Glavna stranica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dobro došli na Wikipediju
Trenutačno uređujemo 209.546 članaka.
Wikipedija je globalan, višejezičan projekt s ciljem izgradnje slobodne internetske enciklopedije koja je svima javno dostupna. Njezini su suradnici dobrovoljci. Wikipedijom danas rukovodi neprofitna organizacija Zaklada Wikimedija.
Björk by deep schismic at Big Day Out 2008, Melbourne Flemington Racecourse.jpg

Homogenic je treći studijski album islandske glazbenice Björk. Album je 22. rujna 1997. godine objavila diskografska kuća One Little Indian Records. Producenti albuma su Björk, Mark Bell, Guy Sigsworth, Howie B i Markus Dravs. Glazba na Homogenicu u stilskom je smislu za Björk bila nova; usredotočila se na skladbe sličnog zvuka koje spajaju elektroničke beatove i gudačka glazbala s pjesmama posvećenima njezinoj domovini, Islandu. Homogenic je izvorno trebao biti produciran u njezinom kućnom studiju u Londonu, ali je kasnije snimljen u Španjolskoj. Homogenic je označio prvu od nekoliko produkcijskih suradnji Björk i Marka Bella, za kojeg će Björk kasnije reći da je veoma utjecao na njezinu glazbenu karijeru. Album se pojavio na dvadeset i osmom mjestu ljestvice Billboard 200 i četvrtom mjestu ljestvice britanskih albuma.

Pet je singlova objavljeno s Homogenica: "Jóga", "Bachelorette", "Hunter", "Alarm Call" i "All Is Full of Love". Homogenic je dobio pozitivne kritike nakon objave, a kritičari ga i danas hvale; Sal Cinquemani iz časopisa Slant Magazine komentirao je da "ako [Homogenic] nije najbolji album elektroničke glazbe svih vremena, onda je zasigurno najbolji iz svog desetljeća".

Emmanuel Macron (cropped).jpg


Nedavne smrti: Antonio Sammartino, Darija Kulenović Gudan, Jelena Brajša

27. studenoga: imendani i blagdani: Maksim, Severin, Virgilije, Bernardin

Jimi Hendrix


Nedavni dani: 26. studenoga25. studenoga24. studenoga
O Wikipediji

Wikipedija na hrvatskome jeziku osnovana je 16. veljače 2003.