Glavna stranica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dobro došli na Wikipediju
Trenutačno uređujemo 209.038 članaka.
Wikipedija je globalan, višejezičan projekt s ciljem izgradnje slobodne internetske enciklopedije koja je svima javno dostupna. Njezini su suradnici dobrovoljci. Wikipedijom danas rukovodi neprofitna organizacija Zaklada Wikimedija.
Bebe Rexha 2019 -3 by Glenn Francis.jpg

Bleta Rexha (New York City, 30. kolovoza 1989.), poznatija pod umjetničkim imenom Bebe Rexha, američka je pjevačica i kantautorica. Nakon što je 2013. potpisala ugovor s Warner Bros. Recordsom, pripisane su joj autorske zasluge za Eminemov singl "The Monster" (koji je kasnije osvojio nagradu Grammy u kategoriji najbolje rap/pjevane izvedbe), a također je bila suautorica pjesama koje su snimili izvođači Shinee, Selena Gomez i Nick Jonas. Debitantski je EP I Don't Wanna Grow Up objavila 2015.; singlovi s tog uratka, "I Can't Stop Drinking About You" i "I'm Gonna Show You Crazy", bili su relativno uspješni.

Godine 2017. objavila je dva EP-a: All Your Fault: Pt. 1 i All Your Fault: Pt. 2, a singlovi s tih uradaka, "I Got You" i "The Way I Are (Dance with Somebody)", također su bili relativno uspješni. Uspješne su bile i njezine glazbene suradnje, među kojima su pjesme "Me, Myself & I" (s G-Eazyjem), "In the Name of Love" (s Martinom Garrixom) i "Meant to Be" (s duom Florida Georgia Line); potonji se singl popeo do drugog mjesta ljestvice Billboard Hot 100 u SAD-u. Rexhin debitantski studijski album Expectations (iz 2018.) pojavio se na 13. mjestu ljestvice Billboard 200 i iduće joj je godine priskrbio dvije nominacije za nagradu Grammy za najbolju novu izvođačicu i najbolju country izvedbu dua/grupe. S albuma je objavljen i singl "I'm a Mess".

Korcula City.jpg


Nedavne smrti: Jan Ivanjek, Bogdan Žižić, Saša Anočić, Juraj Gracin

19. lipnjaimendani: Bogdan

Spomenik Vladimiru Nazoru


Nedavni dani: 18. lipnja17. lipnja16. lipnja
O Wikipediji

Wikipedija na hrvatskome jeziku osnovana je 16. veljače 2003.