Razlika između inačica stranice »Gabrijel Horvat«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 8 bajtova ,  prije 8 godina
bez sažetka
(Nova stranica: Gabriel Horvat je rođen u Čakovcu 1905. godine. Živi u Lepoglavi od 1931. godine. Slikarstvom se bavi kao samouk i stalno izlaže na izložbama slikara i kipara Hrvatskog zagorj...)
 
'''Gabriel Horvat''' je rođen u Čakovcu 1905. godine. Živi u Lepoglavi od 1931. godine. Slikarstvom se bavi kao samouk i stalno izlaže na izložbama slikara i kipara Hrvatskog zagorja i Međimurja od 1946. godine. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) od 1979. godine. Umro je u Varaždinu 1985. godine.
 
 
U predgovoru kataloga izdanog uz izložbu Muzej grada Varaždina, 1984. godien, Darko Sačić piše – « U miru Lepoglave, zagorskog gradića sa znamenitom pavlinskom crkvom i samostanom, živi Gabrijel Horvat, slikar bogatog životnog puta...Pojavljujući se gotovo pedesetak godina svojim radovima u likovnom životu sjeverozapadne Hrvatske, ostavio je nezaobilazni trag, pojavu koja unosi atmosferu, a prije svega topao ljudski kontakt. Miran, tih i nenametljiv, uporno stvara svoje gvaševe, tempere, ulja, crteže tušem, flomasterom, bilježeći krajolike oko sebe...Asket u biranju motiva, raspjevan u obradi oslikane površine. Na svakoj revijalno izložbi jedan od stupova postulata konstantne kvalitete, a na samostalnoj izložbi prezentant ujednačenosti, nekonformizma I samosvojnosti. To je za nas slikar Gabrijel Horvat ». http://www.mgz.hr/UserFiles/file/Gabrijel_Horvat_Varazdinske_vijesti_1984.pdf.
 
 
27

uređivanja

Navigacijski izbornik