Guild Wars: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m r2.7.1) (robot Dodaje: it:Guild Wars
m r2.6.4) (robot Dodaje: sh:Guild Wars
Redak 47: Redak 47:
[[pt:Guild Wars]]
[[pt:Guild Wars]]
[[ru:Guild Wars]]
[[ru:Guild Wars]]
[[sh:Guild Wars]]
[[sk:Guild Wars]]
[[sk:Guild Wars]]
[[sr:Guild Wars]]
[[sr:Guild Wars]]

Inačica od 17. lipnja 2011. u 13:36

Guild Wars je računalna igra tipa MMORPG (eng. massive multiplayer online roleplaying game - masivna mrežna roleplaying igra) koja je danas uz World Of Warcraft najpopularnija u svom žanru.

Igru razvija tvrtka ArenaNet, dok je za izdavanje zadužen NCSoft.

Igrači su smješteni u svijet fantazije gdje se bore s različitim čudovištima kao i međusobno, te pri tom dobivaju mogućnost nadogradnje svog lika koji se na taj način razvija kroz tzv. levele (razine). U igri su prisutne udruge (gilde) igrača koje zajedno igraju igru, a postoje i neke hrvatske s velikim brojem članova.

Kampanje

Prva kampanja, Guild Wars: Prophecies izlazi 28.4.2005.

Sljedeća je Guild Wars: Factions (28.4.2006.), koja uvodi novi kontinent nazvan Cantha, inspiriran Dalekim Istokom, kao i dvije nove klase (asasin i ritualist).

Nakon Factionsa izlazi i Guild Wars: Nightfall (27.10.2006.). Uvodi kontinent zvan Elona, inspiriran Sjevernom Afrikom, nove klase (derviš i paragon), kao i mogućnost regrutiranja vlastitih "heroja".

31.8.2007., umjesto nove, samostalne kampanje, izlazi ekspanzija Guild Wars: Eye of the North koja služi kao "most" prema nadolazećoj Guild Wars 2, zakazanoj negdje za 2011.

Vanjske poveznice