Predator (1987.): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 15: Redak 15:


'''''Predator''''' je američki znanstveno-fantastični [[akcijski]] film iz [[1987.]]
'''''Predator''''' je američki znanstveno-fantastični [[akcijski]] film iz [[1987.]]
Radnja prati elitni tim specijalnih snaga američke vojske kojeg vodi major Alan ''Dutch'' Schaefer (Schwarzenegger) u misiji spašavanja talaca iz ruku neimenovanih gerilaca u džungli Centralne Amerike. Ono što ne znaju, je da su istovremeno lovina vanzemaljskog stvorenja opremljenog naprednom tehnologijom (plazma oružje, aktivna ''nevidljiva'' kamuflaža, mogućnost gledanja u infracrvenom spektru). Predator je pripadnik okrutne ratničke rase koja ''lovi'' agresivne i/ili naoružane pripadnike drugih civilizacija zbog inicijacije, sporta i trofeja u obliku njihovih očišćenih lubanja.
Radnja prati elitni tim specijalnih snaga američke vojske kojeg vodi major Alan ''Dutch'' Schaefer (Schwarzenegger) u misiji spašavanja talaca iz ruku neimenovanih gerilaca u džungli Centralne Amerike. Ono što ne znaju, je da su istovremeno lovina vanzemaljskog stvorenja opremljenog naprednom tehnologijom (plazma oružje, aktivna ''nevidljiva'' kamuflaža, mogućnost gledanja u infracrvenom spektru). ''Predator'' je pripadnik okrutne ratničke rase koja ''lovi'' agresivne i/ili naoružane pripadnike drugih civilizacija zbog inicijacije, sporta i trofeja u obliku njihovih očišćenih lubanja.

Prvotni naslov scenarija se zvao ''The Hunter'' (Lovac).

Inačica od 23. listopada 2010. u 01:18

Predložak:Infobox film


Predator je američki znanstveno-fantastični akcijski film iz 1987. Radnja prati elitni tim specijalnih snaga američke vojske kojeg vodi major Alan Dutch Schaefer (Schwarzenegger) u misiji spašavanja talaca iz ruku neimenovanih gerilaca u džungli Centralne Amerike. Ono što ne znaju, je da su istovremeno lovina vanzemaljskog stvorenja opremljenog naprednom tehnologijom (plazma oružje, aktivna nevidljiva kamuflaža, mogućnost gledanja u infracrvenom spektru). Predator je pripadnik okrutne ratničke rase koja lovi agresivne i/ili naoružane pripadnike drugih civilizacija zbog inicijacije, sporta i trofeja u obliku njihovih očišćenih lubanja.

Prvotni naslov scenarija se zvao The Hunter (Lovac).