Litij-ionska baterija: razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
bez sažetka
No edit summary
No edit summary
 
Slabost ove baterije je ta što je vrlo osjetljiva na prepunjavanje kao i na pretjerano pražnjenje. Taj je problem riješen elektroničkim putem, pa tako svaka komercijalna litij-ionska baterija ima elektroniku koja rješava taj problem umjesto korisnika. Druga slabost litij-ionske baterije je što nije pogodna za pražnjenje jakom strujom. Usprkos tome, vrlo je prikladna za [[mobilni telefon|mobilne telefonske]] uređaje. Treća slabost litij-ionske baterije je što ova baterija može stariti i kad ju se ne uporabljuje, i to znatno više nego kod niklovih baterija.
 
Osim kod mobilnih telefonskih uređaja, prije 2010-ih krenuo je razvoj litij-ionskih baterija koje će pokretati automobile. Tvrtke koje su počele s proizvodnjom tih baterija za tržište su [[General Motors]] i [[Toyota]].
 
Generacija baterija koja je prethodila litij-ionskim baterijama pripadala je niklovih baterijama, nikal-metal-hibrid baterija. Viša tehnološka razina od litij-ionske je [[litij-polimer baterija]].
*[http://www.info-mob.com/clanci/baterije-liion-nimh-nicd.html Baterije - tehnologija i održavanje] Autor: Željko Harjač, Info-Mob.com
*[http://baterije-zagreb.hr/baterije/?page_id=52 Baterije Zagreb]
*[http://pametnakuna.com/biznis/gm-2010-proizvodi-auto-na-litijsko-ionsku-bateriju-52584 GM 2010. proizvodi auto na litijsko-ionsku bateriju] Piše: 24sata, 5. ožujka 2008.
 
[[Kategorija:Elektrotehnika]]
205

uređivanja

Navigacijski izbornik