Glavna stranica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dobro došli na Wikipediju
Trenutačno uređujemo 209.007 članaka.
Wikipedija je globalan, višejezičan projekt s ciljem izgradnje slobodne internetske enciklopedije koja je svima javno dostupna. Njezini su suradnici dobrovoljci. Wikipedijom danas rukovodi neprofitna organizacija Zaklada Wikimedija.
Trent Alexander-Arnold 2018.jpg

Trent John Alexander-Arnold (Liverpool, 7. listopada 1998.) engleski je nogometaš koji igra na mjestu desnog beka. Trenutačno igra za Liverpool.

Alexander-Arnold rođen je u predgrađu Liverpoola, gdje je pohađao katoličku osnovnu školu „Sveti Matej” (engleski: St Matthews Catholic Primary School). Kada je imao šest godina, lokalni nogometni klub, Liverpool, bio je domaćin ljetnog kampa, na koji je pozvana Alexander-Arnoldova škola. Alexander-Arnoldovo ime izvučeno je iz šešira potencijalnih sudionika tog događaja te je on kasnije prisustvovao kampu, gdje ga je primijetio trener akademije Ian Barrigan te mu ponudio priliku da se pridruži klupskoj akademiji. U početku je trenirao dva do tri puta tjedno te je kasnije nosio kapetansku traku uzrasta do 16 i 18 godina. Alexander-Arnold izdvojio se tijekom svog razvoja u akademiji kluba te ga je bivši klupski kapetan Steven Gerrard napomenuo u svojoj biografiji iz 2015. godine, navodeći da je Alexander-Arnold predstavlja budućnost kluba. Alexander-Arnolda u prvu momčad priključio je trener Brendan Rodgers. Pred početak sezone 2015./16., Alexander-Arnold nastupao je u prijateljskoj utakmici protiv Swindon Towna, što je bio njegov neslužbeni debitantski nastup za klub.

Izgradnja Peljeskog mosta2.jpgNedavne smrti: Jan Ivanjek, Bogdan Žižić, Saša Anočić, Juraj Gracin

13. lipnjaimendan po Sv. Antunu Padovanskom: Ante, Antun, Tonči, Antonija, Tonka

Car Konstantin


Nedavni dani: 12. lipnja11. lipnja10. lipnja
O Wikipediji

Wikipedija na hrvatskome jeziku osnovana je 16. veljače 2003.