Razlika između inačica stranice »Odbojka na pijesku«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
m
ispravak
m (ispravak)
 
"Jedna od prepreka razvoja odbojke na pijesku u Hrvatskoj je što športski objekti s pješčanim terenima su ili u vlasništvu gradova predani na upravljanje klubovima ili u privatnim vlasništvima koji formiranjem cijena i interesa često nisu dostupni svim klubovima. Problem također predstavlja i prilagođenost športskih objekata u odnosu na potrebe igrača (svlačionica, sanitarije i sl.) pa bilo koji oblik neobveznog igranja i treniranja na pijesku u sadašnjim uvjetima ne potiče ni igrače ni rekreativce."
Odbojka na pijesku kao profesionalni šport u Hrvatskoj za sada ne postoji. Rasprostranjenost se temelji uglavnom na amaterskim igračima, te polu profesionalnimpoluprofesionalnim klubovima koji se aktiviraju tijekom ljeta jer su tada najpovoljniji uvjeti za igru. Primjetno veća koncentracija klubova je u Istri i Dalmaciji, što je posljedica dijelom povoljnijih klimatskih uvjeta, a dijelom turističke ponude u kojoj se u sve većoj mjeri nastoji privući turiste kroz športsko-rekreativne aktivnosti što za posljedicu ima postepeno sve veći broj atraktivnih pješčanih terena. Odbojka na pijesku u Hrvatskoj iz godine u godinu postaje sve popularnija među mladima koji se često samoinicijativno upuštaju u izgradnju terena, zbog gore navedenih razloga, kako bi stvorili uvjete bilo za ljetnu zabavu i druženja ili treninge, što zapravo znači da se odbojka na pijesku u Hrvatskoj uglavnom razvija divlje i spontano, a manje planski. Također nedovoljna financijska, organizacijska i kadrovska podrška nadležnih institucija rezultirala je većom pojavom amaterskih turnira nižeg ranga. <ref>https://www.hrks.hr/skole/19_ljetna_skola/69-Paradzik.pdf</ref>
 
FIVB Beach Volleyball World Tour je najviše rangirano natjecanje u odbojci na pijesku ikad [[FIVB Svjetska serija odbojke na pijesku u Hrvatskoj|održano u Hrvatskoj]]. Održana su 4 izdanja u Zagrebu i 4 izdanja u Poreču.

Navigacijski izbornik