Jezero Michigan

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Michigan
Lake Michigan Landsat Satellite Photo.jpg
Lokacija Flag of the United States.svg SAD
Koordinate 44°′″N 87°′″W / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /Koordinate: 44°′″N 87°′″W / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /
Površina 58.000 km2 km²

Jezero Michigan (engleski: Lake Michigan) je jedno od pet sjevernoameričkih Velikih jezera, a na njemu obale imaju američke savezne države Indiana, Illinois, Wisconsin i Michigan, koja je nazvana prema njemu, dok je najveći grad na njegovoj obali Chicago.

Opis[uredi VE | uredi]

Jezero Michigan je jedino Veliko jezero koje je svojom cijelom površinom unutar teritorija Sjedinjenih Država, budući da se sva ostala dijele s Kanadom. Jezero ima površinu od 57.750 km², što ga čini najvećim slatkovodnim jezerom u SAD-u i 5. najvećim jezerom na svijetu. Najveća dubina jezera iznosi 281 metar.

Vrste popisane u jezeru[uredi VE | uredi]

U jezeru su popisane sljedeće vrste[1]: Actinopterygii

Diptera

Mollusca

Ostalo

Bacteria

Chromista

Plantae

Protozoa


Geographylogo.svg Nedovršeni članak Jezero Michigan koji govori o zemljopisu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Vrela[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]