Glavna stranica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dobro došli na Wikipediju
Trenutačno uređujemo 209.718 članaka.
Wikipedija je globalan, višejezičan projekt s ciljem izgradnje slobodne internetske enciklopedije koja je svima javno dostupna. Njezini su suradnici dobrovoljci. Wikipedijom danas rukovodi neprofitna organizacija Zaklada Wikimedija.
Megan Thee Stallion 2019 2.jpg

Megan Jovon Ruth Pete (San Antonio, Teksas, 15. veljače 1995.), poznatija po umjetničkom imenu Megan Thee Stallion, američka je reperica, pjevačica i kantautorica. Podrijetlom je iz Houstona u Teksasu, a prvi je put privukla pažnju medija kad su videozapisi na kojima je improvizirano repala postali popularni na društvenim mrežama poput Instagrama. Godine 2018. potpisala je ugovor s diskografskom kućom 300 Entertainment i pod njezinom licencijom objavila je mixtape Fever (iz 2019.), EP Suga (iz 2020.) i debitantski studijski album Good News (iz 2020.); svi navedeni uradci ušli su u najviših deset mjesta glazbene ljestvice Billboard 200. Singl "Savage (Remix)" (na kojem je gostovala Beyoncé) i singl "WAP" (na kojem je surađivala s Cardi B), oba objavljena 2020., pojavili su se na prvom mjestu američke ljestvice Billboard Hot 100, a potonji je singl Megan priskrbio prvo mjesto na glazbenim ljestvicama i u drugim državama.

Tijekom karijere Megan Thee Stallion dobila je nekoliko priznanja, a među njima su dvije nagrade BET, pet nagrada BET Hip Hop, dvije nagrade MTV Video Music, Billboardova nagrada Women in Music i četiri nominacije za nagradu Grammy. Godine 2020. časopis Time proglasio ju je jednom od 100 najutjecajnijih osoba na svijetu u svojem godišnjem popisu.

Vukovar Memorial Cemetery – Eternal Flame, 20150429160841.jpg


Nedavne smrti: Žana Lelas, Cynthia Hansell-Bakić, Branko Sokač

O Wikipediji

Wikipedija na hrvatskome jeziku osnovana je 16. veljače 2003.