članke pišeš, ali zamolila bih te da navodiš i izvore za tekstove koje postavljaš na Wikipediju. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:35, 23. studenog 2010. (CET)

Potpis[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.

--MaGa 18:55, 23. studenog 2010. (CET)

Izvori i projekti[uredi kôd]

Wolf - Pidgeon, ako je članak prijevod s neke od Wikipedija, preuzmu se izvori s izvornika, a u sažetak se napiše s koje je Wikipedije preveden tekst. Lijep pozdrav --Roberta F. 20:34, 25. studenog 2010. (CET)

Helen Hayes[uredi kôd]

Nemožeš ovako postavljati izvore.

  • Nisu prevedeni do kraja, a bilo bi dobro kad bi i vodili negdje.

Pogledaj ovo Stanko Mršić ili ovo Karl Marx. Znam nisu najbolji izvori, to sam na brzinu.[1]

  1. [1]

— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 77.237.110.22 (razgovordoprinosi)

Pomoć oko izvora[uredi kôd]

O navođenju izvora najbolje ćeš naučiti ode. Ukratko, to bi izgledalo ovako: Iza teksta za koji postavljaš izvor ubaciš ovo <ref>[http://stranica-sa-koje-preuzimaš-izvor Objašnjenje ili naslov izvora]</ref>. Na dnu članka postaviš podnaslov == Izvori ==, a ispod podnaslova predložak {{izvori}}. Ako imaš kakvih pitanja slobodno se obrati. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 00:44, 26. studenog 2010. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

25. studenog 2010. ste opet brzopleto snimali na članku Helen Hayes, ne pokazujući da ste rabili tipku "prikaži" [4] [5]. Uz to, radilo se o malim izmjenicama. Sve se to moglo izbjeći uporabom tipke "prikaži". Sve je to moglo stati u jednu izmjenu.
Već prije Vam se bilo pisalo i upozoravalo Vas na učestala nepotrebna snimanja.
Sredite se malo. Koncentrirajte se. Morate misliti i na kolege suradnike koji održavaju ovaj projekt. Blokirat ću Vas ovaj put na malo dulje. Za to vrijeme se sredite. Priberite se. Kubura (razgovor) 03:10, 29. studenog 2010. (CET)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 dana!

Razlog je: Ignoriranje uputa.



Budite odvažni[uredi kôd]

Wolf - Pidgeon, budi odvažan. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:24, 18. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Postavljanje slika[uredi kôd]

Ej, pozdrav. Vidio sam tvoju poruku Croqu vezano za postavljanje slika. Vjerujem da će ti pomoći ova kratka uputa WP:ZAPOS, ako bude problema slobodno se javi :) --Ex13 (razgovor) 11:15, 24. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Bok, evo vidi primjerice kad kliknes na fotku, dojdes tu: [[6]] pa onda tu mozes kao na wiki pisati i promjeniti ono sto treba :-) Nadam se ces nam staviti jos puno lijepih slika s Papuka... . LP--Croq (razgovor) 22:13, 25. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Bok Wolf. U vezi slika: kliknes na sliku. onda ti se ispod slike otvori "Opis s njezine stranice s opisom datoteke prikazan je"... kliknes na ono sto je plavo i to ti je link na "wiki commons"e. Nemoras se (ako ne zelis) ni prijaviti. Odes gore na "edit" i promjenis tekst i kao IP. Vrlo jednostavno. LP--Croq (razgovor) 17:47, 2. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Odgovor[uredi kôd]

Ne znam kako meni možeš urediti stranicu za razgovor a ovo ne znaš ili ne želiš urediti. Inače, pravilno je šport a ne sport. --Anton 008 23:48, 6. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Pleternica[uredi kôd]

Suradnik Anton je ispravio crkvu, tako da je meni ostalo samo za Pleterničku goru i uradila sam to. Inače, opise slika možeš urediti, oni se nalaze u obliku [[Datoteka:primjer.jpg|opis]] i taj opis samo promijeniš (ne diraš ono mini ili thumb ili lijevo isl.) U galeriji to je ovako <gallery>Datoteka:primjer.jpg|Opis datoteke</gallery> I taj opis mijenjaš (Opis. npr to Pleternički vinogradi itd). Eto, to je sve.

Pozdravi Slavoniji :) --AmyMirka (Come into my world) 10:40, 21. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Alžirski gradovi[uredi kôd]

Provjerio sam svoje članke i u slučaju Tipase naveo sam broj stanovnika i par podataka. Ostali su samo arheološke iskopine. Hvala na suradnji i pozdrav. --Prof saxx (razgovor) 08:04, 25. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Nagrade[uredi kôd]

Wolfe - Pidgeone nagrade može dati svaki suradnik drugome prema svojoj želji, a veliki izbor nagrada (kao i savjete kako ih staviti) možeš pronaći na ovoj stranici s nagradama. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:48, 25. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Los partisanos judíos de Bielski[uredi kôd]

Wolfe - Pidgeone, fotografija koja se nalazi na en:wiki nije pod slobodnom licencijom i postavljena je pod poštenom uporabom, no mogu ti savjetovati da u članak dodaš slike koje se nalaze na es:wiki u njihovom članku Los partisanos judíos de Bielski, jer su one postavljene na Zajednički poslužitelj i mogu ih rabiti svi projekti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:11, 12. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Stil uređivanja[uredi kôd]

Wolfe - Pidgeone, molim te ukloni zeleni okvir koji si dodao umjesto uobičajenog načina uređivanja galerije slika pomoću <gallery></gallery> tagova. Mnogi raznobojni stilovi uređivanja uobičajeni su za suradničke stranice, međutim imenski prostor mora biti stilski ujednačen i bez nepotrebnih boja/okvira i ostalih ukrasa. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:05, 7. rujna 2011. (CEST)[odgovori]

Pleternica fino napreduje :-), a ima još dosta crvenih poveznica na pojmove koji još nemaju članak na wiki ;-) --Roberta F. 21:31, 7. rujna 2011. (CEST)[odgovori]
Nadam se da si se ipak uspio i odmoriti te spreman krenuti u rješavanje ispita. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:42, 7. rujna 2011. (CEST)[odgovori]

Malo usklađivanje[uredi kôd]

Članak je sada pod naslovom Krađa knjiga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Kad pogledaš u povijesti izmjena, u članku su sve izmjene kako su i bile prije novog naslova. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 17:36, 18. rujna 2011. (CEST)[odgovori]

Bok Wolf - Pidgeone

Pogledaj kako se piše Zagrepčanin. Samo prijateljski savjet.

Kafana kao stilski obilježena riječ možda pripada pjesničkome stilu hrvatskoga književnog jezika. I za kraj detalj. Na Wikipediji pisanoj engleskim jezikom, onaj škotski (neispravno bi bilo Škotlanđanin, pa škotlanđanski) je naveden s naznakom Nazarene pa mi je malo čudno (?) zašto to nije prevedeno, jer je to iz engleskoga izvornika. Ja ću popraviti ako već netko prije mene ne popravi, ali samo najnužnije sitnice. Ne ću ulaziti previše u orječje. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) 02:04, 8. listopada 2011. (CEST)[odgovori]

Burza[uredi kôd]

Wolfe, Burza je sada slobodna, pa kad ju otvoriš, premjesti i međuwikipoveznice, jer sada su ostale u članku Burza vrijednosnih papira. Što se tiče premještanja, vrlo ti je jednostavno, pogledaj malo upute na stranici Wikipedija:Premještanje članaka i koja je razlika između premještanja i preusmjeravanja. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 09:31, 19. listopada 2011. (CEST)[odgovori]

Kategorije[uredi kôd]

Samo nemoj zaboraviti popuniti kategorije o burzovnim indeksima i međunarodnoj ekonomiji. Kubura (razgovor) 03:15, 24. listopada 2011. (CEST)[odgovori]

Nima straha, samo te podsićan, da ne bis zaboravia.
Ovo je više da ne bidu posli zlonamirnici rekli "on je smia, a ja ne smin".
[7] Ne sporim potribu za ton kategorijon. Ka' da ne znan da je to poseban kolegij na ekonomiji. :) Kubura (razgovor) 04:18, 25. listopada 2011. (CEST)[odgovori]

Kategorija u izradi[uredi kôd]

Wolfe, neki članak automatski dolazi u "kategoriju u izradi xxx" kada se na dno članka doda predložak određene mrve. Tako za ovaj članak dodajemo predložak {{mrva-ekon}}, što možeš vidjeti u objašnjenju na vrhu same Kategorija:U izradi, Ekonomija. Slobodno pročitaj više o mrvama, na dnu se članka nalazi poveznica za popis svih mrva. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:05, 24. listopada 2011. (CEST)[odgovori]

re:Pohvala[uredi kôd]

Kad se radi o našim junacima, uvijek sam na usluzi.--Starčevićanac (razgovor) 10:20, 19. studenog 2011. (CET)

Novi članak/stariji članak[uredi kôd]

Wolfe, u praksi na našoj wiki stariji članak ima prednost i neopravdano je tražiti brisanje starijeg članka (i brisanje kvalitetnih suradničkih doprinosa), ako se iz nekog razloga stvori drugi članak iste teme pod drugim imenom. Kako je članak Gradska i prigradska željeznica u Beogradu nastao danas i nema neku veću povijest uređivanja, predlažem da svoj tekst uklopiš u stariji članak Beovoz (preradiš), koji se onda nakon uklapanja teksta cijeli premjesti na novi naziv (ako je "Gradska i prigradska željeznica u Beogradu" potpuniji). U ovom slučaju nema neke koristi od spajanja povijesti stranica što inače radimo s dva starija članka pod različitim naslovima s istom temom. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:16, 10. listopada 2012. (CEST)[odgovori]

Wolfe, kad središ članak, ostavi mi poruku, pa ću premjestiti (večeras ili sutra, svejedno). Slobodno možemo biti "na ti", a i upoznali smo se ;-) --Roberta F. 23:57, 10. listopada 2012. (CEST)[odgovori]

Nažalost nemam sliku Arizone, niti je pronalazim na commonsu. Ako me put nanese, svakako ću uslikati. Dobar članak, vjerujem da će uskoro osvanuti na nekoj od Wikipedija ;) Lijepo je što si dobrano nadopuni članak Beovoz koji je bio označen mrvom. Jedan dobar primijer čemu mrve zapravo služe. Lijepi pozdrav!--MAN_USK recider 15:57, 24. listopada 2012. (CEST)[odgovori]

Evo i slika.--MAN_USK recider 14:46, 8. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Mamić[uredi kôd]

Ili napiši članak ili postavi želju na Wikipedija:Željeni_članci. Živio! --Jure Grm, 16. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 11:04.

...btw. Članak o Zdravku Mamiću na našoj Wikipediji postoji već 6-7 godina ... :-) --Jure Grm, 18. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 09:25.

Wolfe, provjeri (učitaj) članak o Pančevačkom mostu još jednom pa mi reci vidiš li ih sad? Dodala sam ih. Kad dovršim rad na jednom članku dodat ću par snimki ekrana za dodatna pojašnjenja oko načina dodavanja međuwikipoveznica, pa će ti možda biti jasnije. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:03, 21. svibnja 2013. (CEST)[odgovori]

Wolfe, dodala sam par objašnjenja na Wikipedija:Međuwikipoveznice#Primjeri, veći je dio poruka koje se pojavljuju preveden, vjerujem da će ti se sada biti lakše snaći. Ako opet zapneš, slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:35, 21. svibnja 2013. (CEST)[odgovori]