Glavna stranica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dobro došli na Wikipediju
na hrvatskome jeziku!
Trenutačno uređujemo 224.812 članaka.
Subota, 16. siječnja 2021.
Wikipedija je globalan, višejezičan projekt s ciljem izgradnje slobodne internetske enciklopedije koja je svima javno dostupna. Njezini su suradnici dobrovoljci. Wikipedijom danas rukovodi neprofitna organizacija Zaklada Wikimedija.
Debbie Harry

Deborah Ann Harry, poznatija kao Debbie Harry (rođ. Angela Trimble; Miami, 1. srpnja 1945.) američka je pjevačica, tekstospisateljica, manekenka i glumica. Poznata je kao glavna pjevačica novovalskog sastava Blondie. Zajedno sa sastavom je postigla veliki komercijalni uspjeh, a veliki broj njezinih izdanja našao se na ljestvicama u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji u razdoblju od 1979. do 1981. godine.

Rođena je u Miamiu, a usvojena je u New Jerseyu, gdje je i odrasla. Nakon pohađanja fakulteta radila je na velikom broju poslova, bila plesačica, tajnica i Playboy-zečica, prije nego što se oprobala u glazbi. Bila je jedna od osnivača sastava Blondie, 1974. godine u New Yorku, s kojim je objavila veliki broj pjesama.

Godine 1981. objavila je prvi solo album pod nazivom KooKoo, ukupno pet studijskih albuma i tri kompilacija. Nakon pauze od glazbe, Debbie Harry se posvećuje glumačkoj karijeri i pojavljuje se u velikom broju filmova uključujući: Union City, Videodrome, Body Bags, Cop Land i mnoge druge.

Sastav Blondie se krajem 1990-ih ponovno okupio i objavio nekoliko albuma, a Harry je osim glazbene karijere, nastavila i glumačku.

Negdašnja sinagoga, a danas Glazbena škola "Frana Lhotke" u Sisku


Nedavne smrti: Biserka Cvejić, Goran Filipi, Nojko Marinović

16. siječnja -

Polijetanje Columbije

Nedavni dani: 15. siječnja14. siječnja13. siječnja
O Wikipediji

Wikipedija na hrvatskome jeziku osnovana je 16. veljače 2003.