Tomica (lik): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
EmxBot (razgovor | doprinosi)
m Bot: ispravka HTML koda i wiki sintakse
p.
Redak 1: Redak 1:
'''Thomas the Tank Engine''' (parna lokomotiva Thomas) ime je izmišljene antropomorfične parne lokomotive koju je stvorio [[Rev. W. V. Awdry]] u serijalu knjiga s naslovom [[The Railway Series]], prvi put objavljenim [[1946]]. Ovaj serial knjiga kasnije je pretvoren u TV seriju u [[Velika Britanija|Velikoj Britaniji]] pod imenom [[Thomas the Tank Engine and Friends]] (Parna lokomitva Thomas i prijatelji). Prva epizoda pojavila se [[1984]]. u produkciji [[The Britt Allcroft Company]] PLC, koja je sada dio [[Gullane Entertainment]]. U prvom serijalu narator je bio bivši član grupe [[Beatles]], [[Ringo Starr]], dok u kasnijim izdanjima to bio [[Michael Angelis]]. Serijal je doživio deset sezona, s po 28 epizoda u svakoj sezoni. Deseta sezona započela je s prikazivanjem [[2. rujna]] [[2006]]. u [[SAD]]u i [[2. listopada]] [[2006]]. u Velikoj Britaniji.
'''Thomas the Tank Engine''' (parna lokomotiva Thomas) ime je izmišljene antropomorfične parne lokomotive koju je stvorio [[Rev. W. V. Awdry]] u serijalu [[knjiga]] s naslovom [[The Railway Series]], prvi put objavljenim [[1946]]. Ovaj serial knjiga kasnije je pretvoren u TV seriju u [[Velika Britanija|Velikoj Britaniji]] pod imenom [[Thomas the Tank Engine and Friends]] (Parna lokomitva Thomas i prijatelji). Prva epizoda pojavila se [[1984]]. u produkciji [[The Britt Allcroft Company]] PLC, koja je sada dio [[Gullane Entertainment]]. U prvom serijalu narator je bio bivši član grupe [[Beatles]], [[Ringo Starr]], dok u kasnijim izdanjima to bio [[Michael Angelis]]. Serijal je doživio deset sezona, s po 28 epizoda u svakoj sezoni. Deseta sezona započela je s prikazivanjem [[2. rujna]] [[2006]]. u [[SAD]]u i [[2. listopada]] [[2006]]. u Velikoj Britaniji.


== Vanjske poveznice ==
== Vanjske poveznice ==

Inačica od 16. rujna 2009. u 03:06

Thomas the Tank Engine (parna lokomotiva Thomas) ime je izmišljene antropomorfične parne lokomotive koju je stvorio Rev. W. V. Awdry u serijalu knjiga s naslovom The Railway Series, prvi put objavljenim 1946. Ovaj serial knjiga kasnije je pretvoren u TV seriju u Velikoj Britaniji pod imenom Thomas the Tank Engine and Friends (Parna lokomitva Thomas i prijatelji). Prva epizoda pojavila se 1984. u produkciji The Britt Allcroft Company PLC, koja je sada dio Gullane Entertainment. U prvom serijalu narator je bio bivši član grupe Beatles, Ringo Starr, dok u kasnijim izdanjima to bio Michael Angelis. Serijal je doživio deset sezona, s po 28 epizoda u svakoj sezoni. Deseta sezona započela je s prikazivanjem 2. rujna 2006. u SADu i 2. listopada 2006. u Velikoj Britaniji.

Vanjske poveznice