Glavna stranica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dobro došli na Wikipediju
Trenutačno uređujemo 209.774 članaka.
Wikipedija je globalan, višejezičan projekt s ciljem izgradnje slobodne internetske enciklopedije koja je svima javno dostupna. Njezini su suradnici dobrovoljci. Wikipedijom danas rukovodi neprofitna organizacija Zaklada Wikimedija.
Hellfest2019TheYoungGods 05.jpg

The Young Gods švicarski je industrial rock sastav osnovan 1985. godine u Ženevi. Prvotnu postavu činili su pjevač Franz Treichler, Cesare Pizzi (zadužen za sempliranje) i bubnjar Frank Bagnoud. Veći dio karijere skupina je bila trio koji su činili pjevač, glazbenik zadužen za sempliranje i bubnjar, no bilo je višestrukih promjena u postavi. Treichler je jedini stalni član; sadašnju postavu čine još Pizzi i bubnjar Bernard Trontin. Tijekom karijere grupa je uvelike surađivala s producentom Rolijem Mosimannom.

Glazba sastava uglavnom je utemeljena na sempliranju i manipulaciji zvuka; pjesme su oblikovane korištenjem različitih uzoraka, kao što su distorzirani gitarski rifovi i gudačke dionice. Na kasnijim uradcima nalaze se i elementi ambijentalne i elektroničke glazbe, ali i raznolikija instrumentacija. Pristup rock glazbi utemeljen na semplovima nadahnuo je brojne glazbenike, među kojima su David Bowie, The Edge i Mike Patton.

Hrvatsko katoličko sveučilište ulaz u glavnu zgradu Jan 20112.jpg


Nedavne smrti: Zdravko Sančević, Žana Lelas, Cynthia Hansell-Bakić

28. rujna – imendani i blagdani: Sveti Vjenceslav, Većeslav, Veco, Lovro, Amalija, Lioba

Vilim


Nedavni dani: 27. rujna26. rujna25. rujna
O Wikipediji

Wikipedija na hrvatskome jeziku osnovana je 16. veljače 2003.